24 Nisan 2024|Çarşamba,23:36:14
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5349 0,04
EURO
34,8663 0,00
ALTIN
2.426,08 0,17
BİTCOİN
$63.987 3,23
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Mayıs 2018 - 08:32
03 Mayıs 2018 - 08:323 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Çağımızda Yönetici Olmak konferansı

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Çağımızda Yönetici Olmak” konulu konferans düzenlendi.

Çağımızda Yönetici Olmak konferansı
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan konferansta Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş konuşmacı olarak katıldı. Yaşanılan çağın bilgi çağı olduğuna değinen Keleş, evrendeki çoğu sistemin denge durumundan uzaklaşan açık sistemler olduğunu söyledi.

Yeni stratejiler önemli

Bilgi çağında bütün kurumlarda ve özel işletmelerde insanlar arası diyalogun sistem açısından önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Keleş, “Bilgi çağında organizasyonların değiştiğini söyleyebiliriz. Yönetim yerine yönetişim var. Organizasyonlar hiyerarşik düzene göre değil işleme göre ilerlemektedir. Kurumlar arası ortak eş zamanlı bilgi iletişimi sayesinde bilgi tabanlı organizasyonlar, yeni vizyon ve strateji üretmeye başladı” dedi.

Ekip içerisinde liderlik özelliğinin giderek daha fazla ön plana çıktığının altını çizen Keleş, “Günümüzde her türlü organizasyon için küresel etkileşimin, belirsizliğin, sürekli değişimin, riskin ve krizin egemen olduğu bir çevre söz konusudur. Ara yönetici işlevlerinin çoğu otomasyon ve yapay zekâ sistemleri ile çözümlenebilecek düzeye gelecek. Lider olabilmek için çağın şartlarına uyum sağlanması gerekmektedir” diye konuştu. Keleş, yöneticinin kim olduğu sorusunu yazar ve yönetim bilimci Peter Drucker’dan alıntı yaparak, “Yönetici astların potansiyelini ortaya çıkarmalıdır. Hatta onlar sayesinde iş gören değil, astların performansından sorumlu olan kişidir” şeklinde açıkladı.

Çalışanlara güvenilmeli

Konuşmasının devamında ekip yönetiminin insan faktörü öngörülmeden yapılamayacağını anlatan Keleş, “Ekipteki insanların birbirleriyle çalışma kültürü çok önemli bir başarı göstergesidir. Beraber problem çözmeye odaklanmalıdırlar. Yönetimin işi riskleri önleme ve telafi yeterliliği inşa etmektir. Eğer dikkatle yaptığınız planlamalar dahi sorunların önüne geçemiyorsa, bu noktada sorunlara cevap olarak geliştireceğiniz en iyi metot, her kademedeki çalışanınıza problemleri sahiplenme yetkisi verip, sorunları çözmek için kendilerine güvenlerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı. Keleş, konuşmasını Hz. Muhammed’in “Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz” sözünü hatırlatarak tamamladı.

Etkinlik sonunda Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç