19 Nisan 2024|Cuma,01:12:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5668 0,28
EURO
34,7778 0,13
ALTIN
2.491,19 0,27
BİTCOİN
$63.432 3,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
01 Şubat 2018 - 12:52
01 Şubat 2018 - 12:525 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya’ya 2,4 milyarlık altyapı yatırımı

2017 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Geçtiğimiz yıl 180 Milyonluk içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu çalışmasını tamamladık. Bu yıl başlayacak ve devam eden projelerimizin toplamı 600 milyonun üzerinde. 2023 vizyonumuz kapsamında şehrimize toplam 2,4 Milyarlık yatırım yapmış olacağız” dedi.

Sakarya’ya 2,4 milyarlık altyapı yatırımı
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 2017 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, 2018’de de altyapıda önemli projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Keleş, “Depremde altyapısı ciddi manada zarar gören şehrimizi planlarımız doğrultusunda günbegün sağlam altyapıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Her geçen yıl daha da üzerine koyarak ilerliyoruz. 16 ilçeye birinci sınıf içmesuyu götürmek için çabalıyoruz. Şehrin atıksu sistemini en mükemmel şekilde kurmak için kanalizasyon hatları, atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Yağmursuyu altyapımızı her geçen gün güçlendiriyoruz. Sakarya için koyduğumuz hedeflerimize 2017 yılında bir adım daha yaklaştık. İnşallah 2023 vizyonuna son derece modern altyapıya sahip bir şehri taşımak için 2018’de de büyük yatırımlar yapacak, önemli projeleri tamamlayacağız. Hedefimiz 2023 vizyonu kapsamında toplamda 2,4 milyarlık altyapı projesini hayata geçirmek” diye konuştu.

Sağlam altyapı sağlam şehir

Dr. Rüstem Keleş, “Geride bıraktığımız yılda toplam değeri yaklaşık 180 milyon lirayı bulan yatırım yaptık. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol Atıksu Terfi Merkezlerinin üzerini kapatarak bu noktalardaki koku problemini ortadan kaldırdık. Geyve’nin Sarıgazi, Hırka, Eşme, Köprübaşı, Bağlar ve Akıncı Mahallelerine bol ve sağlıklı su ulaştıracak içmesuyu hatlarımızı tamamladık. Sapanca Yanık Kanalizasyon Projesi’ni tamamlayarak bölgenin atıksu problemini çözüme kavuşturduk. Sapanca’nın 11 mahallesinde yaşanan su sorununu inşa ettiğimiz içmesuyu hatlarıyla giderdik. Şu anda bölgeye Akçay’dan su getiriyoruz. Pamukova İçmesuyu Projesi’ni tamamladık. Kaynarca’ya Sapanca Gölü suyunu ulaştıracak projemizi nihayete erdirerek bölgeyi Sapanca suyu ile buluşturduk.”Şehri kuşatan projeler

Dr. Rüstem Keleş, “Kuzey bölgelerimize dünya standartlarında arıtılmış suyu ulaştıracak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni devreye aldık. Hendek’in 19 mahallesine su ulaştıracak Yeşilyurt İçmesuyu Projesi’nin 3. kısmını bitirdik. Kemaliye Grubu İçmesuyu Projesi ile Arifiye’nin Kemaliye, Boğazköy, Çınardibi ve Kışlaçay Mahallelerini bol ve kaliteli su ile buluşturduk. Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Karapürçek’in içmesuyu kalitesini güvence altına aldık. Akyazı’nın 5 mahallesine birinci sınıf içmesuyu ulaştıracak Keremali İçmesuyu İsale Hattı Projesi ve Akyazı Kuzuluk İçmesuyu İnşaatını sonuçlandırdık. Lokal problemlere anında çözümler ürettik. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan yeni ulaşım projelerini modern altyapı ile buluşturduk. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettik. Altyapıyı inşa ederken, işletirken, vatandaşlarımıza hizmet ederken, sürekli daha iyiyi, daha etkin olanı aradık. Teknolojik yenilikleri hayata geçirdik. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisimiz Türkiye’de 193 arıtma tesisi arasında revizyona ihtiyaç duymayan 3 tesisten biri oldu. Bu gururu birlikte yaşadık”

Devam eden altyapı yatırımları

Devam eden altyapı yatırımlarına da değinen Dr. Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’ne 40 milyon metreküplük alternatif oluşturacak 140 milyon liralık Akçay Barajı’nda 2018 yılı sonunda su tutmayı hedefliyoruz. Karapürçek ve Küçücek’e inşa ettiğimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu projemizde çalışmalarımız sürüyor. Erenler ve Serdivan’da altyapıyı tamamen yenileyerek ilçelerimiziakıllı şebeke sistemi ile buluşturuyoruz. Ferizli ve Söğütlü’de kanalizasyon hatları inşa ederken Söğütlü’ye yeni içmesuyu hattı da kazandırıyoruz. Hendek’te Uludere Grubu 1. Kısım İçmesuyu Projesi ve Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Kocaali’nin atıksularını dünya standartlarında arıtacağımız atıksu arıtma tesisini kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Karasu ve Kocaali’de 450 kilometrelik içmesuyu ağı inşa ediyoruz. Karasu Kurudere, Yeşilköy Mahalleleri İçmesuyu Projesi ile bu bölgede bulunan mahallelere ve Çamdağı Grubu Mahallelerine, 45 milyonluk yatırım ile ise Taraklı ve Geyve’nin yüksekte kalan mahallelerine bol ve kaliteli su ulaştıracağız. Sapanca Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi ile 10 mahalleyi yüksek standartlarda arıtılmış su ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç