20 Nisan 2024|Cumartesi,13:34:14
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.568 1,76
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Temmuz 2020 - 19:09
29 Temmuz 2020 - 19:093 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yaşlı çifti 1.5 milyon TL dolandırdılar

Sakarya'da bir çiftin 1.5 milyon lirasını dolandıran 8 şüpheli, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşlı çifti 1.5 milyon TL dolandırdılar
MARMARA GÖZ


Sakaryada ikamet eden emekli evli bir çifti telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, kimlik bilgilerinin FETÖ Terör Örgütü bağlantılı kişilerin elinde olduğunu, hesaplarında bulunan paralarının suça karıştığını, bu paraları kurtarmak için kendilerine teslim etmeleri, sözde örgüt üyelerini yakalamak içinde verilecek talimatların yerine getirilmesini söylediler.

İlk olarak söyledikleri adrese para bırakılması, sonrada bildirdikleri hesap numarasına para gönderilmesi talimatı verip, bu paraları almaya gelen suçlulara operasyon yapılarak yakalayacaklarını, bu sayede paralarının kurtulacağını belirterek  1 Milyon lira üzerindeki  dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiler.

PARAYLA YETİNMEDİLER

Aldıkları parayla yetinmeyen dolandırıcılar emekli çifti başka para bulup bulamıycakları konusunda da ikna ederek tatilde olan kardeşinin boş evindeki altın ve paralarıda hırsızlar almasın diye ikna etmesini ve kendilerine vermeleri  konusunda da ikna ettiler.

Son olarakta evli çifte ait villanın satılması bu paranında kendilerine gönderilmesi  için talimat veren dolandırıcılardan şüphelenen şikayetçilerin Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek durumu polise bildirmeleri üzerine, dolandırıcılık büro ekiplerince gerekli çalışmalara başlandı.

POLİS DAHİL OLDU

Telefonda  şikayetçilere evi sattırmak isteyen dolandırıcılık şebekesinin görüşmelerine artık gerçek polisler de dahil oldu. Şüphelilerin müşteki şahıslardan aldıkları parayı İstanbul’a götürüp teslim etme anlarıyla ilgili görüntüler tespit edilmesi ve bu parayla İstanbul ilinde lüks bir oto alınacağının belirlenmesi üzerine ekiplerce takip alınan şüpheliler, aracın işlemlerini yapmak üzere gittikleri noterde yakalanarak operasyona başlandı;

İKİ İLDE OPERASYON

Grubun diğer üyelerinin de yakalanması amacıyla çalışmalara devam eden ekiplerce    İstanbul ve Edirne İllerindeki farklı adreslerde gerçekleştirilen operasyonlarda; 8 şahıs  yakalanarak gözaltına alındı ve ekiplerce Sakarya'ya getirildi.

Yapılan aramalarda  çok sayıda cep telefonu, banka kartları ve sim kartlar ele geçirilirken ,dolandırıcılık olayından elde edilen ve şüphelilerin banka hesaplarında bulunan yüklü miktar paraya bloke konuldu.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Şikayetçilerden alınan para ile dolandırıcılık şebekesinin üyeleri tarafından satın alındığı değerlendirilen  5 araç hakkında da tedbir kararı uygulandı.

Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden  4 şahıs hakkında  adli kontrol tedbiri uygulanırken, 4 kişi tutuklandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç