19 Nisan 2024|Cuma,09:27:09
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5991 0,38
EURO
34,7588 0,08
ALTIN
2.499,68 0,61
BİTCOİN
$61.884 1,24
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
02 Nisan 2018 - 10:20
02 Nisan 2018 - 10:204 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Ender Saraç Sakarya'da sağlıklı yaşamı anlattı

Adapazarı Belediyesi’nin 150.yıl etkinlikleri kapsamında “Sağlıklı Yaşam, Gıda ve Kanser İlişkisi” konulu sempozyum düzenlendi.

Ender Saraç Sakarya'da sağlıklı yaşamı anlattı
Yön Bul Akademi


Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Sağlıklı Yaşam, Gıda ve Kanser İlişkisi” konulu sempozyumu Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli izledi. Gazeteci-Spiker Beyza Güdücü’nün moderatörlüğünde, Dr. Ender Saraç ve Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın konuşmacı olarak katıldığı programda sağlıklı yaşam, gıda ve kanser ilişkisi ile bir çok önemli konu ele alındı.

KOLESTEROL İLACI YAZMIYORUM

Hastalarına kolesterol ilacı yazmadığını ifade eden Dr. Ender Saraç, bunun yerine hastalarına kekik suyu ve yulaf ezmesini verdiğini söyledi. Doğal çözümler varken ilacı önermediğini kaydeden Dr. Saraç, “Bir zamanlar burun kıvırdığımız büyüklerimizin yaptığı geleneksel bitki ilaçları artık Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarında kullanılıyor. Doğa önümüzde elimizde imkân varken doğal yöntemlerle tedaviyi tercih edin. Mevsim dışı gıdalar asla yemeyin. Ben kışın evime domates almıyorum. Bol su, Yeşilçay, Beyazçay, Melisa gibi toksin atan çaylar için. Sumak, biberiye, dereotu, zerdaçal yiyin. Zerdeçal çayı ve tozu kemoterapi kadar etkili bir bitkidir.”dedi.

SIK SIK CHECK UP YAPTIRMAYIN

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise rutin kontroller adı altında sık sık film çektirerek radyasyon alınmaması gerektiğini ifade ederek, “Check Up gibi rutin kontrollere hiç gerek yok. Ben inançlı biriyim, tevekkül ediyorum. Size çizilen bir kader vardır zamanı gelince yaşayacağızdır. Evham yapmayın. Evham yaparak kendinize hastalık çıkarmaya çalışmayın. Grip aşısı olmayın bunun yerine doğal yöntemlerle bağışıklık sisteminizi güçlendirin” dedi.

KANSERİ MUTLULUK YENİYOR

Her kanseri kanser olarak gözde büyütmemek gerektiğine dikkat çeken Küçükusta, “ Bazı kanserler cepte kanserlerdir. Cepteki kanserin size ne kadar zararı olabilir. Bazı kanserler tedavi görmeden de öylece kalabiliyor. Kanserin en büyük tedavisi kendinizde başlıyor. Mutluluk. Mutlu olacaksınız. Mutluluğun kanser hücrelerini yenerek, küçülttüğü bilimsel olarak da kanıtlandı. Meyve suyu yerine meyveleri posasıyla birlikte tüketmeyi tercih edin. Liflerini çöpe atmayın. Akşam yemeklerinizi saat mümkün olduğunca erken yemeye çalışın. Ben akşamları saat 5-6 gibi yiyorum. Günde iki öğün yiyorum. Öğlende sadece kefir veya ayran içiyorum. Güneşli havaları mutlaka değerlendirin. Günde 15-20 dakika güneş alıyorsanız vitamin ilaçlarına gerek yok. Allahın yarattığı tüm sağlıklı gıdaları yiyeceksin. Çörek otunu öğütmeden yoğurtla birlikte tüketin. Beslenme tekdir. Karaciğer için ayrı, akciğer için ayrı beslenme olmaz. Madem vücudumuz bize emanet ona iyi bakacağız. “diye konuştu.

EVHAM YAPMAYIN

Soru yanıt bölümünde gelen soruları yanıtlayan Dr. Ender Saraç, “Asla şişko olmayacağız. Düzenli egzersiz yaparak metabolizmayı canlı tutacağız. Aşırı evham en büyük kanser sebebi evham yapmayacağız. Sonuçta hepimize biçilen bir miat var. O nedenle yaşadığımız kadarıyla mutlu olmayı

bileceğiz”dedi. Dr. Saraç, tüm belediye Başkanlarına da çağrıda bulunarak organik pazarların kurulmasını istedi.

Program sonunda konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kendisinin de ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini belirterek, hastalığını çeşitli sporlar yaparak yendiğini söyledi. Başkan Dişli, daha sonra Dr. Ender Saraç ve Prof.Dr. Rasim Küçükusta’ya günün anısına çiçek ve çini tabak hediye etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç