26 Nisan 2024|Cuma,14:29:14
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5362 0,15
EURO
34,9531 0,05
ALTIN
2.456,23 0,82
BİTCOİN
$64.220 0,70
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Haziran 2018 - 14:33
15 Haziran 2018 - 14:3314 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
14 dakika da okunur
0 yorum

Kenan Sofuoğlu, lüks aracı için konuştu

AK Parti Milletvekili Adayı Kenan Sofuoğlu lüks aracını ve motosikletini kullanmaya devam edeceğini belirterek, “Bunları alnımın teriyle kazandım. Onlara binmek çizgim farklı olduğu için ses getiriyor. Eğer bir oyun oynanıyorsa bende oyunu kuralına göre oynarım.

Kenan Sofuoğlu, lüks aracı için konuştu
MARMARA GÖZ


AK Parti Milletvekili Adayı Kenan Sofuoğlu, arkadaşımız Mustafa Kaya’ya konuştu. Vekillerin alışıldık çizgilerinden farklı bir çizgisi olduğuna değinen Sofuoğlu, “Arabamı da motosikletimi de kullanıyorum. Bunları alnımın teriyle kazandım. Onlara binmek çizgim farklı olduğu için ses getiriyor. Eğer bir oyun oynanıyorsa bende oyunu kuralına göre oynarım. Ses de getiriyorsa bence doğru şeyler yapıyorum” şeklinde konuştu.
 
VERGİMİ BURAYA ÖDÜYORUM
 
Kendisine yapılan eleştirileri yanıtlayan Sofuoğlu, “Sakarya’ya bizi eleştirenlerden çok fazla faydalı oldum. Bütün vergilerimi Sakarya’ya ödüyorum. Ben hayatım boyunca hedeftim. Bunlara alışığım. Beni insanlar dünkü çocuk göremez. Ben 20 yılımı Avrupa’da bir şeyleri başarmak için sporcu olarak geçirdim. Ülke genelinde adaylığımıza çok güzel ilgi var” dedi. Sofuoğlu kendi adına afiş asmadığı ve giydirme yapmadığını da dile getirdi.
 
AK Parti Milletvekili Adayı Kenan Sofuoğlu ile verdiği iftarın ardından Kasrı Döner’de söyleşi yaptık. Hayranlarının fotoğraf taleplerinin arasında gerçekleştirdiğimiz söyleşide Sofuoğlu sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi. Keyifle okumanız dileğiyle….
 
AK Parti Milletvekili Adayı Kenan Sofuoğlu, milletvekili adaylarının hedef olduğunu belirterek, “Hayatım boyunca hedeftim. Bunlara alışığım. Beni insanlar dünkü çocuk göremez. 20 yılımı Avrupa’da bir şeyleri başarmak için sporcu olarak geçirdim” dedi
 
Biz sizi sporcu kimliğinizle tanıyoruz. Şimdi ise AK Parti’den milletvekili adayısınız. Adaylık süreciniz nasıl gelişti?
 
Aday adayı olacağım şeklindeki sözlerin hiç biri doğru değildi. Aday adayı olmamıştım ve böyle bir talebim de kesinlikle yoktu. 21 Mayıs günü bende Sakarya’nın milletvekillerinin kim olacağını merakla bekleyenler arasındaydım. O gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda o günün akşamında AK Parti’den milletvekili adayı oldum. Çok hızlı bir süreçti ve çok hızlı gelişti her şey. Ertesi günü basın toplantıları oldu ve yaklaşık 20 güne yakın bir süreci geçirdik.
 
Hakkınızda Sakarya’dan milletvekili adayı olacağınızla ilgili haber yorumlar basında yer aldığında neler düşündünüz?
 
Milletvekilliği aklımda olmadığı için ne olduğunu da bilmiyordum. Milletvekili olduğumda nasıl bir hayatımın olacağının da farkında değildim. Hep aklımdan şunu geçirdim: Cumhurbaşkanı isterse o istediği için yaparım. Çünkü ona sevgim büyük ve ona saygım sonsuz. Kesinlikle böyle bir talep içine girmedim. Kendisinden ya da bir başkasından böyle bir talepte bulunmadım. Çünkü bu iş kolay bir iş değil. Milletvekili oldu bitti olayı değil. Milletvekilliği koşturmak istiyor ve enerjinizi sarf edeceksiniz. Hayatınızdan bir çok şeyi vazgeçeceksiniz ve bir koşuşturmaya gireceksiniz. Böyle bir talebim olmadı ama büyüğümüz bizden bir şey ister ve yap derse biz de yaparız ve o yüzden de bu sürece başladık.
 
 
İlk basın toplantınızda siyaseti bilmediğinizi açıklamıştınız. Siyaseti öğreniyor musunuz?
 
Kesinlikle öğreniyorum. İlk günler beni izlediniz mi bilmiyorum ama şu an farklı şeyler konuşabiliyorum. Benim insanların önüne çıkıp konuşmakla ilgili bir derdim yok. Hayatım bu basın toplantılarıyla ve konuşmalar geçti ama hep sporcu olarak konuştum. Yarışı konuştum ve işimi konuşmuştum ama şimdi farklı şeyler konuşuyoruz. Onun biraz zorluğunu çektim ama artık çok zorlanmıyorum. Tüm samimiyetim ve içtenliğimle konuştuğum için zorluk yaşamıyorum. Şimdi zaten çok yoğun bir süreçteyiz. Seçim süreci benim için bir anda başladı. Bir anda başladığı için hazırlık sürecim de olmadı. Kendimi eğitecek, öğretecek ve geliştirecek bir fırsatım da olmadı. Alanda ve sahada kendimi geliştiriyorum.
 
Adaylık konusunda Sakarya’dan başka bir il gündeme geldi mi? 
 
Evet İstanbul ile ilgili konuşmalar geçti. Cumhurbaşkanımızın danışmanları tarafından İstanbul teklif edildi. Ben ona sıcak bakmadım ve bunu kesinlikle Cumhurbaşkanımıza söylememelerini istedim. Onlara, “Eğer siz bir şey söylerseniz ben talep ediyor muşum gibi anlaşılır” dedim. Benim böyle bir isteğim ve talebim yok. Ben milletvekili olacaksam da onlara Sakarya’dan başka yerden olmayacağımı söyledim. Söz konusu yer İstanbul olabilirdi.
 
Siyasete girme kararınızı aileniz nasıl karşıladı?
 
Annem ve arkadaşlarım çok sevindi ama eşim hiç mutlu olmadı. Çünkü eşim yarış kariyerimi noktaladığım için çok seviniyordu. Ona göre artık birlikte daha fazla vakit geçirebilecektik. “Popülariten birkaç yıl sonra biter ve biz de Sakarya’da rahat rahat gezeriz. Kimse bizimle gelip konuşmaz ve bir şey anlatmaya çalışmaz” diyordu. Ama nasip böyleymiş ve böyle bir yola girdik. O da kabullenecek ama zorlanıyor tabii. Eşim şimdi siyasete girdiğim için çok mutlu değil.
 
 
Adaylık toplantısına geldiğinizdeki lüks aracınız ve mitinge motosikletle gelmeniz çok konuşuldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Ben tanınan ve bilinen bir sporcuydum. Çok şükür insanlar beni tanıyordu. Belli bir çizgim var ve bu çizgi bugüne kadar milletvekillerinin alışılmış çizgilerinden çok farklı bir çizgi. Çizgimi de bozmadım ve aynı doğrultuda devam ediyorum. Arabamı da motosikletimi de kullanıyorum. Bunları alnımın teriyle kazandım. Allah da nasip etti binebiliyorum. Hesabını veremeyeceğim bir konu zaten yok hamdolsun. Bunu da insanlar şöyle görmemeli. Bu araba ve motorlara biniyoruz diye burnumuz yükseklerde ve halkı anlamayacak adamlar değiliz. Benim çevremdeki insanlar demircidir, tırcıdır. Sakarya’nın esnafıyla geziyorum ben. İstanbul’dan futbolcularla gezmiyorum ya da milyoner adamlarla gezmiyorum. Sakarya esnafıyla takılan biriyim. İlla iyi bir arabaya bindim diye halkı anlamayacak bir adam değilim. Zaten ben Sakarya’da halkın içinde yaşayan biriyim. O yüzden onlara binmek çizgim farklı olduğu için ses getiriyor. Eğer bir oyun oynanıyorsa bende oyunu kuralına göre oynarım. Şu anda böyle devam ediyorum. Ses de getiriyorsa bence doğru şeyler yapıyorum.
 
Seçim kampanyasının başından beri gençlerin vekili olacağını söylediniz. Alanda gençlerin sizden beklentileri ne oldu?
 
Gençlerin beklentileri büyük. Ama Sakarya’daki gençlerin en büyük beklentisi Sakaryaspor. Türkiye genelindeki genç sporcuların da beklentileri var. Amatör spora ve amatör sporculara destek bekliyorlar. Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmuş sporcular sorunlarını anlatıyor. Bu sporcuların çektiği sıkıntıları bende çektiğim için neler yaşadıklarını anlayabiliyorum. İnşallah onların derdine Allah nasip ederse deva olacağız.
 
Peki Sakaryaspor’dan bahsettiniz. Onunla ilgili projeleriniz nelerdir?
 
Ben futbolu bilen biri değilim ve bilmediğim bir şeyle ilgili konuşma şansım yok. Gençler bana, ‘Sakaryasporumuza destek ol başka bir şey istemiyoruz” dediler. Gençlerin bu taleplerini dinledikten sonra Sakaryaspor’a katkı vermeyi bir borç olarak gördüm. Spora ve gençlere önem vereceksek onların isteklerini karşılamaya çalışacağız. O anlamda da Sakaryaspor’a faydalı olmam gerektiğini anladım. Gençlik ve Spor İl Müdürü ile de bir görüşme yaptım. Şimdi bir şeyler yaptıkça insanlar, “Seçim için çalışıyor” diyor. Benim derdim seçim değil. İnşallah seçim bittikten sonra milletvekili de olursak bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun gerektirdiği kadar Sakaryaspor’a neler yapılabileceğine bakacağım. Bakın ben, ‘Şunu yapacağım bunu yapacağım’ diye atıp tutmuyorum. Neler yapılabilir ya da nasıl faydalı olabileceğimiz konusuna özel olarak çalışacağım. İnşallah bu toplantılara destek alabileceğim insanları da seçeceğim. Mesela tribündeki bazı önemli kişileri seçeceğiz. Onları bir dinleyelim. Sonra yeni yönetimin geleceği söyleniyor, yönetimi de bir dinleyelim. Ne yapabileceğimize bakalım. Olabilecek şeyler mi yoksa olması mümkün olmayan şeylerden mi bahsediyoruz. Sakaryaspor ile ilgili bir mesai sarf edeceğim ama neler yapabileceğimizi de etrafta danışacağım insanlardan öğreneceğim.
 
Alanda geziyorsunuz. Size karşı tepkiler nasıl?
 
Milletvekili adaylarında böyle bir kanun olmuş. Seçimden önce geziliyor ve seçimden sonra gelmiyor. Herkeste bunu böyle konuşuyor. Ben biraz kendimi farklı görüyorum. Sadece AK Parti ile alakalı değil tüm partilerle ilgili bunlar konuşuluyor. Ben onlara, ‘Bugüne kadar bu masalarda sizlerle gelip konuşanlar hepsi milletvekili olmak istiyorlardı ve milletvekilliği için çalışıyordu” diyorum. Benim öyle bir derdim yok. Ben buraya tek bir sebepten ötürü geliyorum. Devletin seçilmiş lideri bir görev verdi ve bende bu görevi gerektirdiği kadarıyla yapacağım. Ne kadar koşturmam ve nasıl çalışmam gerekiyorsa sizlere geliyorum ve aklımdaki şeyleri söylüyorum. Beni bir siyasetçi olarak görmeyin. Ben bir siyasetçi olmak için yetiştirilmedim. Ben sporcu olmak için çok uğraştım. Allah da sporcu olmayı nasip etti. Bugün de Allah böyle bir yola girmeyi nasip etti. Bunun hakkını vermeye çalışıyorum. Bu yüzden geliyorum ve sizlerle görüşmeler yapıyorum” diyorum. Vatandaş, “Milletvekilleri hep seçim öncesi geziyor” diyor.
 
Muhalefetin sizin Sakarya’nın sorunlarına vakıf olmadığınız yönünde eleştirileri var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Sakarya’ya sağlık alanında veya başka bir alanda çok büyük faydalarım olacak diye bir iddiam olmadı. Ben en iyi bildiğim iş olarak gençlere ve sporculara faydalı olmaya çalışacağım. Tabi bunun yanında ne faydam olursa çalışacağım. Biz yalnız değiliz. Bizim de etrafımızda büyüklerimiz var. Her zaman onlara danışacağız ve desteklerini alacağız. Emin olun ben bu Sakarya’ya bizi eleştirenlerden çok fazla faydalı olmuşumdur zaten. Bunu açık ve netlikle söylerim. Hayatım boyunca bütün yatırımlarını Sakarya’ya yapmış biriyim. Bu bile yeter zaten. Bütün vergilerimi Sakarya’ya ödüyorum bu da yeter. Bizi eleştirenlere böyle cevap vermek istiyorum.
 
Sahada size yapılan eleştiriler neler ve bunlara cevabınız var mı?
 
Şimdi burası bir İstanbul değil. Burada milletvekili adayıysanız hedefsiniz onu gördüm. Şu an bende hedeflerden biriyim ama sorun yok. Ben hayatım boyunca hedeftim. Dünya Şampiyonası’nda yarışırken de farklı ülkeler ve farklı rakiplerden dolayı hep hedeftim. Farklı kesimlerce eleştiriliyordum. Bunlara alışığım. Beni insanlar dünkü çocuk göremez. Ben 20 yılımı Avrupa’da bir şeyleri başarmak için sporcu olarak geçirdim. O yüzden insanlar üzerimize gelecek. Bu benim zoruma gitmiyor. Ben olaya Türkiye geneli olarak bakıyorum ve Türkiye genelinde bize karşı ve milletvekilliği adaylığımızla ilgili çok güzel bir ilgi var. Çok güzel bakıyorlar. Şu anda iyi gidiyor diyebilirim.
 
Milletvekili seçildiğinizde insanlar size kolay ulaşabilecek mi?
 
Doğrusunu söylemek isterim şu anda da ulaşamıyor. Çok açık belirteyim herkes bana ulaşırsa 24 saat yetmez. Milletvekili olduktan sonra bizim danışmanlarımız olacak. Tabii ki gittiğim bir ortamda insanlar yakalayacak beni gideceğiz konuşacağız. Çözüm bulabilirsek anlatacağız ama bu işin doğru olanı nedir. İlk önce bir sıkıntı varsa danışmanlarla ve yardımcılarla görüşülür. Sonra da bir çözüm üretirsek üretiriz. Şu bir gerçek ben Sakarya’da yaşayan biriyim. İnsanlar beni burada görecek, yakalayacak ve görüşeceğiz.
 
Seçimlerde çok para harcadığınız iddiaları var? Bu dönem sizin için çok masraflı oluyor mu?
 
Çok para harcamadım. Diğer milletvekili adayları ne harcadıysa ben de aynısını harcamışımdır. Çünkü belli kampanyalar yapılıyor. Belli bir koşturmacalar yapılıyor. Benden çok daha fazla para harcayan arkadaşlar var. Bugün Sakarya’ya bakıldığında ben bir tane resmimin olduğu otobüs görmedim. Ben yaptırmadım. Ben böyle bir şeye gerek duymuyorum. Kendi adıma hiçbir yerde afişte yaptırmadım. Sosyal medya üzerinde ve benimle ilgili haberler yeterince fazla. O yüzden benim bu tip kampanyalara ihtiyacım yok. Bu anlamda çok fazla para harcamadım. Ama olması gerektiği kadarıyla harcıyoruz.
 
Seçimlerle ilgili tahmininiz nedir?
 
Gönlümüz 7-0. Tahminimiz 6-1.
 
Siyasette Kenan Sofuoğlu’nun son hedefi nedir?
 
Bugün itibariyle görevimi tamamlayıp 5 yıl sonra Sakarya’ya dönmek. Ama şunu da parantez içinde söylemek istiyorum. 3 hafta önce de kariyerimi noktalamıştım ve hayatım tatille geçecekti ve ömrümün sonuna kadar rahat bir hayat yaşayacaktım. Bugün siyasetin içindeyim ve daha zorlu bir yola girdim. Bugün sorarsanız hedefim bu. Beş yıl sonra ne olur derseniz onu zaman gösterecek. Çok erken beş yıl sonrasını konuşmak. Çünkü yeni bir yola ve yeni bir kulvara girdim. Belki 5 yıl sonra devam etmem gerekecek. Şu an için çok erken. 
 
Yenihaber
 
 
 
 
 
Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç