Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,07:59:06
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3623 0,14
EURO
34,9553 0,31
ALTIN
2.325,42 0,22
BİTCOİN
$70.319 0,92
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
17 Aralık 2017 - 11:29
17 Aralık 2017 - 11:293 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

25 milyonluk projede çalışmalar sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Erenler’in içmesuyu altyapısını tamamen yenileyecek projede çalışmalar devam ediyor.

25 milyonluk projede çalışmalar sürüyor
Toprak Turizm


25 milyonluk proje ile Erenler’de içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmayacağının altını çizen SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “En ince ayrıntısına kadar düşünerek hazırladığımız projelerle günbegün şehrimizin altyapısını çok daha sağlam ve entegre hale getirmeye devam ediyoruz. Erenler’de hayata geçirdiğimiz projede bu anlamda çok önemli bir yatırım. İnşallah bu projemizle Erenler’i modern altyapı ile buluşturacak, vatandaşlarımıza ulaştıracağımız suyun kalitesini güvence altına alacağız” dedi. 

Proje ile 1999 depreminde zarar görerek işlevini kaybeden hatların yenilendiğini vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Deprem bölgesinde bulunan bir şehirde yaşıyoruz. Bu nedenle eski hatları yenileyerek depreme dayanıklı bir altyapı kurmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Erenler’de de bunu hayata geçiriyoruz. En kaliteli malzemeleri ve en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Erenler’e akıllı şebeke sistemi kuruyoruz. 200 kilometrelik yeni hatta ekiplerimiz çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Şu ana kadar hattın 80 kilometrelik kısmı ve ana taşıyıcı isale hattında çalışmalar tamamlandı. Erenler’in Yeşiltepe Mahallesi, Modern Sanayi ve Güney Mobilyacılar Sanayi Sitesi bölgelerine tamamlanan yeni hatlar üzerinden su verildi. Vatandaşlarımızın evlerine ve işyerlerine artık daha da kaliteli içmesuyu ulaşıyor” diye konuştu. 

Dr. Rüstem Keleş, “1999 depreminde Sakarya’nın altyapısı büyük zarar gördü. Bu hem su kalitesi açısından hem de kayıp kaçak oranlarının yüksekliği bakımından ciddi bir sorun oluşturuyordu. Bu problemleri çözmek ve şehrimizde sağlam altyapıyı inşa etmek için önemli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Erenler ilçemizde inşa ettiğimiz 200 kilometrelik bu yeni hatla birlikte hem su kalitesini güvence altına alıyor hem de su kayıplarını en aza indiriyoruz. Akıllı şebeke sistemi kapsamında hattın 29 farklı noktasına basınç kırıcı odalar yerleştiriyoruz. Bu sistem ile birlikte kaçaklar ve arızalar anında tespit edilerek bunlara hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek, ayrıca hattaki suyun birçok değeri kontrol edilebilecek. İnşallah çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak Erenler’i sorunsuz altyapı ile buluşturacağız” şeklinde konuştu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç