Kurban Bayramı -  1 2024
Kurban Bayramı -  2 2024
16 Haziran 2024|Pazar,01:16:59
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.06.2024
DOLAR
32,7682 1,53
EURO
35,0901 0,53
ALTIN
2.459,44 2,86
BİTCOİN
$66.086 0,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
22 Mayıs 2024 - 15:09
22 Mayıs 2024 - 15:093 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Suç örgütü liderine İtalya ve Sakarya'da operasyon

İtalyan Polisi, (Polizia di Stato) kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun'u İtalya'nın Viterbo kentinde yakaladığını açıkladı. Operasyonun Türkiye ayağındaki operasyon ise Sakarya'ya uzandı. Türkiye'deki operasyonda 18 kişi yakalandı.

Suç örgütü liderine İtalya ve Sakarya'da operasyon
MARMARA GÖZ


operasyonun Türkiye ayağındaki operasyon ise Sakarya'ya uzandı. Türkiye'deki operasyonda 18 kişi yakalandı.

Yapılan açıklamada Boyun'un terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlarından arandığı bilgisi verildi.

İTALYA BASINI DUYURDU

İtalyan basınında çıkan haberlerde, operasyon çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı barış boyun'un da bulunduğu belirtildi. Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı ifade edildi.

Haberlerde, 40 yaşındaki Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin başındaki isimlerden olduğu ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının buna yeşil ışık yakmadığı hatırlatıldı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; İtalya polisi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı, İstanbul, Tekirdağ ve Sakarya Emniyet müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi. İtalyan polisinin gerçekleştirdiği operasyonda, Türkiye tarafından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten öldürme' dahil 23 ayrı suçtan aranan, toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan ve 3’ü cinayet olmak üzere; 'kasten yaralama', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'yağma' gibi suçlarından Kırmızı Bülten ile aranan organize suç örgütü lideri barış boyun yakalandı. operasyonda ayrıca 16'sı Türk, 2'si İtalyan olmak üzere 18 suç örgütü üyesi de gözaltına alındı.

barış boyun organize suç örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 kişinin yakalandığı, bunlardan 175'inin tutuklandığı ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, "KOM Başkanlığımızı, Interpol-Europol Daire Başkanlığımızı ve İtalyan güvenlik makamlarını tebrik ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun aziz milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalayıp, nefeslerini kesmeye devam edeceğiz. Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç