25 Nisan 2024|Perşembe,02:24:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5648 0,08
EURO
34,9085 0,23
ALTIN
2.426,93 0,15
BİTCOİN
$64.299 3,01
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
10 Mart 2016 - 10:44
10 Mart 2016 - 10:445 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Müezzinoğlu: 'Teröristler tam 44 aile sağlığı merkezini tahrip etti'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı biten Cizre ve Sur’da 44 aile sağlığı merkezinin tahrip edildiğini söyledi.

Müezzinoğlu: 'Teröristler tam 44 aile sağlığı merkezini tahrip etti'
Toprak Turizm


Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında işbirliği sağlamak amacıyla "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı Binasında düzenlenen imza töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Cizre ve Surda operasyonların sona ermesi ile beraber sağlık hizmetlerinin o bölgelerde nasıl devam edeceğine yönelik bir soru üzerine; bokağa çıkma yasağı süreci içinde bölgede kademeli olarak tedbirler alındığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Cizre ve Sur’da sokağa çıkma yasağı bitti ve 44 aile sağlığı merkezimiz tahrib edilmiş durumda. Bunların daha güvenli, fiziki mekanların bir kısmı temin edildi bir kısmı temin edilme çalışmaları devam ediyor. Yeni fiziki mekan yapmak yerine güvenli fiziki mekanları kiralıyoruz ama biz her halükarda vatandaşlarımızı yeni koşullarına göre aile hekimleri ile entegre ediyoruz. Bizim hızla tedbir aldığımız konu tahrip edilen aile sağlığı merkezlerimizin yenilerinin hızla oluşturulması. Bizim öncelikle çözmemiz gereken konu başlığı bu" diye konuştu.

"Uyuşturucu Madde Bağımlılıklarıı ve Alkolizimle Mücadele Federasyonu (UBAM) Genel Müdürü’nün uyuşturucu bulundurmak suçundan cezaevinde bulunduğu iddia ediliyor" yönündeki soruya ilişkin Müezzinoğlu, sürecin hukuki olduğu cevabını verdi. UBAM ile ilgili veya yöneticilerinin yanlışlıkları ile ilgili Sağlık Bakanı olarak söyleyeceği fazla bir cümle olmadığını belirten Müezzinoğlu, "Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili bir sivil toplum örgütü dinamiği ile kendisi bir imaj oluşturan yapının bu şekilde ahlaki olmayan, hukuki olmayan ve tıbbi olmayan bir yapının içinde olmasını Sağlık Bakanı olarak kınamanın dışında hukukta gereğini yapsın" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ, ÇALIŞMA ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ YÖNÜNDE DÜZENLEMELERİMİZ VE ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Bakan Müezzinoğlu, Tıp Bayramı öncesinde sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tıp Bayramı’na daha 4 gün olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına müjdeyi bayram günü ilan edeceklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti:

"Tabii ki tıp bayramının esasında ruhunu anlatabilmek ve gelecek nesillerdeki meslektaşlarımıza bunu aktarabilmek önemli olan. Çünkü 14 Mart tıp bayramı bu ülkenin bayramıdır, dünyanın tıp bayramı değildir. 14 Mart tıp bayramının ruhunu bizim sağlık çalışanlarımızın özlük hakları ve ya müjdeleri değil, o ruhun güçlü bir şekilde merkezde tutulması ve anlatılması olarak anlamlandırmak gerekir. Bu yıl Van’da Başbakanımızın katılımı ile 12 Mart Cumartesi günü Van’da bu bayramı kutlayacağız ve esas ruhunu merkeze alarak bir kutlama olacak. Tabii ki daha iyi koşulların ve daha iyi şartlar oluşturulması ile ilgili düzenlemeler ve çalışmalar yaptık. Başbakanlığa bu gün itibari ile sunduk. Sayın Başbakanımız da bunlar ile ilgili gerekli açıklamaları cumartesi günü yapacaktır."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’da UBAM Genel Müdürü’nün uyuşturucudan cezaevinde bulunduğu iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hukukun burada işleyeceğini belirten Bakan Kılıç, verilecek cezanın da hukuki süreç sonrasında görüleceğini söyledi. Bakanlık olarak uyuşturucu ile mücadele de yoğun çalışmaları olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Biz 1300 tane antrenöre uyuşturucu ile mücadele kursu verdik. Bu uyuşturucu ile mücadeleyi nasıl yapacaklarını, herhangi bir şekilde madde bağımlılığı ile alakalı olarak buna bulaşmış olan bir kardeşimiz var ise bunun nasıl tespit edileceği ve bunun nasıl destek verilebileceği konusunda 1300 tane antrenörümüzü eğitimden geçirdik. Bu sayı artarak devam edecek. Kanun dışı, insanlık dışı hareketlerde bulunan bu tip olaylarda da hukukun en kısa sürede cezasını vermesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç