10 Mayıs 2025|Cumartesi,01:20:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 10.05.2025
DOLAR
38,7612 0,39
EURO
43,6459 0,27
ALTIN
4.147,59 1,06
BİTCOİN
$103.064 0,33
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
14 Ocak 2022 - 13:23
14 Ocak 2022 - 13:2350 saniye de okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
50 saniye de okunur
0 yorum

Yasaklı köpekleri kayıt altına almada son gün

Yasaklı köpek ırkı sahiplerine, besledikleri hayvanlara mikroçip taktırma zorunluluğu getirilmişti. Son günü olan çip taktırma uygulamasını yaptırmayan hayvan sahiplerine ise 11 bin TL ceza uygulanacak.

Yasaklı köpekleri kayıt altına almada son gün
Toprak Turizm Yeni


Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında alınan karar neticesinde, kedi, köpek sahiplerine, besledikleri hayvanlar için pasaport çıkarma ve mikroçip taktırma zorunluluğu getirilmişti. Temmuz ayında yürürlüğe giren 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yürürlüğe giren uygulamada tehlike arz eden köpek ırkları olarak bilinen ‘Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve Amerikan Bully’ cinslerine mikroçip takılması bugün sona eriyor.

Yasaklı ırk kabul edilen bu hayvanları besleyen ve çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise yasa gereği 11 bin TL para cezası uygulanacak.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç