Marmara Göz
SBB 2024 Anneler Günü
12 Mayıs 2024|Pazar,19:10:48
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 12.05.2024
DOLAR
32,2081 0,11
EURO
34,8604 0,17
ALTIN
2.444,95 0,51
BİTCOİN
$61.470 0,59
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
28 Nisan 2024 - 16:18
28 Nisan 2024 - 16:183 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Bakkallar sorunlarını bakana iletti

Sakarya Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, esnafın yaşadığı sorunları ve beklentileri Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a iletti.

Bakkallar sorunlarını bakana iletti
Toprak Turizm


Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ev sahipliğinde yapıldı. TESK Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yanı sıra 81 ilden birlik ve oda başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve Sanatkarımız enflasyonla mücadelenin kilit noktasıdır. Kendi işini yapamayan ne kadar yatırımcı varsa gıda sektörüne birikti. Öyle bir rant olmuş ki fiyatları kontrol etmek artık mümkün değil. Bir kişinin 10 bin tane işletmesi olursa böyle olur. Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin" dedi.

Palandöken, "Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli" şeklinde konuştu.

Toplantıda yer alan sakarya bakkallar ve Bayiler esnaf odası Başkanı Ahmet Akdardağan, sakarya'da esnafların yaşadığı sorunlar, sıkıntılar ve beklentileri Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a iletti. Toplantıyı ve Bakan Bolat ile yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Başkan Akdardağan, "TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde, Ticaret Bakanımız Ömer Bolat ve bakanlık temsilcileri ile bakkal ve bayii esnafımızın sorunları ve çözüm önerilerini konuştuk. Esnafımızın tüm sorunları, öncelikle perakende düzenleme yasası, 7200 SGK prim gün sayısı, sigara kar marjlari, ticari karta taksitlendirme, sigara firmasının kredi kartından aldığı %1 komisyon bedeli, basit usul ve gerçek usul hadlerinin düşüklüğü, zincir marketlerin durumu ve daha birçok konu Bakan Bolat'a aktarıldı. Sorunlarımızı ve taleplerimizi çok önemseyen Bakan Ömer Bolat kendisine aktarılanları bizzat not almış ve ayrıca sakarya esnafına selamlarını iletmiştir. Esnaflarımız adına önümüzdeki süreçte olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Bizlerde ilettiğimiz sorunların çözümü ve taleplerimizin karşılanması için takipçi olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç