16 Nisan 2024|Salı,09:03:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.04.2024
DOLAR
32,4233 0,04
EURO
34,4611 0,10
ALTIN
2.487,75 0,18
BİTCOİN
$62.700 4,23
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
10 Mart 2016 - 11:00
10 Mart 2016 - 11:002 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Rusya’nın tutukladığı Ukraynalı kadın pilot açlık grevinde

2 yıl önce Rusya tarafından tutuklanan Ukraynalı kadın helikopter pilotu Nadya Savçenko, mahkemenin kararını bir hafta içinde açıklamaması durumunda su içmeden ve yemek yemeden açlık grevine devam edeceğini söyledi.

Rusya’nın tutukladığı Ukraynalı kadın pilot açlık grevinde
Yön Bul Akademi


Rus yanlılarının Ukrayna’nın doğusundaki başlattığı ayaklanma sırasında Lugansk kentinde 2 Rus gazeteciyi öldürmekle suçlanan Ukraynalı kadın helikopter pilotu Nadya Savçenko (34) dün Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Donetsk kasabasındaki mahkemede duruşmaya çıktı. Geçen hafta başladığı açlık grevi nedeniyle duruşma sırasında kilo kaybettiği gözlenen Ukraynalı pilot Savçenko, mahkemenin kararını bir hafta içinde açıklamaması durumunda ‘kuru açlık grevi’ olarak adlandırılan gıda ve sıvı almayı reddetmeye devam edeceğini belirtti. Mahkemede orta parmağını kaldırarak direnişini sergileyen Savçenko, “Unutmayın. Burada benim hayatım söz konusu. Ve ben kazanacağım. Ortaya büyük bir bedel koydum ve kaybedecek hiçbir şeyim yok” dedi.

Savcı tarafından 23 yıl hapsi istenen Savçenko’nun avukatı son günlerde müvekkilinin sağlık durumunun kötüye gittiğini ve ateşinin 38 dereceye yükseldiğini belirtti. Mahkemenin kararını 10-12 gün içinde vermesi beklenirken Savçenko’nun açlık grevine devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI: “RUSYA’YLA ESİR DEĞİŞİMİNE HAZIRIZ”

Türkiye’de temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte düzenlediği basın toplantısı sırasında konuyla alakalı sorulan bir soruya verdiği cevapta Rusya’ya esir değişimine hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı olarak anayasal hakkımı kullanabileceği belirten Poroşenko, “Savçenko'nun vatanına dönmesi için değişim bile olsa yapmaya hazırım” dedi. Poroşenko, 2 yıl boyunca değişimle ilgili Rusya tarafından hiçbir önerinin gelmediğini de ifade etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç