19 Nisan 2024|Cuma,20:05:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5744 0,31
EURO
34,8000 0,20
ALTIN
2.510,28 1,04
BİTCOİN
$64.031 0,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
07 Aralık 2017 - 08:51
07 Aralık 2017 - 08:513 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de ticaret borsası semineri düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Finans ve Ekonometri Öğrenci Topluluğu tarafından “Ticaret Borsası” adlı bir seminer düzenlendi.

SAÜ'de ticaret borsası semineri düzenlendi
Yön Bul Akademi


SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçekleşen seminere Sakarya Ticaret Borsası’ndan (STB) Genel Sekreter Yasemin Arıkan ve Tescil Müdürü Murat Erkul konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde Sakarya Ticaret Borsası’nı tanıtan ve kurumun faaliyetlerini anlatan Yasemin Arıkan, “Borsamızın 1957 yılında kurulduğunu düşünüyorduk. Yakın zamanda tarihçi bir hocamızla bir araştırma yaptık. Kurumumuzun aslında Osmanlı’dan hemen sonra kurulduğunun farkına vardık. Borsamız 1925 yılında ‘Adapazarı Zahire Borsası’ adı altında kurulmuş” dedi.

Projeler üretiyoruz

Borsanın amacının müşterilerin ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak ve mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişimini sağlamak olduğunu aktaran Arıkan, “Bunların yanında Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız ile fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizleri gerçekleştirmeye ve ürünlerin uluslararası standartlara uygunluğunun saptanmasına yardımcı oluyoruz. Tüketici haklarını korumak ve istihdam yaratılarak ülke ekonomisine yarar sağlamak amacıyla analiz, eğitim, danışmanlık hizmetleri sunmaktayız. Bunların yanında projeler üreten ve sosyal sorumluluk projelerine özen gösteren bir kurumuz” diye konuştu.

Gelişmeleri takip ediyoruz

STB Tescil Müdürü Murat Erkul ise konuşmasında, ticaret borsalarının üyelerine büyük hizmetler yaptığını ve ekonomiye katkı sağladıklarını dile getirdi. Murat Erkul, “Her meslekten komite ile belli sayıda insanlar seçiliyor. Seçilen kişiler belli bir program dâhilinde şehir dışına veya yurt dışına gönderiliyor. Oradaki tarım ve hayvancılık sektöründeki bilgileri döndüklerinde bizlere anlatıyorlar. Böylece ekonomiye katkı sağlanıyor. Geri kalmış uygulamaların değiştirilerek bunların daha ileri seviyeye getirilebilmesi için bize öncü bir çalışma oluyor. Bunun neticesinde çalıştaylar yapılıyor, alt yapılar düzenleniyor ve kendimizi yenilemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Borsa çiftçiyi de korur

Ticaret borsalarının üreticiyi, tüketiciyi, tüccarı ve devleti koruduğunu belirten Erkul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Borsalar bunların yanında çiftçileri de korumaktadır. Peki nasıl? Çiftçiler üretim yaparken bir yandan da ürettikleri malları satmayı düşünür. Kapı kapı gezip onun bunun eline bakmaktansa, borsalarda ürünlerini birden fazla alıcının önünde sergilerler. Tabi bu da rekabeti doğurur. Rekabeti doğurunca da çiftçi zarar etmez. Ürün peşin fiyatına satılır. Böylece çiftçinin malı şeffaf bir şekilde satılmış olur. Ayrıca kontrol sistemi ile devlet destekleme politikasına da yardımcı olmaktayız.”

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç