Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,17:04:26
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3797 0,19
EURO
35,0517 0,04
ALTIN
2.326,20 0,25
BİTCOİN
$70.357 0,73
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
03 Mart 2016 - 11:06
03 Mart 2016 - 11:063 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Aydın eleştirdi, Ilıcalı bilgilendirdi

TBMM Genel Kurulundaki 5.Tur Bütçe konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) grubunun son konuşmacısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın'dı. Aydın, milli kültür ve kültürel yozlaşmayı içeren bir konuşma yaptı.

Aydın eleştirdi, Ilıcalı bilgilendirdi
Toprak Turizm


Erzurum'un çevre düzenini de eleştiren Aydın'a, Ak Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı cevap verdi.

MHP Milletvekili Aydın, milli kültürü yaşatma görevi üstlenen kurumların milli kültürün korunması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasında üstüne düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti.

Milli kültürden uzaklaşmanın birlik ve kardeşlik hukukunu zedelediğini ifade eden Aydın: "Kadın eğlence programları evlilik programları ve post kapital siyasal söylemin tipik sloganı haline gelen Kazan ifadesi ile varlık bulan yarışma programları özendirilmektedir. Bunların yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan millet devlet değerlerimizi yozlaştırdığını görüyoruz. Bu Kültürel yozlaşmaya bir örnek olarak Şebi Aruz törenlerini gösterebiliriz ki Büyük otel restoranlarında süsleyici bir unsur haline gelmiştir. Kınıyorum " dedi.

Kamil Aydın konuşmasında Erzurum'un kültür ve mimar yapılarına da değindi. Tarihi restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarını çektiği fotoğraflarla eleştiren Kamil Aydın bu çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ve var olan kültür değerlerinin korunması gerektiğini vurguladı.

ILICALI: "HEPİMİZİN MEMLEKETİ TARİHİ ESERLER ÖNEMLİ"

MHP Milletvekili Kamil Aydın'ın eleştirileri üzerine Ak Parti Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı söz alarak açıklamada bulundu. Ilıcalı bu eleştirilere cevap olarak şunları söyledi:

"Milletvekilimiz burada da açıkladı. Fotoğraflar çekmiş tarihini de söyledi. Ben o tarihte çekilen fotoğraflarla ilgili " Ya bu yanlıştır. Bu tarihte çekilmemiştir" demeyeceğim. Bu eleştirilere hemşehrilerimiz yanlış bilgilenmesin diye cevap vereceğim. Çevre ve Şehircilik bakanımızın Erzurum ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte o tarihi mekanlar tek tek gezildi. Gerekli çalışmaların yapılması üzerine planlar yapıldı ve yakın zamanda inşaat başlayacak.Bugün bu fotoğrafı çektiniz, yarın ben de inşallah inşaat başladığında çekerim, daha sonra bittiğinde birlikte çekeriz. Hepimizin memleketi, tarihî eserleri önemli. "

Kamil Aydın'ın Abdurrahman Gazi Türbesine giden yoldaki çatlakları gösteren fotoğrafı ise Mustafa Ilıcalı şöyle değerlendirdi: "Eksi 35 derecede, sıcaklık değişimiyle bu mevsimde asfaltta çatlamalar olur.Ve bu normal bir durumdur. Bu mevsim şartlarında dünyanın hiçbir yerinde çatlamayan yol yoktur. Nisan ayından sonra da bu asfalt yenilenir. Hatta Erzurum'da özel -Büyükşehir Belediye Başkanıma da buradan teşekkür ediyorum- dona dayanıklı bir modifiye asfaltla daha uzun ömürlü, o yolların hepsi yapılacaktır." 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç