Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,18:49:32
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3765 0,18
EURO
35,0275 0,11
ALTIN
2.326,49 0,26
BİTCOİN
$69.404 2,62
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Mart 2018 - 13:20
21 Mart 2018 - 13:203 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ’de aşıklar gecesi düzenlendi

Sakarya Üniversitesi TÖMER tarafından Nevruz Kutlamaları çerçevesinde ‘Uluslararası Aşıklar Şöleni’ düzenlendi.

SAÜ’de aşıklar gecesi düzenlendi
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Aşıklar Şölenine Türkiye'nin değişik illerinden ve Türk dünyasının farklı ülkelerinden aşıklar katıldı.

Aşıklar Şöleni'nin açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, “Dünyanın pek çok kültürü tarafından, pek çok milletinin nazarında anlamlı ve önemli bir yere sahip olan 21 Mart Nevruz bayramının arifesinde bir akşamdayız. Ve böyle bir akşamda, Türk kültürünün en önemli ögelerinden biri olan Aşıklık geleneğini, daha yakından ve canlı olarak tanıma, aşıklık geleneğinin coşkusunu ve heyecanını dolu dolu geçirmenizi temenni ediyorum” dedi

Aşıklık geleneği, Türk kültüründe İslamiyet’in öncesinden beri var olduğunu dile getiren Doç. Dr. Okur, “Ozanlık, baksılık ve aşıklık olarak günümüze kadar yaşamış, günümüzde ise 2009 yılından beri UNESCO tarafından yaşatılması ve korunması gereken dünya kültür mirası listesinde yer almaktadır. Bugün, Nevruz gününün arifesinde olmanın ötesinde bizler için daha manidar bir gündür. Bugün, Şanlı ordumuzun, sınırlarımızı korumak ve tehditleri yok etmek, huzur-barış ve adalet götürmek, terör bataklığını kurutmak için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtının tam 60. Günü yani ikinci ayıdır. Hepimizin de şahit olduğu gibi 2 gün önce bir sivilin dahi burnu kanamadan ilk bataklık kurutuldu” diye konuştu.

Doç. Dr. Okur, “Şüphesiz ki ordumuz, bölgedeki diğer bataklıklarda da destan yazmaya devam edecektir. Cephenin gerisinde olan bizlere düşen görev ise dualarımızı esirgememek, dirlik ve birlik içinde manevi desteklerimizi devam ettirmek; şanlı ordumuza bunu hissettirmektir. İşte bu akşamki âşıklar şölenimizin ana teması da “Şanlı ordumuzun zaferleri daim olsun” üzerine olacaktır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahneye gelen Aşıklardan, Temel Turabi, Abdullah Aşıkar, Erol Şahiner Türk ordusu ve Mehmetçik'in Afrin'deki zaferi ile ilgili doğaçlama türküler söylediler. Ayrıca Doğu Türkistan'dan Aşık Parkat dutar ile, Kırgızistan'dan Aşık Gulira komuz ile, Kazakistan'dan Aşık Ermemet dombıra ile, Azerbaycan'dan Ramin Maragalı kopuz ile Türk dünyasından türkü örneklerini söylerken Türk askeri ve Türk ordusuna ithafen şarkılar da söylediler.

Şölen sonunda aşıklara plaket takdim edildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç