Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:18:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3709 0,17
EURO
34,9672 0,28
ALTIN
2.326,38 0,26
BİTCOİN
$69.988 1,05
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
10 Mart 2018 - 09:55
10 Mart 2018 - 09:554 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Acil servise 5 yataklı yoğun bakım geliyor

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, hastane bünyesinde 16 yataklı yoğun bakım ünitesi için bakanlığın onay verdiğini belirterek, Acil Servis’e de 5 yataklı yoğun bakım ünitesi kurulacağını söyledi.

Acil servise  5 yataklı yoğun bakım geliyor
Yön Bul Akademi


Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar,  yerel gazetelerin genel yayın müdürleriyle bir araya geldi. SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in de katıldığı toplantıda Başhekim Çakar, Yara Bakım Polikliniği’nin Merkez Kampüsü binasına taşınmasıyla ilgili süreçle ilgili bilgi verdi.

40 YATAĞA İHTİYAÇ VAR

Başhekim Çakar, “Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmede şehrin 40 yoğun bakım ünitesine ihtiyaç olduğu hususunda mutabık olduk. 700 normal hasta yatağı eksiğimiz var. Muhtemelen yaz döneminde 16 ünitelik yoğun bakımımız hizmete girecek. Ayrıca Acil Servise de 5 yataklı yoğun bakım ünitesi kuracağız” diye konuştu.

AYNI GÜN TABURCU

SEAH’ta koldan anjiyonun başarıyla yapıldığını vurgulayan Çakar, anjiyo olan hastaların aynı gün dinlenerek evlerine gönderileceğini söyledi. Çakar, “Sakaryalının artık kalp ameliyatı, by-pass veya anjiyo için il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Bir zamanlar bu önemli ameliyatlar İstanbul’da, Ankara’da yapılırken artık hastanemizde rahatlıkla yapılıyor” dedi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar,  yerel gazetelerin genel yayın müdürleriyle bir araya geldi. SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in de katıldığı toplantıda SEAH’ın  şehrin sağlık yükünün büyük bölümünü taşıdığını dile getiren Başhekim Çakar, Yara Bakım Polikliniği’nin Merkez Kampüsü binasına taşınmasıyla ilgili süreç ve polikliniğin yenilenen çalışma şekliyle ilgili bilgiler verdi. Çakar, “Eskiye oranla bekleme süreleri dörtte bir oranında azalma eğiliminde.” dedi. 

SEVKLER AZALDI

İl dışına sevklerin önüne geçmek için yeni yoğun bakım alanı açacaklarını vurgulayan Çakar, Acil Servis’te tam donanımlı 5 yataklı bir yoğun bakım ünitesinin de kurulacağını söyledi. Başhekim Çakar  “Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmede şehrin 40 yoğun bakım ünitesine ihtiyaç olduğu hususunda mutabık olduk. 700 normal hasta yatağı eksiğimiz var. Bu sayıları nüfusumuza oranla Sağlık Bakanlığımızın kriteri doğrultusunda ortaya koyduk. Yoğun bakım için gerekli adımlar atıldı. Muhtemelen yaz döneminde 16 ünitelik yoğun bakımımız hizmete girecek” diye konuştu.

ANJİYO HASTALARI

SEAH’ta koldan anjiyonun başarıyla yapıldığını ve bu alanda anjiyo hastalarının hızlı bir şekilde hizmet alması için alt yapı çalışması başlattıklarını ifade eden Çakar, anjiyo olan hastaların aynı gün dinlenerek evlerine gönderileceğini söyledi. Çakar, “Sakaryalının artık kalp ameliyatı, by-pass veya anjiyo için il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Bir zamanlar çok zor olarak görülen bu önemli ameliyatlar İstanbul’da, Ankara’da yapılırken artık hastanemizde rahatlıkla yapılan ameliyatlar haline geldi ” dedi.

İKİ YENİ ASANSÖR

Endokrin ve hemotolojide yaşanan randevu sorunun büyük ölçüde önüne geçildiğini aktaran Başhekim Çakar, hastanenin daha çok hastaya poliklinik hizmeti verebildiğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde Hastanenin girişi, acil ve otopark alanında çevre düzenlemesi yapılacağını aktaran Başhekim Çakar, “Hastanemizin ana girişinde Büyükşehir Belediyemiz hazırlanan projeye göre çevre düzenlemesi yapacak. Acil girişi ve o bölgenin çevre düzenlemesini ise Adapazarı Belediyemiz üstlendi. Kronikleşen asansör sorununa el attık. İki yeni asansör yapıldı. Hizmet veriyor. Diğer 16 asansörü de yenileyerek hizmete alacağız” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç