18 Nisan 2024|Perşembe,12:20:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5014 0,17
EURO
34,8251 0,30
ALTIN
2.487,86 1,04
BİTCOİN
$61.536 3,08
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
10 Şubat 2015 - 08:54
10 Şubat 2015 - 08:542 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Rektörden Çikan Olaylara Yanit Gereken Yapilacak

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, katlamalı harç protestosu sırasında karşıt görüşlü öğrenciler arasında “ana dilde eğitim” pankartı yüzünden çıkan olayları sosyal medyadan yorumladı. Elmas, “Üniversitemizde hiçbir saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değil, bu konuda gereken yapılacak”dedi.

Rektörden Çikan Olaylara Yanit Gereken Yapilacak
Yön Bul Akademi


SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından kampüs kafeteryasında gerçekleşen katlamalı harç protestosunda çıkan olaylar sosyal medyada da  gündem oldu.

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören bazı öğrenciler, olayları Konsey’e üye öğrencilerin başlattığını öne sürerek twitter üzerinden tepki gösterirken, Rektör Muzaffer Elmas’a da “Saldırı için bir yaptırımınız olacak mı?” diye sordu.

“YAPTIRIMINIZ OLACAK MI?” SORUSU

U.Ö adlı takipçi Rektör Elmas’a attığı tweette, “Katlamalı harcı protesto eden öğrencilere, 'konseyden' olan öğrenciler saldırdı. Bununla ilgili bir yaptırımınız olacak mı?

Öğrenci konseyinden olanların, karşıt görüşlü diyerek diğer öğrenci arkadaşlara saldırmasının cezai müeyyidesi var mı?”diye sordu.

“HİÇBİR SALDIRIYI TASVİP ETMEYİZ”

Tweete Rektör Elmas’ın yanıtı ise “Üniversitemizde hiçbir saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değil, bu konuda gereken yapılacak”oldu.

D.A. adlı takipçi de Elmas’a attığı tweetinde, “Öğrenci Konseyi bir grubun tekelinde midir? Kendinde diğer öğrencilere fiziksel saldırı yapabilme yetkisini nereden alıyor?

“TÜM ÖĞRENCİLERİN KANUN ÇERÇEVESİNDE SÖZ HAKKI VAR”

Üniversitenizde protesto hakkını kullanan öğrencilere Konseyin yönlendirdiği başka öğrenciler saldırdı. Haberiniz var mı?”diye sorarken, Rektör Elmas, “Konsey tüm öğrencilerin temsilcisi olarak seçilmiştir. Bunun dışındaki davranışlar uygun değildir. Üniversitemizde okuyan tüm öğrencilerin kanunlar çerçevesinde söz hakkı vardır.

Öğrencilerimizin güvenliğe ihtiyaç duymalarını yadırgıyorum, daha özgür ve medeni davranmalılar” diye yazdı.

“YÖNETMELİKLER ÇOK AÇIK”

U.A. adlı takipçi ise, sosyal medyadan  yaşanan olaylar için “Hocam karşılıksız kalmayacak derken ne yapacaksınız ?” diye sordu, soruya Rektörün yanıtı ise “Bu konuda yönetmelikler çok açık”cümlesi oldu.

 

(Haber Hülya Sürücü)

 

 

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç