17 Nisan 2024|Çarşamba,01:16:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 17.04.2024
DOLAR
32,5216 0,22
EURO
34,5721 0,08
ALTIN
2.491,40 0,20
BİTCOİN
$63.832 1,48
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
31 Mart 2018 - 08:22
31 Mart 2018 - 08:222 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de 'Yapay Zekanın Yeniden Yükselişi' etkinliği

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘Yapay Zekanın Yeniden Yükselişi’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ'de 'Yapay Zekanın Yeniden Yükselişi' etkinliği
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Batı İngiltere Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Emin Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Yapay zeka hakkında bilgi veren Aydın, “Yapay zeka, canlıların davranışlarını model alan bir hesaplama disiplini olarak ortaya çıkar. İnsan, hayvan ve bitki türlerinin canlılık fonksiyonları temel alınır. İnsan idrakinin makinalarca benzetimi, sağduyu bilgisi, uzman bilgisi hedefleri, mantıksal muhakeme, matematiksel ispatlama ve sosyal ilişkiler yapay zekanın hedefleri arasındadır.  Yapay zeka dört kategoride toplanır bunlar, insan gibi düşünme, rasyonel düşünme, insan gibi davranma, rasyonel davranmadır” dedi.

Yapay zekanın tarihçesinden bahseden Aydın, “McCulloch ve Pitts’in 1943 yılında öğrenen sinir ağlarının ardından Minsky ve Edmonds’un 1951 yılında sinir ağı gibi çalışan bilgisayar inşası çalışmasından günümüze gelen birçok çalışma var. Günümüzde derin öğrenme yani, öğretmenli, destekli ve öğretmensiz çalışmalar, insansız araçlar, davranış tespitleri ve veri analitiği çalışmaları yapılıyor” şeklinde konuştu.

Aydın, “Yapay zekanın, insan gibi davranabilme modellemesinde etmen kavramı önemli bir kilometre taşıdır. Bir etmen, zekâ unsurları ile teçhiz edilmiş, çevresiyle etkileşebilen sentetik ve sanal yapıdır. Çevreden aldıkları zekâ süreçlerini tetikler ve işletir, verilen kararlar doğrultusunda çevreyi etkiler” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Aydın’a plaket ve hediye takdim etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç