25 Nisan 2024|Perşembe,08:18:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5497 0,03
EURO
34,9952 0,48
ALTIN
2.422,95 0,01
BİTCOİN
$64.195 4,07
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Şubat 2015 - 10:48
12 Şubat 2015 - 10:485 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Çalışmalar Start Verecek Mi?

Şubat ayı olağan genel meclis toplantısında Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis Katı Atık ve Çöp Toplama, İlaçlama Çalışmaları, Yağmursuyu Hattı, Makine Parkının Yenilenmesi ve yol çalışmalarının devam etmesi konusunda bilğilendirmelerde bulundu..

Çalışmalar Start Verecek Mi?
Yön Bul Akademi


Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis Şubat ayı belediye meclis toplantısında 2015 yılı yapılacak ve durdurulacak olan icraatlerden bahsederken Reis “2015 yılı içerisinde ilçemizin 6 mahallesinde (İncilli, Kabakoz, Kuzuluk, Aziziye, Yenmahalle ve Yalımahallesi) İçme Suyu Şebeke Hattı değişeceğinden yılın ilk yarısında bu mahallelerde asfalt ya da kilitli parke yol yapım ve bakım çalışmaları yapılmayacaktır.Kazı çalışmaları akabinde öncelik olarak yama ve sonrasında sıra asfalt olmak üzere çalışmalar başlayacaktır. 2015 yılı içerisinde hedef olarak Büyükşehir ile birlikte toplamda 10.000.000TL civarında asfalt çalışması yapmaktır. Bunun yanında 34 mahallemizde kilitli parke yol yapım ve asfalt yama çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. 2015 yılı içerisinde hedefimiz yaklaşık 90000 metre kare kilitli parke ve 4000 ton asfalt yama yapmaktır. Bu yolların seçiminde belediyemize iletilen şikayetler incelenmiş ve öncelik arz eden mahalle yolları dikkate alınmıştır. 34 mahallede yapılacak olan çalışmaların toplam maliyeti yaklaşık olarak 2.750.000TL olarak hesaplanmıştır”dedi..

Katı Atık ve Çöp Toplama

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis “Çevre temizliği ve çöp toplama işleri 1 adet Sorumlu, 1adet Koordinatör ve 51 adet işçi ile yürütülmektedir. Belediyemiz bünyesinde 7 adet çöp kamyonu bulunmaktadır. Fakat bu kamyonların 6 tanesi ekonomik ömrünü tamamlamış olduğundan çalışmamaktadır. 6 adet kamyonu satılması için işlemler başlatılmıştır. 1 adet kamyona ek olarak 2 adet çöp kamyonu kiralanmış olup an itibari ile 3 adet çöp kamyonuyla çalışmalar yürütülmektedir. Bunlara ek olarak 1 adet çöp kamyonu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden gelecektir. 1 adet çöp kamyonu için Çevre Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler devam etmektedir. Yaz aylarında 2 adet daha kiralama yapılarak toplamda 7 adet çöp kamyonuyla çalışmalar devam edecek. Bunların anında 3 adet traktör ve 2 adet süpürge aracı çalışmalara devam etmektedir. Mevcut durumda 2500 çöp konteynerimiz bulunmaktadır. 2015 yılı içerisinde hedefimiz bu sayıyı toplamda 3200 adete çıkartmaktır”dedi..

İlaçlama Çalışmaları

İlaçlama konusundaki en büyük sorun sivrisinekle yapılan mücadeledir. Sivrisinekler kış aylarında bile kapalı mekanlarda üreyebilirler.Bunun için sadece yaz aylarında değil 12 ay boyunca ilaçlama yapılması gerekmektedir.Sivrisinekle mücadele konusunda ilçe merkezinde kontrolü elimizden bırakmak söz konusu olamaz. 34 mahallede ise sinek üreyen yerlerin tespitleri yapılmakta olup gerekli önlemler alınacaktır”dedi..

Yağmursuyu Hattı

İlçemiz imar planı sınırlarında kalan bölgede 250 km açık yolumuz vardır. Bu yolların yaklaşık olarak 20 km’sinde yağmursuyu hattı vardır. Bu yağmursuyu hatları da proje yapılmadan ihtiyaç duyulması halinde yapılmış hatlardır. İlçemiz bütününde bir yağmur suyu projesi ve devamında imalatının yapılması kaçınılmaz bir hal almıştır.Yağmursuyu projesi için SASKİ ile görüşmelerimiz devam etmekte olup yakın zamanda sonuçlandırılacaktır”dedi..

Makine Parkının Yenilenmesi

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gökhan Reis “Tarafımızdan yapılan tespitler sonucunda 54 adet aracın (iş makinesi, kamyon, binek araba…) ekonomik ömrünü tamamladığı ve satılması gerektiği kanısına varılmıştır. Bunun için meclisin encümene yetki vermesi gerekmektedir. Bu araçların yerine ilk etapta 3 adet kazıcı-yükleyici, 1 adet greyder, 1 adet silindir, 5 adet kamyon, 1 adet tır ve 1 adet asfalt finisheri alınması düşünülmektedir. Alınması düşünülen araçlara KDV ödememek için Yatırım Teşvik Belgesi alınması gerekmektedir. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Asfalt plentimizde yakıt olarak kal-yak kullanılmaktadır. 1 ay içerisinde  Asfalt Plentinin doğalgaz dönüşümü tamamlanacak olup yakıt tasarrufumuz yaklaşık olarak %50 oranında düşecektir”dedi.

Büşra CİVAN

 
 
Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç