Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,01:31:39
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3657 0,15
EURO
35,1455 0,23
ALTIN
2.324,38 0,17
BİTCOİN
$70.750 2,19
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
14 Nisan 2018 - 10:02
14 Nisan 2018 - 10:024 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi’ni meclis gündemine taşıdı

CHP Sakarya Milletvekili, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sakarya’nın gözde okullarından Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi’nin nitelikli okullar listesine dahil edilmemesini, Meclis gündemine taşıdı.

Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi’ni meclis gündemine taşıdı
Yön Bul Akademi


Özkoç, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sakarya’da geçen yıl TEOG sınavında 474 gibi yüksek bir puanla öğrenci alan, üniversite yerleştirme başarısı yüksek, nitelikli eğitimiyle göz dolduran Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi gibi bir okulun, sınavla yerleştirme sistemine dahil edilmemesinin “izaha muhtaç” olduğunu vurgulayan Özkoç, şöyle konuştu:

“Gözde Anadolu Liseleri, sınav sistemi dışına çıkarılarak, yok ediliyor.

Yoksul demiyorum, zengin olmayan bütün yurttaşlar için nimet olan bu kaliteli devlet okulları vasatlaştırılarak, aileler ve çocuklar cezalandırılıyor.

Sınavla öğrenci kabul edecek okullar, hangi kriterlere göre belirleniyor? Başarı mı, kalite mi, altyapı mı, kurumsallık mı, ne esas alınıyor?

TEOG puanları, üniversiteye yerleştirme başarıları gözönüne alınıyorsa, Sakarya’da öne çıkan Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Anadolu Lisesi, Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi, Ali Dilmen Anadolu Lisesi, Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi, Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi gibi Anadolu Liselerine ne oldu?

Hangi kriterlerle 14 lise belirlendi? Seçilen 14 okulun, 5’i Mesleki ve Teknik, 3’ü  İmam Hatip lisesi.

“ÖZEL OKULLAR ADRES GÖSTERİLİYOR”

Çocuğunu Mesleki Teknik Liseye veya İmam Hatip Lisesi’ne göndermek istemeyen veliler için sadece 6 seçenek var; 1 tane Anadolu Lisesi, 1 tane sosyal bilimler lisesi, 4 de fen lisesi.

Bu işin iki türlü tahribatı var.

Birincisi; evlatlarının iyi eğitim almasını isteyen anne babalara özel okullar adres gösteriliyor. Bakın biz bunu 4+4+4 sistemine geçilirken söyledik. Ben Meclis’te rekor konuşmayla 12 saatte anlattım; bu sistem, özel okulları mecbur kılacak. Ve ne yazık ki dediğimiz oldu; 2012’den bu yana özel okullardaki öğrenci sayısı ikiye katlandı. 2012’de özel okullardaki öğrenci sayısı 535 bin’di, 2017’de 1 milyon 174 bini buldu.

İkinci ivmeyi de bu yeni sistem yaratacak. Anne babalar, ellerindeki kıt imkanlarla, yemelerinden, içmelerinden, hayatlarından keserek evlatlarını özel okullara göndermek zorunda kalacak.

Hiç imkanı olmayanlar da sisteme mahkum kalacak. Ya da son yılların artan trendi açık liseye yönelecek.

“GEÇEN YIL PUANLA, BU YIL İKAMET BELGESİYLE KAYIT!”

İkinci büyük haksızlık da; çocuklarımızın emeklerinin ziyanı olacak. Yıllarca Anadolu lisesi sınavlarına hazırlanan, dönemin en yüksek puanla öğrenci kabul eden okullarına girmeye hak kazanan çocuklarımıza ne olacak? Geçen yıl 474 puanla girdikleri okula, bu yıl ikamet belgesiyle öğrenci kaydedilmesinin hesabını bu çocuklara kim verecek?”

“11 İLÇEDE HİÇ Mİ NİTELİKLİ OKUL YOK!”

Engin Özkoç, açıklanan listeye göre, Sakarya’da 11 ilçede nitelikli okul bulunmadığına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Sakarya’da belirlenen 14 nitelikli okul, 5 ilçenin sınırları içinde. Yani; Karasu, Kocaali, Kaynarca, Geyve,  Söğütlü, Karapürçek, Taraklı, Ferizli, Pamukova, Sapanca, Erenler’de bir tane nitelikli okul yok. Buralarda yaşayan aileler, çocuklarına iyi bir eğitim aldırmak isterse, devlet bu ailelere nasıl bir imkan sağlayacak?

Hükümet, bu sorunun cevabını, 211 kalemde vergi ödeyen vatandaşa vermek zorunda. Eğitim, devletin en önemli hizmetidir. Neden insanlarımızın elindeki kısıtlı imkanları da ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz?

Tüm bu soruların yanıtını, Meclis’teki muhataplarına yönelttim. Sonuna kadar da sürecin takipçisi olacağım, velilerin, çocuklarımızın, yarınlarımızı düşünen vatandaşlarımızın yanında yer alacağım. Bu büyük haksızlığın önüne hep beraber geçmek, mücadele vermek zorundayız.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç