18 Nisan 2024|Perşembe,06:03:41
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4769 0,09
EURO
34,7175 0,01
ALTIN
2.478,01 0,64
BİTCOİN
$61.636 3,45
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Kasım 2017 - 10:09
21 Kasım 2017 - 10:093 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Babası DEAŞ'a kaçırmıştı, Yağız'ın annesi konuştu

Suriye’deki iç savaşla birlikte Türkiye’den de çok sayıda kişi yanlarına küçük çocuklarını alarak DEAŞ terör örgütüne katıldı. Çocukları kendilerinden koparılan anne-babalar şimdi DEAŞ’ın dağılmasıyla yavrularına tekrar kavuşmayı umuyorlar. Destan (6), Yağız (6) ve Yiğit Alp (3), Türkiye’de eşleri ve evlerini terk eden anne-babaları tarafından Suriye’ye götürülen onlarca küçük çocuktan sadece birkaçı. Hürriyet, DEAŞ’ın elinde savaşın ortasına düşen çocukların izini sürdü.

Babası DEAŞ'a kaçırmıştı, Yağız'ın annesi konuştu
Yön Bul Akademi


Sakarya'da yaşayan Deniz Öztürk’ün eşi Serkan Öztürk, 2014 yılında o zaman 3 yaşında olan oğulları Yağız’ı da yanına alarak DEAŞ’a katılmış. 

Öztürk o süreci şöyle anlatıyor: “Mutlu bir evliliğimiz vardı. 2011 yılında bir oğlumuz oldu. 2014’te eşim benden kapanmamı istedi. Ben de başörtü takacağımı söyledim. Ama çarşaf giymemi istedi. ‘Boşanalım’ dedim. Bir hafta sonu eski eşim oğlumuzu da yanına alarak arkadaşlarıyla balık tutmaya gideceklerini, akşam döneceklerini söyledi. O gece eve gelmediler. Ertesi gün evde çiğ köfte paketine sarılı bir kutu buldum. İçinde bir telefon ile bir mektup vardı. Mektupta, ‘Şu anda Antep’teyim birkaç eşyanı al, gel’ yazıyordu. Meğerse geceden notu yazıp bırakmış, balık bahanesiyle Gaziantep’e gitmiş.”

YAĞIZ OYUNCAKLARINI SORDU

Suriye’ye gitmeden önce eski eşinin bankadan kredi çektiğini söyleyen Öztürk, daha sonra hikâyenin eksik parçalarını çözmüş: “Eşimin ağabeyi ve yengesiyle beraber Suriye’ye gittiğini öğrendim. Emniyete başvurdum. Suriye’den Tel Afer’e geçtiler. Bir süre orada kaldılar. Ondan sonra da Rakka’ya geçtiler. Suriye’deyken çok az iletişim kurduk. Sadece bir kere oğlumun sesini duyabildim. Bana, ‘Anne neden buraya gelmiyorsun’ dedi. Daha sonra oyuncaklarını sordu. Bir daha da sonra konuşamadık. 2 Ocak 2016’da eski eşimin yengesinden bir sesli mesaj aldım. Eşimin öldüğünü söylüyordu. Vasiyette bulunmuş, ‘Ben ölürsem çocuğum sizde kalsın’ demiş. Bu yüzden çocuğumu göndermeyeceklerini söyledi. En son 2 ay önce Deyri Zor’da olduklarını öğrendim.”

GEÇ OLMADAN KAVUŞAYIM

Suriye’ye gittikten sonra Yağız’ın isminin ‘Derda’ olarak değiştirildiğini söyleyen Öztürk çocuğunun getirilmesini istiyor: “Çocuğumun Suriye’ye götürülüşünün üstünden 3 sene geçti. Biliyorum, bir gün çocuğuma kavuşacağım ama geç olmadan kavuşmak istiyorum. Bir anne için bunu söylemek çok zor ama oğluma bir şey olursa da cesedini almak istiyorum. En azından mezarı burada olsun.”

Hürriyet

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç