Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,07:54:50
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3639 0,14
EURO
34,9493 0,33
ALTIN
2.325,42 0,22
BİTCOİN
$70.346 0,92
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
30 Mart 2015 - 10:32
30 Mart 2015 - 10:323 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.

Akyazı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarafından gerçekleştirilen Çanakkale konulu konferansa yoğun katılım oldu.

Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.
MARMARA GÖZ


Yavuz Bahadıroğlu Konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında etkili olan bilinmeyen yönleri anlattı. “Bir millet kaybettiği değerleri kaybettiği yerde ararsa bulur. Neyi kaybettiniz dürüstlüğü mü? Çanakkale’ye gideceksiniz. Fedakarlığı mı kaybettiniz? Çanakkale’ye gideceksiniz. Dostluğu mu kaybettiniz? Çanakkale’ye gideceksiniz. Kardeşliği mi kaybettiniz? Çanakkale’ye gideceksiniz. Besmeleyi mi hatırlamıyorsunuz artık? Çanakkale’ye gideceksiniz. Çünkü derler ki 4 kelime çok fazla yankılanırdı Çanakkale’de. Birincisi Allah, ikincisi Bismillah, üçüncüsü Selamün Aleyküm, dördüncüsü kardeşlik. 1915 yılında Çanakkale’de Türk yok, Kürt yok, Laz yok, Çerkez yok, Arap yok, Abaza yok. Sadece ve sadece kardeş var. Öyle bir kardeşlik ki İngiliz makineli tüfeklerinin önüne kardeşim evlidir, çocuklarını yetim bırakmasın ben bekarım diyerek atlayan kahramanlar var. Kardeşliğin bu derecesini yeniden tesis edebilirsek, Türkiye Cumhuriyeti; Bayrağıyla, toprağıyla ve ezanıyla büyüyerek kıyamete kadar yaşayacaktır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında büyük fedakarlıklar yapıldığının altını çizen Bahadıroğlu, Türk askerinin süpürge tohumlarını yiyerek savaştığını, kadınların ve çocuk askerlerin şehit düştüğünü, Türk komutanların zeka dolu taktiklerle soba borularını top gibi göstererek düşmana korku yaşattığını, çeşitli örnek ve hikayelerle dinleyicilere aktardı.

Mehteran takımıyla açılışı yapılan programda neşeli ve renkli  sahneler oldu.Okunan mehter marşlarıyla katılımcılar kendinden geçti.Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu  Akyazı konferans salonunu dolduran kalabalığa Çanakkale zaferinin görünmeyen ve bilinmeyen yönlerini anlattı. Konuşmasında;

     “Çanakkale zaferinin insan kaynaklarının, ekonominin, silahın, cephanenin bittiği imkansızlıklar savaşıdır. Çanakkale zaferi askeri stratejiyle değil, iman gücü, ve kardeşlik ruhuyla mucizelerle kazanılmış savaştır.

Çanakkale zaferinde çok büyük fedakarlıkların yapıldığını  vurgulayan tarihçi yazar, askerlik yaşının 13 yaşa düştüğü 45 kilodan yukarı olan çocuk, yaşlı, genç, fark etmez hatta doktorların ve öğretmenlerin bile hepsinin cepheye savaşa gönderildiği yerdir Çanakkale. Çanakkale kolların, bacakların, etlerin ve kemiklerin havada uçuştuğu yerdir. Çanakkale metre kareye 2350 top mermisinin düştüğü yerdir. santimetre karesi şehit kanıyla yoğrulmuş yerdir Çanakkale. Peygamber efendimizin teşrif ettiği ve manevi desteğini verdiği yerdir Çanakkale” dedi.

 Konuşmasının ardından kendisine Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan tarafından çiçek takdim edildi ve okur severlerinin kitaplarını imzaladı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç