Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,15:20:32
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3583 0,13
EURO
34,9921 0,21
ALTIN
2.326,20 0,25
BİTCOİN
$69.912 0,67
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
11 Mart 2016 - 13:54
11 Mart 2016 - 13:546 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Nitelikli iş gücü için iş birliği yaptılar

Türk Telekom, mesleki eğitime ve istihdama katkı sunan Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında üniversitelerle işbirliklerine devam ediyor.

Nitelikli iş gücü için iş birliği yaptılar
MARMARA GÖZ


Mesleki eğitime ve istihdama katkı sunan Türk Telekom, 'Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi' kapsamında üniversitelerle işbirliklerine devam ediyor.

Proje ile MYO öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılması hedefleniyor. Türk Telekom, proje kapsamında son olarak Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (Ege MYO) ile işbirliği yaptı.

Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında üniversitelerle yaptığı işbirliği anlaşmalarına Erciyes ve Gazi Üniversitesi’nin ardından Ege Üniversitesi’ni de ekledi. Ege Üniversitesi ile İzmir’de iş birliği anlaşması imzalayan Türk Telekom, aynı gün anlaşma kapsamında kurulan 'Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulama Laboratuvarı'nın da açılışını yaptı.

İki kurum arasındaki iş birliği imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, Türk Telekom Batı I Bölge Müdürü Timur Sevim ve Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen katıldılar.

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu arasında yapılan anlaşma kapsamında sunulacak 'Telekomünikasyon Teknolojileri' dersiyle, üniversitenin Elektronik Haberleşme, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Bölümü öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor. Telekomünikasyon sektöründeki teknik cihaz kurulum, işletme ve arıza ıslahı faaliyetlerinin öğrencilere aktarıldığı projeyle, teorik bilginin pratiğe dönüştürülerek üniversite-sanayi işbirliğinin etkin olarak sağlanması da amaçlanıyor.

SEKTÖRE NİTELİKLİ ELEMAN KAZANDIRIYOR

Türkiye’nin geleceği için yatırım yapan Türk Telekom, MYO işbirliği projesini tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı hedefliyor. Sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Meslek Yüksek Okullarında dersler sunuyor. Türkiye’nin en büyük kurumsal okulu Türk Telekom Akademi’nin eğitmenlerinin desteği ile verilen ve sanal sınıf, e-öğrenme, yüz yüze eğitim, bilgi kütüphanesi, mobil öğrenme gibi ileri eğitim yöntemlerinin uygulandığı dersler sonunda başarılı olan öğrencilere “Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi” veriliyor. Program, ayrıca telekomünikasyon alanında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında en kapsamlı ve en geniş kitleye hitap eden sertifika programlarından biri olarak da dikkat çekiyor. 

Ege Üniversitesi Ege MYO’da 'Telekomünikasyon Teknolojileri' dersi 25’er öğrenci ile yürütülecek. Öğrencilerin seçebileceği bu özel ders kapsamında Türk Telekom’un belirlediği Haberleşmenin Gelişimi, Erişim Şebekeleri Bakır Kablo Ek ve Ölçüm Metotları, Türk Telekom’da PSTN VE XDSL Servisleri, Erişim Şebekeleri Fiber Ek ve Ölçüm Metotları, Yeni Nesil Erişim Teknolojileri - FTTH, IPTV, WiFi, FTTB/C Sistemleri, Türk Telekom'da Enerji ve Soğutma Sistemleri ile Temel Network Eğitimi konuları öğretilecek. 14 hafta boyunca haftada 1 gün olarak düzenlenecek olan programda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı’nda 56 saat teori ve uygulamayla, konuyla ilgili e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirilecek.

“PROGRAM, SEKTÖRDE FARK YARATACAK MEZUNLAR VERECEK”

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi arasındaki iş birliği imza töreninde konuşan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, sertifika programlarıyla birlikte sektörde fark yaratacak mezunların ortaya çıkacağını söyledi. Telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkat çeken Şahin; “Türk Telekom olarak, hem nitelikli personel açığını kapatmak hem de öğrencileri teknolojiyle buluşturarak günümüzün mesleklerine hazırlamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı arzuluyoruz. Ege Üniversitesi’nin eğitim alanındaki deneyimi ile Türk Telekom olarak 175 yıllık engin deneyim ve bilgi birikimimizin bir çıktısı olan Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Sertifika Programı’nın sektörümüzde başarılı işlere imza atacak nitelikte insanlar yetiştireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“İŞ DÜNYASINA KOLAYLIKLA UYUM SAĞLAYABİLECEKLER”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise yaptığı konuşmada; “Bu işbirliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılması ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Türk Telekom tarafından Ege Meslek Yüksekokulu’nda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı oluşturuldu. Türk Telekom tarafından, laboratuvarda öğrencilerin teorik bilginin uygulamalı şeklini de öğrenmelerini sağlamak için uçtan uca telekomünikasyon cihazlarının kurulumu gerçekleştirildi. Böylelikle Ege Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, mezuniyet sonrası bu sektörde görev almaları durumunda almış oldukları uygulamalı eğitim nedeniyle iş dünyasına kolaylıkla uyum sağlayabilecekler. Ayrıca Telekomünikasyon Laboratuvarında protokol kapsamında Türk Telekom’un teknik elemanlarının meslek içi eğitimleri de gerçekleştirilecek. Türk Telekom tarafından oluşturulan bu laboratuvarda öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında ilgili konuda sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından seçilebilir olmalarının arttırılması hedeflenmektedir” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç