26 Nisan 2024|Cuma,21:12:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,4474 0,12
EURO
34,7435 0,65
ALTIN
2.440,58 0,18
BİTCOİN
$64.041 0,90
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
06 Şubat 2015 - 14:15
06 Şubat 2015 - 14:153 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

TES’in “Rehber Öğretmenler” mücadelesi sonuç verdi

Türk Eğitim Sen Sakarya İl Başkanı Mehmet Düzlü, rehber öğretmenlerle ilgili gösterdikleri mücadelenin sonuç verdiğini açıkladı.

TES’in “Rehber Öğretmenler” mücadelesi sonuç verdi
MARMARA GÖZ


Düzlü konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“İl PDR danışma komisyonu kararına göre, yapılan ve birçok rehber öğretmenin isteği dışında başka bir okula görevlendirilmesiyle sonuçlanan, rehber öğretmenler arasında büyük huzursuzluğa yol açan, hiçbir kritere bağlı olmayan rehber öğretmen görevlendirmelerinin iptali için şubemizce çalışma başlatılmıştı.

“YARARDAN ÇOK, ZARAR VERİR DEMİŞTİK”

Mevcut okulunda rehberlik hizmeti veren öğretmenlerimizin yapılan bu görevlendirmeyle gerek ulaşım ve gerekse iş yükü açısından mağdur edildiği, kendi okullarında verdikleri rehberlik hizmetinin aksadığı, görevlendirildiği okullarda da zaman itibariyle çok faydalı olamadığı göz önüne alındığında, bu uygulamanın yarardan çok zarar getirdiği noktasında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çözüm önerilerimizle birlikte müracaat etmiştik.

GÖREVLENDİRMELER KRİTERE BAĞLI YAPILACAK

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonunun son yaptığı toplantıda 2.dönem itibariyle yapılması muhtemel görevlendirmelerde;

-Görevlendirilecek rehber öğretmenlerin okul seçimi konusunda görüşlerinin alınması.

-Norm kadrosu bulunan okullara görevlendirme yapılması.

-Görevlendirmelerde verimlilik(Öğrenci sayısı dikkate alınacaktır)göz önünde bulundurulması.

-İkinci okulda görevlendirelecek rehber öğretmenin okuldaki sınıf rehber öğretmenlerine ve rehberlik servislerine danışmanlık yapması, problemli öğrenci varsa rehberlik etmesi.

-Görevlendirme yapılırken aynı bahçe içerisinde bulunan okullara öncelik verilmesi.

-Görevlendirilecek rehber öğretmenlerin mümkünse aynı okulda görevlendirilmesi ve süreklilik olmasına yönelik kararlar alınmıştır.

SANDIKÇI’YA TEŞEKKÜR

Bu kararların alınmasında sendika düzeyinde önerilerimizi dikkate alan ve çözüm odaklı hareket eden İl Milli Eğitim eski müdürü Selim Yavuz SANDIKÇI beye teşekkür ediyoruz.

Eğitim-öğretimin paydaşları olan sendikaların yerel eğitim politikaları konusunda görüşlerine başvurulmasının, problemleri asgari seviyeye indireceğini ve hatalı kararların önüne geçeceğini önceden beri belirtmekteyiz.

“İL MİLLİ EĞİTİM’İN TAKİPÇİSİYİZ”

Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi, yerel eğitim-öğretim hizmetlerinin problemsiz, faydalı ve başarılı olarak verilebilmesi noktasında üstüne düşen sorumluluğu bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yerine getirecektir. Şehrin etkili bir sivil toplum kuruluşu olarak, Sakarya ilinin eğitiminin bu kente yakışır hale gelmesi için şehrimizdeki eğitim-öğretim problemlerini ve Sakarya İl Milli Eğitimini yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

(Haber Hülya Sürücü)

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç