SBB Yusuf Alemdar - 1 Mayıs 2024
1 mayıs 2024 satso serdivan belediyesi
01 Mayıs 2024|Çarşamba,23:26:41
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 01.05.2024
DOLAR
32,4834 0,32
EURO
34,7414 0,45
ALTIN
2.413,27 1,39
BİTCOİN
$57.069 4,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
18 Nisan 2024 - 20:26
18 Nisan 2024 - 20:263 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
1 yorum

Söğütlü OSB'ye 40 firma geliyor

Söğütlü ilçesinde kurulacak karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firmayla sözleşme imzalandı. OSB’de yapılacak yatırımların maliyetinin 290 milyon lira olduğu öğrenildi.

Söğütlü OSB'ye 40 firma geliyor
Toprak Turizm


Kantar ve Fındıklı mahallerinde kurulacak söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi.

40 firmanın katıldığı toplantıda konuşan söğütlü Belediye Başkanı Selçuk Kurt, yeni osb’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. SATSO Başkanı Akgün Altuğ, "söğütlü Karma osb'miz 200-300 dönüm civarında. Bunu yatırımcılarımıza eşit şekilde bölüştürüyoruz. Umarım söğütlü'de süreyi kısa tutarız ve arazileri bir an önce sizlere teslim ederiz" dedi.

Altuğ yatırımcıların çoğunun İstanbul’dan geldiğini belirterek, “Sizlerin çoğu İstanbul'dan geliyorsunuz. Sizlerden ricamız vergi dairelerinizi de Sakarya ya taşımanız" diye konuştu. Vali Yardımcısı Mehmet Polat ise, "Bugün bu aşamaya gelmekten gurur duyuyoruz. Bizler geçici kurucularız. Burayı alt yapı çalışmalarının ardından sizlere devredeceğiz" ifadeleri kullandı.

OSB müteşebbis heyeti Başkanı Gökhan Tiryaki, "Ulusal karayolu hatları, demiryolu yük-yolcu hatları ve limanı ile sahip olduğu güçlü ulaşım altyapısının yanı sıra pazara yakınlığı, hammadde ve ara mamul temininde lojistik kolaylığı ile sanayi- teknoloji ağına kolay ulaşım imkanları ile ülkemizin üretim üssü haline gelen ilimizin gerçek anlamda bir üretim üssü olmasına gayret ediyoruz.

Bugün bu toplantıya sözleşme imzalamaya davet ettiğimiz firmaların bize verdikleri formlara göre; osb sahasındaki tesisleri için ortalama yatırım maliyetleri 290 milyon TL, ortalama istihdam sayıları 137 kişi, ortalama kadın istihdam sayıları 35 kişi, ortalama yıllık ciroları 900 milyon TL, ortalama yıllık ihracat miktarları 475 milyon TL olarak planlanmaktadır.

Amacımız çevresel duyarlılık, tarafsızlık ve hukuka uygunluk ilkeleri içerisinde yatırımcıların ihtiyaç duyduğu tüm altyapı unsurlarını sağlayarak, en uygun sanayi alanlarını oluşturmak, söğütlü bölgesine nitelikli, yeni nesil teknoloji üreten, yeşil üretim odaklı faaliyet gösteren firmalar kazandırarak bölge ve ülke istihdamına katkı sağlamaktır" dedi.

YORUMLAR (1)
Halil Erarslan
Halil Erarslan

Sakaryamıza hayırlı uğurlu olsun inşallah daha iyi ye daha güzel daha refah bir sakar ya dileğimle demeyi gecen herkesi kutluyorum

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç