Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,00:35:02
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3430 0,08
EURO
35,0087 0,16
ALTIN
2.324,00 0,15
BİTCOİN
$70.834 2,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Aralık 2017 - 18:59
21 Aralık 2017 - 18:594 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Odağımız, bilinçli ve nitelikli bireyler olmalı"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğüne ziyaretlerde bulundu.

Odağımız, bilinçli ve nitelikli bireyler olmalı
Toprak Turizm


Nitelikli eleman ihtiyacı, mesleki ve teknik eğitim, nitelikli ürün üretimi, istihdam ve projeler konularında görüşmelerin yapıldığı ziyaretlerde yapılacak işbirlikleri hakkında paylaşımlarda bulunuldu. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda hızla ilerlediğini ve önemli bir noktaya gelindiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bu hedeflere ulaşmak için gelinen noktada önemli bir aşama olarak görülen ve bilim insanlarının “Ekonomik Ölüm Vadisi” olarak nitelediği engeli aşabilmenin yolunun nitelikli ürün üretilmesi olduğunu söyledi. Nitelikli ürünlerin ortaya çıkabilmesi için ise nitelikli bireylerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sarıbıyık, uygulanan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri sayesinde öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetiştirildiğini ve bu süreçte kamu kurumlarından STK’lara tüm paydaşların birlikte sorumluluk üstlendiklerini söyledi. Uygulanan eğitim programlarının yanısıra aynı zamanda nitelikli ürünlere yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıbıyık, projelere sağlanan kaynakların ve teşviklerin de arttırılarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kalkınmadaki en büyük paylardan birinin inovatif teknoloji ürünleri üretmek olduğunu belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Sakarya İl Müdürlüğü “Sanayi Şubesi” ve “Bilim ve Teknoloji Şubesi” Müdürü Mustafa Aydın, nitelikli ürünler üretilmesi hususunda herkese önemli görevler düştüğünü belirtti. Özellikle Bakanlık tarafından oluşturulan Ar-Ge ve Üretim Reform paketleri doğrultusunda sürekli iyileştirme hedefinde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Aydın, İl Müdürlüğü olarak gerek bu kapsamda gerekse diğer hedefler doğrultusunda Sakarya için önemli işlere imza atıldığını dile getirdi. Sakarya’nın, Türkiye’nin öne çıkan sanayi üslerinden biri olduğunu söyleyen Aydın, diğer illerde olduğu gibi nitelikli istihdam ihtiyacı gibi önemli bir de sorun yaşandığını vurguladı. Sakarya Üniversitesi tarafından uygulanan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin nitelikli bireylerin yetişmesinde ve nitelikli istihdamın sağlanmasında önemli bir katkı sağladığını belirten Aydın, “Sanayicilerimiz ve sektör temsilcilerimiz de 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri kapsamında yetişen öğrencilerden son derece memnunlar ve bu uygulamanın daha da arttırılması ve yaygınlaştırılması isteniyor, keza çok daha fazla sayıda nitelikli elemana ihtiyaç var” dedi.

İster küçük ister büyük ölçekte olsun herkesin mutlaka ticaretle bir şekilde ilişkili olduğunu vurgulayan Sakarya Ticaret İl Müdürü Mitat Onay, "Özellikle bilinçli ticaret konusunda daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor. İl Müdürlüğü olarak bu bağlamda önemli hizmetler sunuluyor. Tüketici sorunları, iç ticaret ve hal kanunu, şirket genel kurulları, esnaf ve sanatkarlar genel müdürlüğü ve kooperatif genel kurullarına bağlı işletme ve işlemlerle ilgili faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ülke hedefleri doğrultusunda değişen dinamiklerin öğrencisinden öğretim elemanına çalışanından işsizine kısaca herkese aktarılmalı. Yapılacak ortak etkinliklerle sağlanacak kazanımın çok daha etkin olabilir ve bu bağlamda her daim tüm işbirliklerine açığız" diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç