Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,13:39:58
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3271 0,24
EURO
35,0782 0,12
ALTIN
2.294,68 0,75
BİTCOİN
$70.419 0,40
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
22 Mayıs 2018 - 08:32
22 Mayıs 2018 - 08:325 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Koruyucu aileler iftarda buluştu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen iftar yemeğinde ilimizdeki koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.

Koruyucu aileler iftarda buluştu
MARMARA GÖZ


Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Vali Yardımcıları Mehmet Zeki Koçberber, Bekir Dınkırcı, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, daire amirleri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Programa gelişinde koruyucu aileler ve çocuklar ile bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, aileler ile çocukların istek ve taleplerini de dinledi.

İlimizde 65 koruyucu ailenin yanında 73 çocuğumuzun bulunduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Işıksu, Sayın Valimiz ve Eşi Hanımefendinin programa teşriflerinden memnuniyet duyduklarını da söyledi.

İnsanoğlunun dünyaya gelişinin birçok açıdan hiçbir istek, dilek ve arzuya bağlı olmadığını, anne ve babasını seçemediğini, hangi tarihte, hangi ülkede doğacağına ve cinsiyetine de karar veremediğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Bazılarımız gelir düzeyi son derece yüksek, mutlu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelirken, bazıları Suriye’de veya Filistin’de bombalar altında, bazıları da bir çadırda, öksüz veya yetim olarak hayata gözlerini açıyor. Bundan dolayı toplumun dezavantajlı kesimlerinin diğer şahısların himayesine, himmetine ihtiyaçları var.

Birçok açıdan büyük hikmetler taşıyan içinde bulunduğumuz Ramazan ayında, açlık ve sefalet çeken bölgeler var. Kendileri yemek istedikleri halde bulamayan insanların hal-i pürmelalini anlayıp yardımcı olmamız gerektiğini dair Kur’an-ı Kerim’de 200’den fazla ayet var. Allahuteala mağdurlara, yetimlere yardımcı olmamız için; ‘Elinizdeki imkânları paylaşın, size rızık olarak verilen bu dünya mülkünden, bizim size verdiğimiz rızıktan insanları faydalandırın’ diyor ve böyle yapmayan insanların büyük bir azaba duçar olacağını söylüyor. Hele kendisi de bir yetim olan Sevgili Peygamberimiz, yetimlerle ilgili birçok tavsiyede ve nasihatte bulunmuş, emirler vermiştir. Allahuteala’nın rızası bu tür yetimlerin, mağdurların, ihtiyaç sahiplerinin üzerindedir.

Yetimlere bakmak, öksüzleri sevindirmek ve elimizdekileri paylaşmak çok önemlidir. Ben bu fedakâr ailelerimizi kutluyorum. Sevgiye, himayeye muhtaç yavrularımızı alıp, evlerinde bir

anne-baba şefkatiyle büyütüyorlar. Bundan daha büyük sevap yoktur. Allahuteala’nın bize emanet ettiği yetimlere, öksüzlere, kimsesizlere, yardıma muhtaç insanlara bakmak, onları aile şefkatiyle büyütmek çok büyük bir meziyettir.

Ev ortamında yetişmeyen, yani yurtlarda ve yuvalarda yetiştirdiğimiz çocukların rehabilite olması, toplum içine katılmaları ve normal hayata adapte olmaları çok zor oluyor. Çünkü bu çocuklar yurda en yakın okula gidiyorlar, nerede kaldıkları biliniyor ve diğerleri tarafından dışlanabiliyor. Bu çocuklarımız bazen nerede kaldıklarını söyleyemiyor, ancak koruyucu aileler sayesinde, aile ortamında anne-baba şefkatiyle her şeyi paylaşarak yetişiyor ve topluma sağlıklı bireyler olarak karışıyor.

Ben Vali ve Kaymakam olarak çalıştığım yerlerde devletin himayesi altında büyüyen ve devlet tarafından işe alınan bu gençlerin hemen hemen çoğunda büyük sorunlar gördüm. Devlet onu himaye etmesine rağmen anladık ki; aile ortamında, normal ortamda sevgiyle, saygıyla büyümeyen insanların ayakları üzerinde durması, topluma normal bireyler olarak karışması çok zor. Koruyucu aile uygulaması, toplumumuzun geleceği açısından son derece güzel düşünülmüş bir projedir. Sebep olanlardan, bu çocuklara kendi gönlünü, evini, sofrasını açan, kendine evlat olarak alıp sevgisini veren insanlardan Allah razı olsun. Ramazan gününün yüzü suyu hürmetine Allahuteala sizleri Peygamberimizin şefaatine nail eylesin.

Bu yemeği tertip eden ve aynı zamanda finansmanını sağlayan değerli Belediye Başkanımızı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz ve personelini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların işaret diliyle de anlatıldığı programın sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, koruyucu ailelere plaketlerini verirken, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç