25 Nisan 2024|Perşembe,19:25:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5132 0,08
EURO
34,9368 0,31
ALTIN
2.434,46 0,47
BİTCOİN
$64.066 0,89
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Şubat 2016 - 15:51
15 Şubat 2016 - 15:512 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

CHP’li Özel: ‘Meclis bilgilendirilsin’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ülke gündeminde sınır ötesi operasyon, savaş ve top atışlarının konuşulduğunu belirterek, hükümetten Meclis'i bilgilendirmesini istedi.

CHP’li Özel: ‘Meclis bilgilendirilsin’
Yön Bul Akademi


Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında “Twitter üzerinden iç ve dış politika yürütülmesine şiddetle karşıyız“ diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin içtüzüğün 59. maddesi gereğince hükümetin Meclis'i dış politika konusunda bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin Meclis'e bilgi vermemesi durumunda CHP grubu olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve içtüzüğün 102. maddesi gereğince bir genel görüşme açacaklarını kaydeden Özel, “Twitter üzerinden iç ve dış politika yürütülmesine şiddetle karşıyız“ dedi.

Özel, “AKP’ye söylüyoruz, yarın hiçbir şey yokmuş gibi Meclis'e gelip Ar-Ge Kanunu görüşemezsiniz, hiçbir şey olmuyormuş gibi Ar-Ge Kanunu'nu bitirip Kişisel Verilerin Gizlenmesi Kanunu'nu görüşemezsiniz. Bunlar kıymetli gündemlerdir ama ülkede savaş, sınır ötesi operasyon, topçu atışı konuşulurken bu yaklaşımı doğru bulmayız.

Ana muhalefet partisi olarak AKP’yi Meclis'i bilgilendirmeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

TBMM’de ölüm sessizliği, hükümette ise kaygısızlık olduğunu savunan Özel, “Bugün Türkiye’nin İncirlik Üssü'nü 17 ülke kullanabilir durumda. İncirlik Üssü sadece savaş sürerken kullanılan delta alarm durumunun bir alt durumunda olan Charlie durumunda. TBMM’de bir ölüm sessizliği var, hükümette bir kaygısızlık var. Bu kadar yakıcı bir gündemi iç politikaya malzeme yaparak, ‘acaba burada soracağımız sorulara alacağımız cevaplarla iç politikada yeni bir polemik alanı yaratabilir miyiz?’ diye bakıyorlar. Savaşa girmek, sınır ötesi operasyon yapmak, sınırdan öteye top atışı yapmak, Türkiye’den yabancı askerlerin geçecek olması, Türkiye’nin olası bir kara harekatına girişmesinin tartışıldığı bir atmosferde dış politika ve iç siyaset bundan daha fazla ciddiyet gerektirir” diye konuştu.

Özel, kapalı oturum istenmesi durumunda Meclis'in bunu karara bağlayabileceğini söyledi. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç