Marmara Göz
05 Mayıs 2024|Pazar,00:52:33
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 05.05.2024
DOLAR
32,3374 0,07
EURO
34,8108 0,06
ALTIN
2.390,60 0,26
BİTCOİN
$63.736 1,79
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
25 Nisan 2024 - 14:32
25 Nisan 2024 - 14:324 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu'ndan örnek proje

Akbank, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu ‘Akbank Girişimci Kadın Programı’ nı başlatıyor.

Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu'ndan örnek proje
Yön Bul Akademi


Türkiye’de ilk

Kadın girişimcilerin işlerini daha yetkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için hayata geçirilmesi planlanan “akbank Girişimci Kadın Programı” içeriği ve uygulanması itibariyle örnek teşkil edecek bir proje.

10 girişimci kadına yönelik ücretsiz eğitim programını içeren ‘akbank Girişimci Kadın Programı’ ile işlerini büyütmek ve iş dünyasında daha güçlü bir pozisyonda olmayı amaçlayan girişimci kadınları desteklemek amaçlanıyor.

Firma yaşı 1-3 arasında olan girişimci kadınları detaylı bir eğitim programına dahil etmek, işlerini daha etkin bir şekilde geliştirmeleri ve yetkinliklerini artırmalarını sağlayacak. Ayrıca, bu program ile kadın girişimcilerin geniş bir iş dünyası ağına erişerek yeni iş olanakları ve iş birliği fırsatları yakalama imkânı da sunması amaçlanıyor.

Son Başvuru Tarihi 3 Mayıs

10 kişi/firma kontenjanı bulunan ve sakaryalı tüm girişimci kadınlara açık olan bu programda öncelik; imalat yapan, istihdam sağlayan ve firma ömrü 1-3 yıl arasında olan başvuru sahiplerine verilecek. SATSO web sitesi üzerinden alınan programa başvurular ise 3 Mayıs 2024 Cuma gününe kadar devam ediyor.

Başkan Altuğ: “Türkiye’de akbank ile Uygulayan İlk ve Tek Odayız”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Girişimci kadınlarımızın fikirlerinin hayat bulması, büyümesi ve kadın istihdamının artmasının ekonomi için olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Kadınlarımız ekonomide ve üretimde ne kadar aktif rol alırsa büyüme de aynı oranda yüksek olur.

Bizler de kadın girişimine değer veren kurumlardan biri olarak akbank ile ortak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Program kapsamında 10 girişimci kadına işlerini güçlendirmek ve büyütmek adına iş stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olacak SWOT analizi, işlerini geliştirmelerine ve yetkinliklerini artırmalarına yönelik eğitimler, akbank destek paketi ve deneyimli mentorlardan bire bir mentorluk desteği sağlanması gibi fırsatlar sunacağız.” dedi.

tobb sakarya KGK Başkanı Elvan Bilgehan Dikici ise bu çalışmada amacın kadınların işlerini geliştirmeleri ve yetkinliklerini artırmanın yanı sıra geniş bir iş dünyası ağına erişerek yeni iş olanakları ve iş birliği fırsatları bulmaları olduğunu belirtti.

Dikici açıklamasında şunları dile getirdi; “Girişimci kadınların sadece firmalarını kurmaları değil, yukarı yönlü bir ivme ile firmalarını geliştirmeleri ve sürdürülebilir bir sistem kurmaları girişimciliğin ilk adımı kadar önemli. Burada yola çıkarak girişimci adaylarına yönelik destekleme çalışmalarının yanı sıra genç firmaları olan iş fikrini yeni hayata geçirmiş girişimci kadınlarımıza da destek olmak istedik.

Odamız ve İcra kurulumuzun girişimleri ve akbank iş birliği ile akbank Girişimci Kadın Programı’nı başlatıyoruz.  Son başvuru tarihi 3 Mayıs’tır. sakaryalı 10 girişimci kadınımıza eğitim ve mentörlük desteği vereceğiz. İnanıyorum ki bu çalışmamız girişimci tüm kadınlarımıza yayılacak bir enerjinin ilk adımı olacak ve öncülük edecektir.”

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç