19 Nisan 2024|Cuma,10:14:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5979 0,38
EURO
34,8007 0,20
ALTIN
2.501,66 0,69
BİTCOİN
$64.667 5,71
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
24 Aralık 2017 - 10:54
24 Aralık 2017 - 10:542 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Kat'ı Sanatı öğrencilerle buluşuyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sanat geleceğine kazandırılan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. 14 farklı branşın yer aldığı merkezde eğitimler, usta eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Osmanlı saraylarından gelen Kat’ı, sanat meraklısı öğrencilerle buluşuyor.

Kat'ı Sanatı öğrencilerle buluşuyor
Yön Bul Akademi


Kat-ı Sanatı hakkında bilgiler veren eğitmen Alev Uzun, “Kat-ı Sanatı, eski Osmanlı Saray sanatından biridir. Kat’ı hem sarayda hem de çarşıda ressamların yaptığı oldukça yaygın bir sanattır. Herhangi bir motifin kâğıda geçirilip, oradan kesilip başka bir kağıda geçirilmesiyle elde edilen bir sanat olan Kat’ı birçok sanatı içinde barındırır. Fazlasıyla sabır isteyen bir sanat Kat’ı. İnce işçiliği fazla olan bir sanat. Bu sanatın diğer sanatlardan ayrılan yanı yapıştırma işlemi uygulamamız. Kestiğimiz kağıtları zemine yapıştırıyoruz. Temel olarak makas ve keski kullanabilmeleri için basit örneklerden başlıyoruz. Her konu değiştiğinde örnekler biraz daha zorlaşıyor. En basitten başlayıp zora doğru ilerliyoruz. Kursiyerler, bu sanatı zevk alarak yapıyorlar. Kendilerini geliştirmiş oluyorlar” dedi.
Kat’ı Sanatı hakkında konuşan kursiyer Yasemin Akçabelen ise,“Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’ne başladığım günden beri kendimi sanatın içinde daha fazla hissediyorum. Etrafımdaki detayları net görebiliyorum. Bakmakla görmek aynı şey değilmiş. Bu sanatın hem güncel hayat içinde hem de kültür hayatı için çok farklı katkıları oldu. Kursun en güzel yanı da verilen eğitim ve hocalarımız. İşin ehli insanlardan sanatı öğreniyoruz. Sabır ve detay isteyen bir sanat dalı. Birde verilen her emek zaman içerisinde insana geri dönebiliyor. Çok iyi eğitimciler olduğu için bu kursları herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç