26 Nisan 2024|Cuma,00:53:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5210 0,11
EURO
34,9516 0,06
ALTIN
2.439,53 0,14
BİTCOİN
$64.856 0,80
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
16 Haziran 2018 - 08:38
16 Haziran 2018 - 08:382 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Türkiye kadersiz yavruya ağlıyor... Katili bulana para ödülü

Sakarya'da 4 bacağı ve kuyruğu vahşice kesildikten sonra ölen yavru köpeğe yapılan vahşete tepkiler çığ gibi büyüdü. Kamuoyu, vicdansızlığın sorumlusunun bulunması için kampanya başlattı.

Türkiye kadersiz yavruya ağlıyor... Katili bulana para ödülü
Yön Bul Akademi


Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde ormanlık alanda bir kadın tarafından 4 bacağı ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan, tedavi için götürüldüğü İstanbul'daki hayvan hastanesinde ölen yavru köpeğe yapılan vahşet, yalnız Türkiye'de değil dünyada gündem oldu. 

Vicdanları yaralayan olayın ardından hayvanseverler, yavru köpeğin bacaklarını kesen kişi veya kişilerin bulunması için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Yavru köpeğin bugün öldüğü haberinin ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar, yavru köpeğin bacaklarını ile kuyruğunu keserek ölümüne neden olan kişini bulana, tanıyana ve ihbar edene para ödülü vereceklerini duyurdu. Duyarlı vatandaşlar ayrıca, hayvanlara işkence yapan ve öldürenlere karşı yasaların suçluya para cezası verilmesinin yetersizliğini belirterek cezaların ağırlaştırılası için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na çağrıda bulundu. 

VALİ TEPKİ GÖSTERDİ

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yavru köpeğe yapılan vaşeti sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kınadı. Vali Balkanlıoğlu; "İnsanlıktan nasibini almamış birilerinin bir yavru köpeğin işkence ile ölümüne sebep olduklarını üzüntüyle öğrendim. Birçok hayvanı bizzat elleriyle besleyen bir hayvansever olarak olayı nefretle kınıyorum. Sorumluları hakkında derhal yasal gereği yapılacaktır" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç