25 Nisan 2024|Perşembe,22:58:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4889 0,16
EURO
34,9479 0,34
ALTIN
2.439,17 0,66
BİTCOİN
$64.674 0,51
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Mart 2015 - 14:23
26 Mart 2015 - 14:235 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Mağdurların Hakları İçin Basın Toplantısı Düzenlendi

Ballıkaya barajı yapımında mağdur olan 200 hanenin sıkıntılarını gündeme getirmek ve seslerini yetkililere duyurmak amacıyla Beldibi köyünde belediye başkanı Mehmet çakmak, cep milletvekili Engin Özkoç muhtarlar ve vatandaşın katılımlarıyla basın toplantısı düzenlendi.

Mağdurların Hakları İçin Basın Toplantısı Düzenlendi
MARMARA GÖZ


Mağdur olan köylerimizde 200 hane var
Bizim derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil diyen Beldibi köyü muhtarı Ali Şahin, Bizlerin derde 1965 yılından bu yana projesi bulunan ve bunun gündeme gelmesiyle beraber Devlet Su İşleri bu projenin ihalesini yaptı. Bunla alakalı ilgili bakanımızla bir araya geldiğimizde bize “burada bulunan hiçbir köyün ve vatandaşın mağdur olmayacağını” ifade etmişti. Ama buna rağmen Taşyatak Dere mahalle halkının evini barkını terk edip mağdur olduğunu ve bunun sırasıyla bize geldiğini gördük.  Bu konularda belli zamanlarda ve ilgili yerle dilekçelerimizi verdik ama buna rağmen yol kat edemediğimiz için basın açıklaması düzenlemeye karar verdik. Balıklaya barajında mağdur olan köylerimizde toplam 200 hane var. Bunların sorunlarının çözümü bu kadar zor olmaması gerekir. Devletimizden istirhamımız, bizlere yer göstermeleri alt yapılarını yaparak bu insanları yerleştirilmelerini istiyoruz dedi.

Bizim Oylarımızla Makam Sahibi Olacaklar Ama
Seçim zamanı geldiği vakit Vekil adaylarımız adeta bir dilenci gibi kapı kapı oy dileniyorlar diyen Akyazı muhtarlar derneği başkanı Bekir Durmuş, Bizim oylarımızla makam sahibi olacaklar ama bizim üç yıldır haykırışımıza ses vermiyorlar. Sıkıntıları söyleyince ocu bucu oluyoruz ben istemekten bıktım. Seçim zamanı geldiği vakit Vekil adaylarımız adeta bir dilenci gibi kapı kapı oy dileniyorlar Onun için sizlerden 7 Haziran seçimleri için oy istemeye geldiklerinde onlara “bizim dertlerimize ne kadar derman oldunuz bundan sonra ne kadar olacaksınız” diye sormanızı istiyorum dedi.

Eğer yetkililer bizim sesimizi duymuyorlarsa Seçimde sandığa gitmeyelim oy kullanmayalım diyen muhtarlar derneği başkanı Durmuş, 2016 yılı sonunda baraj biteceğini söylüyorlar. Daha yolların geçeceği yerler belli değil bizler nereye yerleşeceğiz. Yerleştiğimiz yerden yarın gene yol geçer buradan da çıkın derler. Ne olacağımızı bilmiyorum. Burada insanın dirisine saygı yok ölüsüne hiç yok. Üç yıldır bağırıyorum bizim köylerimizin mezarlıklarını taşıyacak yer gösterin diye. Eğer yetkililer bizim sesimizi duymuyorlarsa sıkıntılarımızı paylaşmıyorlarsa tüm köylerle birlikte karar alalım seçimde sandığa gitmeyelim oy kullanmayalım. Devletin gücümü yok imkânımı yok 200 haneyi bir yere yerleştiremiyor mu? Bizim kimseyle hesabımız yok bizler birileri gibi yol kesip bayrak yakmıyoruz. Biz ne istiyorsak devletimizden istiyoruz dedi.

Sizlerin İstediğiniz Şey Çok Masumane
Beldibi köyünde düzenlenen basın toplantısına katılan CHP milletvekili Engin Özkoç
Burada yaşayan inananların istediği; “yerlerimize karşılık parayla değil çıktığımız yerden aynı şartlarda yaşamımızı sürdürecek koşulları sağlayarak hayatımızı idame ettirebilelim” sizlerin istediğiniz şey çok masumane. Türkiye büyük millet meclisinden iki hafta önce saat 03-30 da çıkan kanun Türkiye’de yaşayan yabancı işçilere 2 milyon insana iş bulmak için yetki çıkarıyorsun. Devletin bu kadar imkânı ve önünü açacak varsa buradaki 200 kişiye destek verecek gücü vardır. Bunun için ne gerekiyor birlik ve beraberlik. Biz size parti olarak engelsek bizi de çağırmayın ama birlik ve beraberlik içinde olun. İşte o zaman bu devlet size yaşam hakkı tanıyacaktır dedi.

Eğer Siyaset Yapsaydım
Siz Ak partili vekillerle ne yaptınız sizler burada siyaset yapmayın bu halk ne yapabilir onu söyleyin diyen balıklaya muhtarı Cabbar Saka ya set çıkan CHP milletvekili Engin Özkoç, “Eğer burada siyaset yapsa idim, yapmış olduğum konuşmamada”
Buranın sorununu büyük millet meclisinde bakanın olduğu yerde dile getiren. Bunu gündeme getiren tek milletvekiliyim. Buranın sorununu soruşturma ve araştırma önergesi veren tek milletvekili veren benim. İlgili bakana “siz bu insanları haklarını bu şartlarda artında verecek misiniz vermeyecek misiniz” soru önergesi soran benim.  Eğer bunu burada ben söyleseydim siyaset olacaktı. Muhtar olarak senin bunları bilmemen ayıptır. Ben diyorum ki siyaset yapmayalım onun için bu konuyu konuşmamda söylemedim." dedi.

Balıklaya barajında mağdur olan 200 hanenin sesini duyurabilmek için düzenlenen basın toplantısına CHP milletvekili Engin Özkoç, CHP milletvekili aday adayı Elif Asiye Başer CHP ilçe başkanı Muzaffer Başer Akyazı belediye başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı Muhtarlar Derneği başkanı Bekir Durmuş mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Sezai Yolcuoğlu



 

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç