25 Nisan 2024|Perşembe,09:15:00
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5664 0,08
EURO
34,9975 0,48
ALTIN
2.430,52 0,30
BİTCOİN
$64.298 3,51
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Şubat 2015 - 16:11
17 Şubat 2015 - 16:113 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Bakan İslam’a mecliste “protesto” şoku!

Şiddete ilişkin konuşması sırasında CHPli vekiller meclisi terk etti…

Bakan İslam’a mecliste “protesto” şoku!
Toprak Turizm


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam’ın meclis genel kurulunda şiddete yönelik yaptığı konuşma, CHPli milletvekilleri tarafından protesto edildi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup milletvekilleri Bakan İslam’ın konuşması devam ederken, meclisi terk etti.

Şiddetin konuşulduğu meclis oturumunda, milletvekillerinden gelen sert sözler ve tavırlara “siz de şiddet yapıyorsunuz” diyerek tepki gösteren meclis başkanı, vekillere sık sık müdahale etmek zorunda kalırken, milletvekillerinin tepkisi meclis tv ekranlarına sık sık yansıdı.

Öte yandan konuşması mecliste protesto edilen Bakan Ayşenur İslam üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayına ilişkin meclis genel kurulunda şunları söyledi:

“KAMU VİCDANINI RAHATLATMAK MÜMKÜN KILINMALI”

“Cezai müeyyidelerin artmasına yönelik talepler geliyor. Bu talepleri tartışmak gerek… Bazen tepkiler çok daha sert ve çok daha tavizsiz olabiliyor. Şu anda yasalar müebbet hapis cezasını öngörüyor. Ancak daha büyük cezalar da tartışılabilir… İnfial yaratan suçlar karşısında olayın çabucak aydınlatılması, faillerin yakalanması ve affın gündeme getirilmemesi gerek… Kamu vicdanını rahatlatmak mümkün kılınmalıdır.

“BAĞIMSIZ YARGI EN ADİL YARGILAMAYI YAPACAKTIR”

Kolluk hizmeti üzerine düşeni yaptı. Onlara teşekkür ediyorum. Bağımsız yargının da kısa sürede en adil yargılamayı yapacağına inanıyorum.  Özgecan başta olmak üzere, savunmasız mazlum cinayet kurbanlarına rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum”

ŞİDDETE YÖNELİK TEDBİRLERİ ANLATTI

Bakan İslam ayrıca, şiddete maruz kalan kadınlar için Kadın Konukevleri ve Şiddet Önleme Merkezleri oluşturulduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde 131 kadın konuk evi var. 14 büyükşehirde şiddet önleme merkezi mevcut. Diğer 16 büyükşehirde de açılmasına çalışılıyor.

2014-2016 aile içi şiddet programı çerçevesinde 26 ilde şiddete maruz kalan kadınlara destek planlanıyor. Güvenlik Butonu sistemi devreye girdi, sonuçları alındı. Mart 2015 itibariyle Ankara ve İzmir’de etkin bir sistem için pilot uygulama başlayacak”

TBMM Genel Kurulunda, milletvekilleri tek tek söz alarak Özgecan Aslan cinayeti ve kadına şiddet konusunda görüşlerini dile getirdiler.

(Haber Hülya Sürücü)

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç