18 Nisan 2024|Perşembe,18:13:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4991 0,16
EURO
34,7699 0,14
ALTIN
2.485,66 0,95
BİTCOİN
$63.900 4,39
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
11 Mart 2015 - 11:39
11 Mart 2015 - 11:394 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

“Cezaevlerinde çocuklar, çocukları taciz ediyor”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, katıldığı televizyon programında, Cezaevlerinde çocukların birbirlerini taciz ettiğini ve şiddet uyguladığını, bunun incelemeler sonucunda belirlendiğini söyledi.

“Cezaevlerinde çocuklar, çocukları taciz ediyor”
Yön Bul Akademi


Üstün, Haber Türk TV’de “Haber Masası” Programında ayrıca, Cezaevlerinde kalan çocukların işlediği suçların da, büyük suçlar olduğunun altını çizdi. 

Milletvekili Üstün, canlı yayında “Cezaevindeki Çocuklar” konu başlığı altında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. 

“Çocuk ve suç kavramını nasıl yan yana getiriyoruz? Suça itilen çocukları cezaevine kapatmakla sorun çözülüyor mu?” sorularına yanıt veren Milletvekili Üstün, canlı yayında cezaevindeki çocukların büyük suçlar işlediğine dikkati çekerek şöyle konuştu: 

“ÇOCUKLARIN HAYATINI 3’E AYIRMAK LAZIM”

“Çocukların hayatını 3’e bölmek lazım. Cezaevine girmeden önceki süreç, cezaevinde iken yaşadıkları süreç ve Cezaevi sonrası diye…

Bu çocuklar ceza öncesi yaşamlarından dolayı cezaevine girmişler. Şunu düşünebilirsiniz belki, bunlar çok basit suçlardan mı içeri girdiler diyebilirsiz? Çok ciddi suçlar var aslında. Adam öldürme, gasp, hırsızlık gibi…

Cezaevine atmak çözüm mü diye düşünebilirsiniz, ancak bu denli büyük suçlar işlendiğini de göz önüne almak lazım. Antalya başta olmak üzere cezaevlerini denetledik, inceledik. Parlamenter sistem gereği komisyonumuz bu konuda devrede. Avrupa’dan örnekler mevcut…”

“Çocuklar Cezaevinde tacize mi uğruyorlar?” sorusunu yanıtlayan Milletvekili Üstün, cezaevlerinde çocukların birbirlerine taciz ve şiddet uyguladıklarının tespit edildiğini vurduladı. Üstün şöyle devam etti:

“ÇOCUKLAR ÇOCUKLARI TACİZ EDİYOR”

“Türkiye’de 3 büyük çocuk cezaevi var. Oraları gidin görün. Birçok projemizi STK larla paylaşıyoruz. Buradaki sistem Avrupa’nın da, dünyanın da örnek aldığı sistem. Çankaya’da bulunmayan tesisler burada mevcut. 300’e yakın çocuk varsa neredeyse 300 e yakın da görevli var. Böylesi bir yapılanma hiçbir yerde yok. Yetişkinlerin kaldığı cezaevlerinde gözden kaçırılan olaylar olabilir. Çocuk cezaevlerinde gardiyanlar da, psikologlar da ciddi eğitimden geçiyor. Bu nerden kaynaklanıyor ona bakmak lazım…

“ÇOCUKLAR ŞİKÂYET ETMEKTEN KORKUYOR”

En son gittiğimiz Maltepe Cezaevinde, kapılar arkadan kapanıyor, elektronik sistem bozuk olan kapılara da denk geldik. Oyun sırasında aşırı şiddet uygulanmış. Videoyu izliyoruz, gerçekten oyun mu yoksa oyun içinde anlaşmalı çocuğa şiddet mi uygulanıyor? Kriz sistemine basılmış mı? Hayır. Yöneticilerin, taciz ve şiddetin çocukların kendi arasında olup olmadığının farkına varması lazım. Sorumlu memur görevini yapması lazım. Memurlara neden göremediniz? diye sorduk. “Oyun oynuyorlar sandık” diye mazeretler sundular. Konuşmama gibi raconları var çocukların… Gidip şikayet etmekten korkuyorlar. Cezaevlerinde böyle de bir sıkıntı var. 

“ÖNLEMLER ALINMALI”

Son olaylara baktığımızda üzülüyoruz ama neredeyse tamamına yakını çocukların birbirlerine karşı yaptığı eylemler. Sevindirici değil belki ama, gardiyan vs nin olaylara karışmamış olması teselli olarak görülebilir. Bu noktada çocukların birbirine taciz ve şiddet uygulamaması için önlemler alınması gerekir”

 “CEZAEVLERİMİZ KÖTÜ DEMEK HAKSIZLIK OLUR”

Ayhan Sefer Üstün sataşmalara yanıt verirken de, şöyle konuştu:

“Komiyon 3 yılda 50’ye yakın cezaevini gezdi. Kapatılması gerekenler söylendi. Benim örnek sunduğum 3 cezaevi var, Sincan, Maltepe ve Antalya.. Bunlardan bahsettim. Elbette çok iyi de, orta dereceli de, kapatılması gereken cezaevleri de var. Cezaevlerimiz kötü demek haksızlık olur.”

2157 ÇOCUK CEZAEVİNDE

Öte yandan Haber Türk TV’de canlı olarak yayınlanan ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün de konuk olduğu “Haber Masası” adlı Programda, 2157 çocuğun cezaevinde, çok sayıda çocuğun da tutuklu olduğu vurgulandı. 

(Haber Hülya Sürücü)



 

 

 

 


Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç