18 Nisan 2024|Perşembe,16:01:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4860 0,12
EURO
34,7699 0,14
ALTIN
2.490,12 1,13
BİTCOİN
$62.215 0,07
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
17 Ocak 2019 - 13:41
17 Ocak 2019 - 13:412 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SEDAŞ’ın kar ve buz yükü ile mücadelesi

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ekipleri kar ve buz yükü ile soğuk havada, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde mücadele vermeye devam ediyor.

SEDAŞ’ın kar ve buz yükü ile mücadelesi
Yön Bul Akademi


Bölgemizde etkili olan kar yağışı sonrası, özellikle Düzce de enerji nakil hatlarında olumsuz hava koşulları, şebekede iletkenler üzerinde oluşan buz yükünün de etkisi ile  direk yıkılması, bağlantı hatlarının kopması,  iletkenlerin bağlı olduğu izolatörlerin ve traverslerin zarar görmesi gibi enerji vermeyi olumsuz yönde etkileyen olaylar için SEDAŞ tüm mevcut ekipleri ve farklı bölgelerden gelen takviye ekipleriyle sahada alarm halinde çalışıyor.

 SEDAŞ işletme bakım ekipleri, yoğun yağan karın şebekeye verdiği zararları ortadan kaldırmak ve her noktada enerjinin var olması için canla başla mücadele ediyorlar. Yüksek mevkiilerde kar fırtınası ve buz yükü şebekedeki iletkenlerin ve izolatörlerin zarar görmesine, şiddetli fırtınanın ağaç dallarını kopararak enerji nakil hatlarına düşmesine,  bu şekilde oluşan kısa devreler de enerji kesintilerine neden oldu. Yoğun kar yağışı arazide, SEDAŞ ekiplerini çalışma yaptıkları sırada kara ve soğuk havaya aldırmadan,  arızalara müdahale, zarar gören ekipmanların değiştirilmesi  ve şebekeye enerji vermek için soğuğa ve kara aldırmadan 7/24 görev yapıyorlar.

 SEDAŞ yoğun kar yağışı için oluşturduğu kriz masasından ve SCADA kumanda merkezinden şebekede oluşan kesintileri an ve an izliyor. WFM Mobil İşgücü Takip programı ile sahadaki ekiplerle koordinasyon sağlanmaya çalışılıyor. Olumsuz hava şartlarına karşı Düzce ve Bolu ya Sakarya’dan takviye ekipler yönlendirilirken, enerjinin sürekliliğine odaklı çalışmalarını sürdürüyor. 15-16 Ocak tarihlerinde özellikle kar seviyesinin arttığı yüksek alanlarda SEDAŞ ekipleri soğuğa da aldırmadan, enerjinin sürekliliği için enerji hatları ve direkler üzerinde adeta komando gibi kar yağışı altında da olsa zorlu arazi koşullarında meşakkatli çalışmalarla arızalara hızla müdahale ediyorlar. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç