26 Nisan 2024|Cuma,07:05:19
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5504 0,20
EURO
34,9342 0,11
ALTIN
2.441,81 0,23
BİTCOİN
$64.334 0,11
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Mart 2015 - 12:54
17 Mart 2015 - 12:545 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

“Kariyerim Mustafa’nın güzel izlerini silmekle geçti!”

Mustafa Pektemek, Beşiktaşlıların gözbebeği olsa da onun gibi futbol oynayan abisi Sinan için hayat o kadar güzel değil! Kocaelispor’lu oyuncu, bir golcünün abisi olmayı anlatıyor…

“Kariyerim Mustafa’nın güzel izlerini silmekle geçti!”
MARMARA GÖZ


FourFourTwo’nun röportaj teklifini duyduğunda neden ısrarla “Mustafa’yla karıştırmıyorsunuz değil mi? Gerçekten benimle mi röportaj yapmak istiyorsunuz?” diye sordun?
İyi bir futbol geçmişim yok. 2. Lig’de oynuyorum. 24 yaşında profesyonel olmuş bir adamım (gülüyor).

24 yaşına kadar neler yaptığından başlayabiliriz…
Açık öğretimde işletme okuduğum için boştaydım. Her akşam halı sahalarda oynuyordum. Babam da kızdı. “Halı sahada oynamana izin vermiyorum, git bir kulüpte oyna” dedi. 21 yaşımda As Akyazıspor’a gittim. Akşamları halı sahaya gidebilmek için takımın idmanlarına gidiyordum. Hoca da kovmadı sağ olsun. Mustafa da o zaman orada oynuyordu. Aynı takımdaydık ama hiç aynı maçta oynayamadık.

Kaç kardeşsiniz?
Benden büyük bir abim, bir de kız kardeşimiz var. Mustafa’yla aramızda beş yaş var.

Abin hiç futbol oynadı mı?
Babam izin vermedi. Bana da izin vermedi denilebilir aslında. Mustafa oynamaya başlayınca “Sen de git oyna” dedi ama benim yaş 21 olmuştu (gülüyor).

Sürekli Mustafa’nın gölgesinde kalmaktan şikâyetçi miydin?
Herkes Mustafa’yı takımına almak isterdi. Bana da hep “Sen daha yeteneklisin ama Mustafa senden efendi” derlerdi. Ben biraz kavgacıydım. Hakemle, yöneticiyle, teknik direktörle kavga ediyordum. Kimse kardeş olduğumuza inanamıyordu.

Senin bu hallerin yüzünden Mustafa’dan da korkuyorlar mıydı?
O biraz tersten oldu. Mustafa Sarıyer’de oynadı, ben ondan iki yıl sonra buraya geldim. İlk birkaç gün “Mustafa çok akıllı çocuktu, abisi de öyledir” dediler, sonra baktılar hiç alakamız yok! Sakaryaspor’da da öyle oldu. Kariyerim Mustafa’nın oynadığı kulüplerde bıraktığı güzel izleri silerek geçti (gülüyor)! Tabii artık o kafayla bir şey olmayacağını anlayıp, duruldum. Mustafa’yla yine farklı olduğumuz konular var ama. Onun evden çıkması için çok acayip bir şey olması lazım, ben evde durmam mesela.

BESIKTAS-BURSASPOR

Sen de Mustafa gibi sakatlıklardan yana şanssız mısın?
Ben hiç ciddi sakatlık geçirmedim. Sakatlık geçireceğim pozisyonlara girmiyorum genelde. Yatarak müdahale filan bana göre değil. Mustafa artık sakatlık konusunda olgunlaştı, çabuk toparlanıyor.

Annen Mustafa’ya kurşun döktürmeyi falan düşünüyor mu?
“Kurban keselim” diyor, sürekli dua ediyor. Küçükken Mustafa’yla oturup Premier Lig maçlarını izlerdik. Henry’den başkası yalandı bize. Annem dizilerini izleyemediği için çok kızardı. Şimdi Mustafa’nın maçlarının olduğu günlerde evden çıkmaz. Küçükken sürekli kavga ederdik. Şimdi üç kardeş birbirimizden ayrılmıyoruz. Hiç tatile falan da gitmeyiz. TatillerdeSakarya’da ailemizin yanında oluyoruz. Yazın yine açacağız PlayStation’ı sabaha kadar oynayacağız. Uyanınca da yaylaya çıkıyoruz, ohh mis!

PlayStation’da kim kazanıyor?
Bunu sormasan iyi olurdu. Beni rezil ediyor (gülüyor). PES’te çok fark attığı için FIFA’ya döndük. En fazla üç fark yerim diye düşünürken yine çift haneli farklar! Sahada bir şey öğrenince gelip benim üzerimde deniyor. Bende ölümüne pas, gidemediğim yerde şut var. Ben 2. Lig’deki kafayla oynuyorum o Süper Lig kafasıyla oynuyor. Ben son dakikalarda doldur boşalta dönüyorum o hep sistemli oynuyor. Mustafa hangi takımı alsa adamların ayakları görünmüyor, ben Benzema’yla oynasam savunma yerine oturana kadar hareket etmiyor. Adamların form grafiği beni görünce düşüyor! Eve neşeli gidiyorum, PlayStation oynayınca keyfim kaçıyor. Ondan sonra niye akşamları dışarı çıkıyorsun! Çıkarım tabii, evde huzur mu var!

Futbolu bıraktıktan sonra işletmecilik yapmayı düşünüyor musun?
Aslında kafamda hep o vardı ama piyangodan futbolculuk çıktı. Kimisi uğraşır uğraşır olmaz, Allah bana “futbol oyna” dedi.

Senin için de “Pektemek gol demek” diyorlar mı?
Onu hiç duymadım (gülüyor)! Kalenin önünde beklemektense topu getirmeyi seviyorum. Yine de geçen sene 11 gol attım.

Dışarıda seni gördüklerinde Mustafa olduğunu sananlar oluyor mu?
Daha geçen gün Mehmet Akyüz’le bir mağazaya gittim. Mağazadaki çalışan beni Mustafasanıp konuşmaya başladı. Mustafa olmadığıma inandıramadım. Durup durup “şaka yapıyorsun” diyor (gülüyor). Bir gün de Mustafa’nın arabasını Beşiktaş’ın tesislerine bırakmaya gittiğimde kapıdaki güvenlik “Niye takımdan ayrı geldin? Kaçtın mı yoksa?” diye sorguya çekti beni. Bir şekilde içeri girdim ama bu sefer de yağmur yağdığı için başka bir görevli yanıma koşup şemsiye getirdi. O da takımı sordu. Arabanın anahtarını uzatıp, “Mustafa gelince senden alacak” dediğimde görevlinin yüzünü görmeliydin!

Kaynak  

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç