Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,09:11:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5711 0,07
EURO
34,8984 0,09
ALTIN
2.439,55 0,39
BİTCOİN
$66.604 0,07
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Ekim 2015 - 10:08
15 Ekim 2015 - 10:083 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kuzeye İki Yeni Tesis Geliyor

Karasu ve Kocaali için iki yeni arıtma tesisi müjdesi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; “21 Ekim Çarşamba günü Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ile Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz. Yeni yatırımlarımızla hem Kardeniz’deki atıksu kaynaklı kirliliğin önüne geçilecek hem de Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu kalitesi güvence altına alınacak. Hayırlı olsun.”

Kuzeye İki Yeni Tesis Geliyor
MARMARA GÖZ


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehrin kuzeyinde hayata geçirilecek iki yeni yatırımın müjdesini verdi. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehir genelinde gerek kanalizasyon gerekse içmesuyu yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Kocaali ilçemizde önemli bir çalışma yürütüyoruz. İlçedeki atıksu sorununu çözüme kavuşturmak için 120 kilometrelik hat projelendirmiştik. Farklı noktalarda, yoğun bir şekilde çalışan ekiplerimiz projemizin 100 kilometresini tamamladı” diye konuştu.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi
 Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi için de gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kocaali’de hayata geçirdiğimiz 50 milyonluk altyapı çalışmaları kapsamında ilçemize bir de atıksu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Bölgedeki evsel ve endüstriyel atıksular, 120 kilometrelik hatla 21 Ekim Çarşamba günü temelini atacağımız tesise taşınacak. En ileri teknoloji ve arıtmaya sahip olacak tesislerle bölgedeki atıksu kaynaklı kirliliğin önüne geçilecek. Karadeniz korunacak” dedi.

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi
 Açıklamalarının devamında Karasu ve Kocaali için içmesuyu yatırımı müjdesi de veren Rüstem Keleş, “Projemiz tamam ve gerekli hazırlıklar yapıldı. İnşallah 21 Ekim Çarşamba günü Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ile Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin de temelini atacağız. Kocaali ve Karasu’nun gelecek nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan yeni içmesuyu arıtma tesisleri en ileri teknolojiye sahip olacak. Planlama aşamasını sürdürdüğümüz Çamdağı Barajı ile entegre olacak tesisler bölgenin içmesuyu kalitesini güvence altına alacak. Zaman zaman bazı mahallelerde yaşanan bulanıklık ve yetersizlik sorunu kesin çözüme kavuşacak” diye konuştu.

İçmesuyu ve Atıksu Sorunu Yaşanmayacak
 21 Ekim Çarşamba günü temeli atılacak atıksu ve içmesuyu arıtma tesislerin Karasu ve Kocaali’ye hayırlı olmasını temenni eden Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyinde, gelecek nüfus perspektifli önemli yatırımları hayata geçirdik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Temelini atacağımız arıtma tesisleri ve planlama aşamasında olduğumuz Çamdağı Barajı ile şehrimizin kuzeyinde uzun yıllar atıksu ve içmesuyu sorunu yaşanmayacak. 21 Ekim Çarşamba günü yapım çalışmalarını başlatacağımız yeni yatırımlarımızın şehrimize, ilçelerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç