Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
23 Nisan 2024|Salı,21:24:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.04.2024
DOLAR
32,5413 0,09
EURO
34,8998 0,68
ALTIN
2.437,40 0,19
BİTCOİN
$66.827 0,37
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
04 Şubat 2018 - 16:46
04 Şubat 2018 - 16:463 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Demokrasi Meydanı projesi ihaleye çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Şehir merkezine yeni inşa edilecek Demokrasi Meydanı’yla ilgili yaptığı açıklamada, Meydanın proje kısmının tamamlandığını ve en kısa süre içerisinde projenin ihalesine çıkacaklarını belirtti. Toçoğlu, Akıllı Şehir Uygulamaları donatılacak meydanın Türkiye’ye örnek olacağına değindi.

Demokrasi Meydanı projesi ihaleye çıkıyor
Yön Bul Akademi


Demokrasi Meydan’ı projesi Sakaryalıların yoğun katılımıyla belirlendi. Kısa süre içerisinde Meydan için ihaleye çıkılacağını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Demokrasi Meydanı’nın yenilenmesi konusunda bir çalışma başlattığımızı daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Meydan’da bir takım yenilikler yaparak meydanın daha kullanışlı hale gelmesi için yoğun bir çalışma sonucu projemizi tamamladık. Projemiz hazırlanırken ilk olarak anket çalışması yaparak vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulan alanları sorduk. Talepleri ele aldık. STK temsilcilerimizle, siyasilerimizle ve toplumumuzun farklı kesimleriyle görüştük. Mimar ve mühendislerimizi dinledik. Akademisyenlerimizle bir araya geldik. Çalışmalar neticesinde ortaya yeni bir proje çıkardık” dedi.

Başkan Toçoğlu, “Meydanda yapacağımız bu değişikliği Sakaryalıların ihtiyaçları doğrultusunda onların projeye olan fikirsel katılımıyla belirledik. Meydanın 24 saat videolarını çekerek gün içerisinde oluşan yoğunluğu ölçümledik. Proje tasarım aşamasında çok değerli fikirlerini bizimle paylaşan STK’lara, akademisyenlerimize, basınımıza ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Projemizin Katılımcı Belediyecilik adına güzel bir örnek sergilediğini düşünüyorum. İnşallah vatandaş odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrin ihtiyaçlarını vatandaşlarımızla birlikte belirleyip bu ihtiyaçlara yine beraberce çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Toçoğlu, “Zeminde iyileştirmeler yapıp yeşil alanları arttıracağız. En önemlisi meydandaki yüksekliği ortadan kaldırıyoruz. Meydanı düz hale getirip yürüyüş yolları inşa edeceğiz. Modern aydınlatmalar yaparak vatandaşlarımız için dinlenme mekanları oluşturacağız. Katlı Pazar Yeri’nin önündeki yapıyı yıkarak Meydan’ın bulvar tarafından yeni bir yapı inşa edeceğiz. Halkımızın topluca faaliyet düzenleyebileceği bir dev ekranı da proje bitiminde Kitap kafeyle birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın değerli görüşleriyle birlikte meydanımızın son hali böyle olacak. Ayrıca Meydanımız’da vatandaşlarımızın yaşamına kolaylık sağlayacak Akıllı Şehir Uygulamaları’da yer alacak. İnşallah Türkiye’ye örnek bir şehir meydanı inşa edeceğiz. Çok yakında meydan çalışmalarına başlamak için ihaleye çıkacağız. Hedefimiz 2018 yılında çalışmalara başlayıp Meydan’ı en kısa sürede halkın hizmetine sunmak” şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç