19 Nisan 2024|Cuma,21:09:11
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5870 0,35
EURO
34,7932 0,18
ALTIN
2.508,17 0,95
BİTCOİN
$64.428 2,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
08 Ocak 2018 - 16:08
08 Ocak 2018 - 16:082 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Çocukta empati, duygusal zekayı geliştiriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aile ve Çocuk Seminerleri’nin ikincisi Akyazı SGM’de gerçekleştirildi. Uzman Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, çocukta empati yeteneğinin duygusal zekayı geliştirdiğini söyledi.

Çocukta empati, duygusal zekayı geliştiriyor
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Aile ve Çocuk Seminerleri’nin ikincisi düzenlendi. Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Akyazılılar tarafından yoğun ilgi gösterilen programda konuşmacı olarak Uzman Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer yer aldı. Ailelere ‘Çocuk İle Doğru İletişim’ konulu eğitim sunulurken, çocuklara ise ‘Ergenlik Psikolojisi’ isimli eğitim verildi.

“Empati duygusal zekayı geliştirir”

Semiha Özgür Sezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ergenlik dönemindeki çocuklar sabun gibidir fazla sıkarsanız kayar gevşek tutarsanız kayar. Bu sebeple bu dönemde bilinçli yaklaşımların rolü oldukça büyük. Evdem ve aileden uzaklaştıracak her türlü psikolojik baskıdan ve tutumdan uzak durulmalı. Çocukların empati yeteneklerinin, duygusal zekâlarının gelişimi yaşantıları için en önemli cevherdir. Çocukların akademik başarılarına odaklanırken aslında çocuklarımızda geliştirilmesi gereken birçok konuyu atlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özgüven problemi”

Çocuklarda yaygın olarak görünen özgüven eksikliğine değinen Sezer, “Çocuklarınızı ciddiye alın. Var olmaktan utanan, değer görmediğini düşünen, güvensizlik ve kabul edilmediğini hisseden çocuk, özgüven sorunu yaşar. Çocuğunuza yetersizlik duygusunu oluşturmamak için hataları ile öğrenme fırsatı verin. Sınırlar, çocukların nerede durmaları gerektiği konusunda önemli rehberdir. Ancak aile büyüklerinin istikrarı ve ortak adımda hareket etmeleri önemli” diye belirtti.

SGM’li miniklere yönelik düzenlenen ‘Ergenlik Psikolojisi’ semineri öğrencilerin interaktif katılımıyla gerçekleşti. Seminerde öfke yönetimi, teknoloji bağımlılığı, sorumluluklar ve ergenlik değişimlerinden bahsedildi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç