20 Nisan 2024|Cumartesi,10:15:19
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$64.054 1,15
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Ekim 2015 - 10:25
23 Ekim 2015 - 10:256 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Yavuz’dan Özkoç’a “Meseleye o kadar Fransız” yorumu

Ak Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İhsan Yavuz, katıldığı radyo programında, düzenlediği kahvaltı programında Sakarya’ya yatırımlar yapılmamasını ve Ak Partili milletvekillerini eleştiren CHP Sakarya Milletvekili Adayı Engin Özkoç’a cevap verdi.

Yavuz’dan Özkoç’a “Meseleye o kadar Fransız” yorumu
Yön Bul Akademi


89.3 Radyo Net’de “Hülya Sürücü ile Detay Seçim Özel Programı”na konuk olan Yavuz, Sakarya’da Çocuk Acilinin olmamasını ve Yoğun Bakımdaki yatak sayısının azlığını eleştiren Özkoç’un “Yoğun bakım için il genelinde sadece 28 yatak var, nasıl yetsin” sözlerine yanıt verdi.
Ali İhsan Yavuz canlı yayında ayrıca, Sakarya’ya yaptıkları hizmetleri tek tek sıraladı ve “Sayın Özkoç tüm bunları bilseydi, o dediklerini söyleyemezdi. Engin bey meseleye o kadar Fransız” yorumunu yaptı.
İşte Vekil Adayı Yavuz’un, CHPli Engin Özkoç’a canlı yayında verdiği o yanıt:
 

“AK PARTİ’DEN ÖNCE BUNLAR MI VARDI?”

 “Esasen Engin Beye sormak lazım. Ey Engin bey, Ak Partiden önce Yenikent Hastanesi mi vardı? Korucuk Hastanesi mi vardı? Bugünkü Devlet Hastanesi dediğimiz, merkezdeki o hastane mi vardı? Diş Hastanesi mi vardı? Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi mi vardı? Tıp Fakültesi mi vardı? Araştırma Hastanesi mi vardı? Bir tane profesör mü vardı? Yoğun Bakım Ünitesi sayısı 19 du. Burada doktor mu vardı? Sağlık çalışanı mı vardı? Ambulans mı vardı? Koğuş mu vardı? Sağlık çalışanı mı vardı? Ben dün ile bugünü kıyas edebilirim. 

“CENNET HARİÇ HER YERDE EKSİK OLUR”

 Cennet hariç her yerde eksik olur. Biz bu eksiklerimizi gördükçe düzeltiyoruz. Amerika’da yok mu eksik? Almanya’da yok mu eksik? Fransa’da yok mu eksiklik? Tabi ki var. Her yerde eksiklikler var. Ama biz dün ile mukayese edilemeyecek kadar iyi bir noktadayız ve eğer böyle söylemişse Engin beyin söylediklerinin hiçbiri doğru değil. Mesela Yoğun Bakım Ünitesi sayısı şu anda 28 diyor. Ya Allah aşkına gerçekten rastgele atar adam ama gerçeğe biraz da yakın olur.

“ENGİN BEY MESELEYE O KADAR FRANSIZ”

 O da haklı, ama şöyle haklı; bizden önce Yoğun Bakım Ünite sayısı 19’du. Ne düşünüyor? 80 yılda 19 ise, 14 yılda da üstüne en fazla bir 10 tane daha konur ve 29 olur. Haklı. Ama böyle iktidarlar yok şimdi. Normali o… Yani Türkiye şartlarını bilmeseniz, Avrupa’dan bir adamı çağırsanız, Amerika’dan bir adamı çağırsanız, Fransız bir adamı çağırsanız, deseniz ki 2002’de 19 du şimdi kaç olur? deseniz o da taş patlasın 29 olur der. Engin bey de işte bu kadar Fransız meseleye… Halbuki bu 29 değil, 168 olmuş. Artış oranını siz düşünün. 19’dan 168’e çıkmış. Çok hızlı. Her geçen gün de artıyor. 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAYISI ÇOK ARTTI"

 Bir tane Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi yoktu Sakarya’da. Şu anda 30 gibi. 112 Acil ambulans sayısı 7 idi sadece Sakarya’da, şimdi 45 olmuş. Engin beye rast gelirseniz söyleyin. Eskiden 1 tane profesör yoktu, şimdi 42 tane profesör, 33 doçent, 37 yardımcı doçent, 138 asistan var. Tüm sağlık çalışanları anlamında da artış var. Uzman hekim sayısı 284 ten 550 ye çıkmış ama, bu dediğim gibi Akademik ünvanı olan hocalar da var burada fazladan. Bırakalım ebeyi doşenti, aynı paketin içine koyalım, tüm çalışanları hesaba alalım, % 306 artmış.

BUNLARI BİLSEYDİ, O DEDİKLERİNİ SÖYLEYEMEZDİ”

 Engin bey bunları bilseydi bunları söyleyemezdi. Yeter mi. Hayır. Dahası olacak. Ama biz onun için doktor yetiştirelim fakülte açalım istiyoruz. Sakarya’da Tıp Fakültesi açıldı ve mezunlarını da vermeye başladı. 10 bin kişiye düşen yatak sayısı Sakarya’da %13 ten %19 a çıkmış. Halbuki koğuş sisteminden de vazgeçiyoruz. Eskisi gibi koğuş sistemi olsaydı, bakınız Sakarya’da şu anda Devlet Hastanesi ya bir, ya da iki kişilik koğuşlar… O bir kişilik olanla, iki kişilik olanın metrekaresi aynı. Biz en azından her birini iki kişilik yapardık, yatak sayısını çok daha fazla arttırırdık. Ama biz diyoruz ki niteliklerden taviz vermeyeceğiz. Hepsinin içinde lavabosu var, koltuğu var. Televizyonu var. Böyle güzel ve Avrupa’dan daha iyi bir sağlık hizmeti veriyoruz.

“PREFABRİKLERİ DAHİ NİTELİKLİ HALE GETİRDİK”

 372 tane yatak prefabrikleri de hizmet veriyordu, biz onların tamamını da şimdi nitelikli hale getirdik. Kaldı ki Ağız Diş Sağlığı Merkezi diye bir şey yoktu 2005 li yıllarda, o yetmedi, şimdi Hastanesini açıyoruz. Önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Bakım Doğum Hastanesi yetmez dedik, dört dörtlük bir doğum hastanesini 54 trilyona ihale ettik. Yapılıyor. İçinde de anne otel olacak. 20 yatak yer alacak ve inşallah orda anneler, anne lobide oturup çocuklarını küvezde izleme fırsatı bulacak. Orada yatacak, kalkacak, yiyecek ve içecek.

“AVRUPA’NIN HANGİ YERİNDE BU KADARI VAR?”

 Avrupa’nın hangi yerinde var bu kadarı? Biz bu kadarını Sakaryalının önüne koyduk. Sağlık konusunda geçmişle mukayese edilemeyecek kadar iyi noktadayız. Gerçekten yatağa bağlı olanlara, evde bakım hizmeti de veriyoruz. Nereden 112 numarası çevrilse, eğer şehirdeyseniz 7 dakikada, köydeyseniz ortalama 15 dakikada ambulans orada oluyor.

“SAKARYA SAĞLIK MERKEZİ OLACAK”

 Daha iyisi olacak. Yeni hastaneler de yapacağız. Onun için 1000 kişiliğini de vaad ettik. Yeni bakım merkezleri de açacağız ve inşallah Sakarya’yı sağlık merkezi haline dönüştüreceğiz.

(Haber Hülya Sürücü)



Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç