26 Nisan 2024|Cuma,08:29:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5626 0,23
EURO
34,9365 0,10
ALTIN
2.444,38 0,33
BİTCOİN
$64.278 0,17
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Nisan 2015 - 06:26
23 Nisan 2015 - 06:264 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Düzgün “Çocuk Bakanlığı kurulmalı”

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ülkenin çocuk haklarını sağlama noktasındaki çalışmalarda yetersiz kaldığını öne sürdü.

Düzgün “Çocuk Bakanlığı kurulmalı”
Toprak Turizm


Düzgün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Çocuk Bakanlığının kurulmasının şart olduğunu, Sakarya’ya Çocuk İzlem Merkezinin açılmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

Düzgün ayrıca, çocuk cezaevlerinin kapatılmasını ve nükleer santral düşüncesinden vazgeçilmesini istediklerini bildirdi. 

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün’ün açıklaması aynen şöyle: 

“DÜNYANIN İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI”

“23 Nisan 1920 ‘de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve ulusal egemenliğimiz ilan edilmiştir. Ulus olmanın; bağımsız ve demokratik bir şekilde yönetilmenin önemi düşünüldüğünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiş olması çok anlamlıdır. Atatürk’ün geleceğin emanetçisi çocuklara duyduğu sevgi ve güvenle armağan ettiği 23 Nisan, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır.

“ÇOCUK HAKLARINI SAĞLAMADA YETERSİZ KALINDI”

23 Nisan 1920’den bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak aradan geçen 95 yılda ülkemizde çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Çocuk hak ihlalleri, çocuğun yaşadığı bölgeye ve sosyal çevreye göre çeşitlilik gösteren çocuk mağduriyetleri, çocuğun fiziksel ve ruhsal istasmarı, küçük yaşta evlendirilen ya da uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, suça sürüklenen ve bunun sonucunda bazen hürriyeti kısıtlanarak tutukevine veya çocuk cezaevine yerleştirilen çocuklar, dilendirilen, çocuk yaşta kayıt dışı çalıştırılan çocuklar ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır.

“SAKARYA’YA ÇOCUK İZLEM MERKEZİ ŞART”

Her ne kadar çocuğun yüksek yaran gözetilerek bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da; bunların yetersiz kaldığı, yasaların uygulanabilirliğini sağlamada bir takım sorunlar yaşandığı bir gerçektir. İlimizde halen bir Çocuk İzlem Merkezi’nin kurulamamış olması acıysa da, bu hususta ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının neredeyse tamamının Çocuk İzlem Merkezi Kurulması dileğimize sıcak bakmaları ve desteklerini bildirmiş olmaları da umut vericidir. Bu talebimizi aktardığımız Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş büyük bir dikkatle dinleyerek notlar almış ve Sakarya’da Çocuk İzlem Merkezi Kurulması hususunda gerekenin yapılacağının teminatını vererek bizleri sevindirmiştir.

“ÇOCUK BAKANLIĞI KURULMALI”

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza mutlu, refah içinde bir ülke bırakmak ve çocuk hak ihlallerinin önüne geçmek amacıyla yola çıkmış olan bizler Çocuk Hakları Savunucuları olarak; öncelikle Çocuk Bakanlığı’nın kurulmasını  diliyoruz.  

“ÇOCUK CEZAEVLERİ KAPATILSIN”

Suça sürüklenen çocuklarının cezalandırılmasının değil rehabilite edilmesinin; çocuğu ıslah etmek yerine, çocuğun suç ortamından ve suç işlemekten uzaklaştırılmasının ve topluma kazandırılmasının amaçlanmasının gereğini savunuyor; Çocuk Cezaevlerinin kapatılmasını diliyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN NÜKLEER SANTRAL FİKRİNDEN VAZGEÇİLMELİ”

Bu 23 Nisan’da;  Nükleer Santral kurulması halinde çok büyük faciaların yaşanacağı, doğanın katledileceği, çocuklarımızın yaşamlarının büyük, çok büyük bir risk altına gireceği bilinciyle Nükleer Santral kurulması fikrinden acilen dönülmesini diliyoruz.

Çocuklarımıza güzel ve yaşanılası bir dünya bırakabilmek dileğiyle tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.”

 

SAKARYA BAROSU

ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ  BAŞKANI

AVUKAT ELİF ERDEM DÜZGÜN

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç