25 Nisan 2024|Perşembe,17:52:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5040 0,11
EURO
34,9211 0,27
ALTIN
2.440,54 0,72
BİTCOİN
$63.446 2,65
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
02 Şubat 2016 - 14:47
02 Şubat 2016 - 14:475 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Medikal turizmde yeni cazibe merkezi Türkiye

Türkiye, medikal turizmle gelen yabancı ziyaretçiler açısından her geçen gün cazibe merkezi haline gelmeyi sürdürüyor. Özellikle saç ekimi alanına yabancı hastaların ilgisi yüksek. Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, saç ekimi konusunda sınır ötesi hastanın neden özellikle Türkiye’yi tercih ettiğini ve bu sektördeki yeni gelişmeleri anlattı.

Medikal turizmde yeni cazibe merkezi Türkiye
MARMARA GÖZ


Sağlık Bakanlığı’ndan Aralık ayında yapılan açıklamaya göre Türkiye’de günde yaklaşık 200 kişiye saç ekimi yapılıyor. Bu rakamın büyük bir çoğunluğunu ise medikal turizmle gelen yabancı ziyaretçiler oluşturuyor. Saç ekiminin sınır ötesi hastaların en fazla tercih ettiği uygulamaların başında geldiğini söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Saç ekimi sınır ötesi hastaların yoğun ilgi gösterdiği alanlardan bir tanesi. Kliniklerimizde uyguladığımız ve kendi geliştirdiğim bir teknik olan Organik Saç ekimi ise, özellikle sınır ötesi hastaya yüz güldürücü sonuçlar veriyor” dedi.

NEDEN ÖZELLİKLE ORGANİK SAÇ EKİMİ?

Yabancı hastaların neden özellikle Organik Saç ekimini talep ettiklerini aktaran Op. Dr. Cihantimur, “Organik Saç ekimi tekniğinde, iyileşme sürecini kısaltan, acıyı minimalize eden, ekim yapıldıktan sonra çıkan saçlarda daha sağlıklı, canlı ve elbette en önemlisi en doğal duruşu veren bir sonuç elde ediyoruz” diye konuştu. 

Organik Saç ekiminin diğer tekniklerden farklarına değinen Op. Dr. Cihantimur, açıklamalarına şöyle devam etti: “Organik Saç ekiminde diğer saç ekim tekniklerinde olmayan bir özellik var. Bugüne kadar herkes, donör alana yani ense ya da diğer kısımlardan alınan sağlıklı kıl köklerinin nasıl alınması gerektiğine odaklandı. Makineyle mi alalım? Şerit halinde kesip mi alalım? Tek tek mi alalım? Gibi sorunlar meselenin temeliydi. Fakat fark ettik ki en önemli şey atlanmış. O da saçtan yoksun yani kel alanın sağlıklı hale getirilmesi. Organik Saç ekiminde birincil hedefimiz işte o kel alanı canlandırmak. Bunun içinse kök hücreden faydalandık. Kök hücre ise en makul oranlarda yağlarımızda bulunuyor. Organik Saç ekiminde hastamızın bölgesel yağlanma olan alanından bir parça yağ alıyoruz, bunu kök hücreden zengin hale getirip, saçtan yoksun bölgeye enjekte ediyoruz. Bu haliyle hep ihmal edilen kel alan canlanmaya, ekilen saçı kabul etmeye başlıyor.”

Organik Saç ekiminin avantajları hakkında da bilgi veren Cihantimur, Organik Saç ekiminde en önemli avantaj saçların tutunma oranındaki artıştır. Daha da önemli olanı, çıkan saçlardaki doğal görüntüdür. Diğer faydası ise hastanın iyileşme sürecini çok konforlu hale getiriyor. Bu özellikle sınır ötesi hastayı yakından ilgilendiriyor. Sınır ötesi hasta Organik Saç ekimi yapıldıktan ve ülkesine döndükten sonra hızlıca bir iyileşme süreci yaşıyor, acısı minimal seyrediyor, saçlar çok çabuk tutunuyor ve çok çabuk büyüyerek, doğal bir görüntü veriyor. Ayrıca çıkan saçların canlı, parlak ve gür görüntüsü de yine bir başka artısı” açıklamalarında bulundu. 

“HASTA DAHA EVİNDEN ÇIKMADAN HER ŞEYİN PLANLAMASI YAPILIR”

Sınır ötesi hastaların iletişim kurma ve randevu alma yöntemlerine değinen Cihantimur, “Sınır ötesi hasta bize ajentalar üzerinden ya da bizzat kendisi dijital platformları veya çağrı merkezi hattımızı kullanarak temas kurar. Bizim tarif ettiğimiz açılardan resimlerini yollar, doktorlarımız inceler ve sonra geri bildirim yaparız. Şu kadar greft saç ekilmeli gibi. Hasta daha evinden çıkmadan, kendi ülkesindeyken planlaması yapılır. Evinden çıkıp havaalanına gitmesi, ülkemize gelmesi, havaalanında karşılanması, tedavinin gerçekleşmesi. Bunların hepsi dakikasına kadar planlanır. Hasta her zaman kliniklerimizde kendisine eşlik eden bir hasta danışmanıyla yol alır” dedi.

SINIR ÖTESİ HASTA ÜLKESİNE DÖNDÜKTEN SONRA TAKİBİ NASIL YAPILIYOR?

“Hasta ülkesine döndükten sonra irtibatımız online mecraları kullanarak devam eder” diyen Cihantimur, “Deneyimli ve profesyonel Uluslararası Hasta Birimimiz, adım adım her aşamayı takip eder. Saç ekimini yapan doktorlarımız yine takiplerini yaparlar” diye konuştu. 

“Yurtdışında olumlu Türk malı imajının oluşturulması için bilimsel çalışmalarımıza çok önem veriyoruz ve ARGE’ ye yatırımlar yapıyoruz. Kendi sektörümüzde yeni tekniklerin oluşturulduğu kaliteli ve yenilikçi ürünlerin bulunduğu bir sağlık grubu olarak biliniyoruz ve bunun devamı için dünya ile eş zamanlı hareket eden bir inovatif alt yapımız var” açıklamalarında bulunan Cihantimur, “Sosyal yaşantıya derhal geri dönüş yaptıran ya da iyileşme süreçleri son derece hızlı olan ameliyatsız tekniklerimiz var. Ameliyatsız estetik müdahaleler konusunda Türkiye’de pek çok ilki gerçekleştirdik ve pek çok hastamızın konforlu bir nekahet dönemi yaşamasına vesile olduk. İşte tüm bunlar yabancı hastanın da özellikle bizi tercih ediyor olmasını pekiştiriyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç