25 Nisan 2024|Perşembe,13:06:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5048 0,11
EURO
34,9559 0,37
ALTIN
2.430,10 0,29
BİTCOİN
$63.946 3,62
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Mayıs 2015 - 10:31
12 Mayıs 2015 - 10:312 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

İYC’den “Mukaddes Belde Medine” konferansı

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi tarafından “Mukaddes Belde Medine” sloganıyla düzenlenen etkinlikte ünlü tarihçi yazar Talha Uğurluel Sakarya Halkına konferans verdi. Sinevizyon eşliğinde sunulan konferansta Talha Uğurluel’e ilgi oldukça yoğundu.

İYC’den “Mukaddes Belde Medine” konferansı
Toprak Turizm


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş, "İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi olarak yurtlarımızca yaptığımız yoğun programlarla öğrencilerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Yılda birkaç kez de halka açık programlar düzenlemekteyiz. Görüyorum ki programımıza vatandaşımızın ilgisi üst düzeyde. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir." dedi

Resulullah (SAV)'ın ve diğer peygamberlerin kutsal mekanlarda yaşadığı olayları anlatan Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, "Yüce Allah'ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kabe'dir. Bu nedenle Kabe'nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman alemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar tüm güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bu yolculuğu yaşamayı her Müslüman kuluna nasip etsin" dedi.

Talha Uğurluel, mukaddes beldelerde Osmanlı'nın bıraktığı miraslara da değinerek, ecdadın Mekke - Medine'ye tarih boyunca ne kadar çok önem verdiğine işaret ederek "Osmanlı padişahlarının hiç biri Mekke'ye gidemedi ve oraları göremedi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) ve kutsal topraklara hasretle yaşadılar. Ancak bu padişahlar kutsal beldeye değişik dönemlerde birçok hizmetler götürdü. " ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel'e İl Müftüsü İlyas Serenli tarafından hediye takdimi yapılmıştır.Konferansa, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç