20 Nisan 2024|Cumartesi,13:43:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.592 1,59
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
01 Mayıs 2018 - 08:27
01 Mayıs 2018 - 08:273 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Muhammet Gökhan Kilit, Milletvekili aday adayı oldu

İktisadi Kalkınma Vakfı Strateji ve İş Geliştirme Müdürü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İstanbul Koordinatörü Akyazılı Muhammet Gökhan Kilit, AK Parti'den Sakarya Milletvekili aday adayı oldu.

Muhammet Gökhan Kilit, Milletvekili aday adayı oldu
MARMARA GÖZ


24 Haziran seçimlerinde Milletvekili olmak isteyen adaylar, başvurularını gerçekleştiriyor. Seçimlerde milletvekili çıkarmasına kesin gözüyle bakılan Akyazı'da önemli bir isim daha aday adaylığını açıkladı.

İlçenin yetiştirdiği önemli bir değer olan Muhammet Gökhan Kilit,  AK Parti'den Sakarya Milletvekili aday adayı oldu.
 
1981 yılında Almanya’nın Hannover kentinde dünyaya gelen Kilit, ilk, orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. Uzun yıllar basketbolla ilgilenen Kilit, lise eğitiminin son döneminde Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde basketbol oynadı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Bölümü'nü bitirerek tamamyan Kilit, vatani görevini Şırnak’ta yerine getirdi.
 
Askerlik görevinin ardından memleketine dönerek Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreterlik  yapan Kilit, bu süre içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Türkiye'nin en genç genel sekreteri oldu. 
Sonraki yıllarda İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (IKV) Avrupa Birliği ve Dış Politika Uzmanı olarak görev üstlenen Muhammet Gökhan Kilit, İKV’de yürüttüğü çalışmalarla kurumun 53 yıllık tarihinde en hızlı yükselen uzman oldu. 
Halen Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü görevini yürüttüğü İKV’de özellikle Türkiye-AB üyelik müzakereleri, siyasi kriterler, gümrük birliği, serbest ticaret anlaşmaları ve tarım ekonomisi üzerine çalışmalar gerçekleştiren Kilit, 
 
Türkiye-AB ilişkilerinde uzmanlık alanları üzerine 3’ü bireysel, 12'si eş yazarlı olmak üzere toplam 15, Türkçe ve İngilizce yayını bulunuyor.
 
Son yıllarda toplamda 100’e yakın oda, borsa, üniversite, sivil toplum kuruluşu, bakanlık, parti genel merkezi, dış  temsilcilik, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, büyükelçilik, konsolosluk gibi yerlerde toplantılar düzenleyip davetler alarak konuşmalar yapan Kilit, halen, Türkiye-AB ilişkileri konusunda Türkiye ve AB üye ülkelerinde temaslarda bulunuyor, başta lobi faaliyetleri olmak üzere, kamu diplomasisine katkı sağlıyor, yaptığı konuşmalar,  hazırladığı etkinlikler, araştırmalar ve yayınlarla üyelik müzakereleri sürecine destek oluyor.
Bu görevlerinin yanında, 28 AB ülkesini temsil eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun İstanbul Koordinatörlüğü görevini üstlenen Kilit, tecrübelerini Milletvekili olarak sürdürmek istiyor. 
 
İleri seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca bilen Muhammet Gökhan Kilit'in Milletvekili olması durumunda uzmanlığıyla Türkiye'nin AB ile ilişkilerine önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç