20 Nisan 2024|Cumartesi,13:23:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.489 2,01
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Nisan 2015 - 13:11
22 Nisan 2015 - 13:114 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

“Ülkenin geleceği vaadlerde değil, çocukların hayallerinde”

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan “Bir ülkenin geleceği politikacıların vaatlerinde değil, çocuklarının oyuncaklarında ve hayallerindedir.” dedi.

“Ülkenin geleceği vaadlerde değil, çocukların hayallerinde”
MARMARA GÖZ


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Av. Zafer Kazan, mesajında, çocukların değerini anlamayan toplumların başka başka kapılarda oyalanmaya mahkûm olduğunun altını çizdi. 

Çocukların dünyasına her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ın yayınladığı mesaj aynen şöyle: 

“HİÇBİR MESAJ BİZİ MUTLU ETMEYECEK”

Bugün 23 Nisan ama neşe dolmuyor insan! Bugün her 23 Nisan’da olduğu gibi klasik kutlama mesajları okuyacaksınız; “Çocuklar geleceğimizdir”, “çocuklar yarınlarımızdır”, “çocukları çok seviyoruz…vs vs”. Ama hiçbir mesaj bizi mutlu etmeyecek. Çünkü samimiyet ve icraat söylemlerin ruhudur! Eğer samimi olarak çocukların dünyasına eğilinmez ise, onların küçük ama toplumun kaderine etki edecek büyük dünyaları anlamaya çalışılmaz ise, hiçbir kutlamanın değeri olmayacaktır!

“ÇOCUKLARIN DEĞERİNİ ANLAMAYANLAR BAŞKA KAPIDA OYALANMAYA MAHKÛMDUR”

Toplum olarak gelişmiş uygar ülkelerde çocukların hayalleri ciddiye alınırken, oyuncakları ciddiye alınırken, bizim gibi hukukun olmadığı geri kalmış ülkelerde çocukların ve oyuncakların değeri hiçbir zaman anlaşılamamıştır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki; çocukların ve oyuncaklarının önemini anlamayan toplumlar, küçümseyen toplumlar başka başka kapılarda oyalanmaya mahkûmdur.

 “ÜLKENİN GELEĞİ VAADLERDE DEĞİL, ÇOCUKLARIN HAYALLERİNDE”

Yetişkinlerin dünyasında birbirini aşağılamak için söylenen; “Çocukluk yapma….Bana masal anlatma… Çocuk gibi konuşma…O dediğin çocuk oyuncağı…” gibi sözleri çok defa duyarsınız. Çünkü biz çocuğunu seven, ama çocukluğu küçümseyen, alaya alan bir toplumuz. Bir yıl boyunca bu sözleri hoyratça kullanan biz büyükler her 23 Nisan’da “Çocuklar bizim her şeyimiz, geleceğimiz” diyerek ikiyüzlülüğün bir başka türünü sergileriz. Oysaki bir ülkenin geleceği politikacıların vaatlerinde değil, çocuklarının oyunlarında, hayallerindedir.

Ay’a ilk giden Amerikalılar, 1920’lerde çocuklarının düşlerine ilk uzay oyuncaklarıyla yön verenlerdir. İşte bu nedenle Ay’a ilk gidenler, çocukları seven ama, çocukluğu küçümseyen, alaya alan toplumlar değil, çocukluğun değerini ve geleceği var etmedeki gücünü bilip, çocukları için 1920’lerde uzay oyuncakları üreten toplumlar olmuştur.

“ÇOCUKLARIN DÜNYASINA HER ZAMANKİNDEN ÇOK İHTİYAÇ VAR”

Evet, bugün 23 Nisan ve çocuklarımızın dünyasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızın dünyasını anladığımız gün, oyun ve oyuncaklarıyla yarınları inşa edebileceğimizi fark ettiğimiz gün, aydınlık bir Türkiye’nin kapılarını araladığımız gün olacaktır. Bu gerçeği gören ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı günü “Çocuk Bayramı” ilan eden, egemenliğin ve bağımsızlığın ancak bu temeller üzerine inşa edilebileceği fark eden Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük dehasını Türk Milletinin yegâne geleceği olarak değerlendiriyor, tüm çocuklarımızın ve milletimizin bu büyük ve anlamlı Bayramının Kutlu olacağı yarınlar diliyoruz…”

SAKARYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

AV. ZAFER KAZAN BARO BAŞKANI



Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç