20 Nisan 2024|Cumartesi,04:14:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.380 1,45
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
07 Mart 2016 - 09:36
07 Mart 2016 - 09:367 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
7 dakika da okunur
0 yorum

Galatasaray kurtarıcısını arıyor

Ligde son olarak evinde Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kalan Galatasaray'da kabus sürüyor. Ligde istediği sonuçları elde edemeyen sarı-kırmızılılar, tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirdiği 2010-2011 sezonu sonrası Fatih Terim ile yakaladığı başarıyı arzuluyor.

Galatasaray kurtarıcısını arıyor
Yön Bul Akademi


Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon şampiyon olarak 4. yıldızı takan ve sezonu 3 kupayla kapatan Galatasaray'da, bu sezon itibariyle taraftarların hayal kırıklığı sürüyor. UEFA'dan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan ve futbol anlamında adeta bir çöküş yaşayan Galatasaray, evinde oynadığı maçları neredeyse boş tribünlere oynuyor. Bireysel olarak da birçok futbolcunun tepki gördüğü TT Arena'da sarı-kırmızılılar bu sezon 24. hafta itibariyle 7 galibiyet, 4 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldı. Aslan'ın 29 golüne rakipler 15 golle yanıt verdi.

DENİZLİ DE ÇARE OLAMADI

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde lige kötü bir başlangıç yapan sarı-kırmızılılar, 3. hafta itibariyle yükselişe geçti ve 10. hafta itibariyle lider Beşiktaş ile arasında 2 puanlık fark bulunuyordu. 10. hafta sonrası kötü performans sergilemeye başlayan Aslan, 11. haftada Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası o hafta Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı ve 13. haftada deplasmanda oynanan ve 2-2 sonuçlanan Kasımpaşa maçı ile Mustafa Denizli takımın başına geçti. Mustafa Denizli döneminde de kötü gidişatını sürdüren Galatasaray, ilk devreyi 30 puanla 3. sırada tamamladı ve lider Beşiktaş ile puan farklı 11'e kadar yükseldi. Avrupa'da da istediği sonuçları alamayan sarı-kırmızılılar, Atletico Madrid, Benfica ve Astana'nın bulunduğu grubu 3. sırada bitirdi ve Avrupa Ligi'nde yoluna devam etti. Bu aşamada Lazio ile karşılaşan Aslan, evinde 1-1 berabere kaldığı rakibine, deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Bu sezon taraftarlarını üzen Galatasaray, sezonu en iyi şekilde bitirerek gelecek sezonun planını oluşturmak istiyor.

1 YILLIK MEN CEZASI

Ligde kötü sonuçlar alan ve Avrupa'ya da veda eden Galatasaray'a bir kötü haber de UEFA'dan geldi. UEFA, sarı-kırmızılı takımı Finansal Fair-Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men etti. 2 yıl geçerli olacak ceza sonrası Galatasaray camiası adeta kabus yaşadı. Üst üste gelen olumsuzluklar taraftarları da etkiledi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmalarda sık sık 'Yönetim istifa' tezahüratlarında bulunmaya başladı. Galatasaray'ın bu sezon Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanamaması durumunda ceza gelecek yıla kalacak. Galatasaray'ın 2 sezon boyunca Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanamaması durumunda ise ceza otomatik olarak iptal olacak.

MUSTAFA DENİZLİ 11 HAFTA DAYANABİLDİ

Ligin 11. haftasında alınan Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ardından göreve gelen Mustafa Denizli de camiaya ilaç olamadı. Kötü performans, devre arasında istenen transferlerin yapılamaması, men cezası ve taraftar baskısı giderek arttı ve Denizli, 23. haftada yönetime istifasını sundu. Mustafa Denizli'nin istifası sonrası altyapı antrenörü Orhan Atik yönetiminde ligin 24. hafta maçında dün Medipol Başakşehir'i konuk eden sarı-kırmızılılar, sahadan 3-3 beraberlik ile ayrıldı.

TARAFTAR, BAŞAKŞEHİR MAÇINDA ÇILDIRDI

Sarı-kırmızılıların dün ligin 24. haftasında evinde 3-3 berabere kaldığı Medipol Başakşehir maçında taraftarlar maç boyunca takımı ve yönetimi protesto etti. Karşılaşmayı özellikle ikinci yarı itibariyle sessizce izleyen sarı-kırmızılı taraftarlar, takımı alkış ve ıslıklarla protesto etti. Maçın 60. dakikasında Güney tribününde bulunan bir grup taraftar da koltuklarını terk etti ve 5 dakika boyunca maçı izlemedi. Karşılaşma boyunca yönetimi istifaya çağıran, takımı da performansından dolayı protesto eden taraftarlar, özellikle Umut Bulut'a oyundan çıktığı sırada büyük tepki gösterdi. Performansı ile taraftarlarla bir türlü yıldızı barışmayan Umut Bulut'un saha kenarına gelirken üzgün olduğu gözlendi.

6 YILDA 8 TEKNİK DİREKTÖR

Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadığı 2010-2011 sezonunu hatırlatan Galatasaray, o dönem ligi 46 puanla 8. sırada tamamlamıştı. O sezon da teknik direktör değişiklikleri yaşayan sarı-kırmızılılarda ligin 9. haftası itibariyle Frank Rijkaard'nin yerine Hagi göreve getirilmiş, Hagi döneminde de kötü gidişat sürmüş ve adeta takım dibe vurmuştu. O sezonun 24. haftasını 33 puanla geçen ve ligde toplamda 14 galibiyet, 16 mağlubiyet, 4 beraberlik alan Aslan, taraftarlarını adeta çileden çıkarmıştı. 27. hafta itibariyle de Hagi'nin istifası sonrası Galatasaray'da görevi Bülent Ünder devralmıştı. Ligi Ünder yönetiminde tamamlayan Galatasaray, bir sonraki sezon Fatih Terim'in gelmesiyle fırtına gibi esti. Terim yönetiminde 2 yıl üst üste şampiyon olan Aslan, Şampiyonlar Ligi'nde de Çeyrek Final'e kadar yükselmeyi başarmıştı. 2013-2014 sezonunda Fatih Terim'in görevden ayrılması sonrası Mancini yönetiminde şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran sarı-kırmızılılarda, Mancini de bir sonraki sezon 10 hafta dayanabildi. 11. hafta itibariyle Galatasaray'da görevi Hamza Hamzaoğlu devraldı ve sarı-kırmızılılar sezonu şampiyonlukla kapatarak 4. yıldızı taktı. Son olarak bu sezon 23. haftada istifa eden Mustafa Denizli ile Galatasaray, 2009-2010 sezonunda Bülent Korkmaz'ın yerine göreve gelen Frank Rijkaard da dahil bugüne kadar 6 yılda toplam 8 teknik direktörle çalıştı.

HEDEF O BAŞARIYI TEKRARLAMAK

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirdiği 2010-2011 sezonu sonra sarı-kırmızılı takımda göreve gelen ve Galatasaray'ı 2 yıl üst üste şampiyon yaparak Devler Ligi'nde Çeyrek Final oynatan Fatih Terim, takımın o kötü durumdan çıkmasını ve zirveye gelmesini sağlamıştı. Bu yıl da zor bir sezon geçiren sarı-kırmızılı camia, gelecek sezon için kurtarıcı arıyor. Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanarak cezasını gelecek sezon çekmek isteyen Aslan, önümüzdeki sezonu şampiyon bitirerek bir sonraki yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılmak ve 2010-2011 sezonu sonrası gerçekleşen geri dönüşü tekrarlamak istiyor.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç