Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
23 Nisan 2024|Salı,18:14:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 23.04.2024
DOLAR
32,5570 0,14
EURO
34,8667 0,59
ALTIN
2.427,91 0,20
BİTCOİN
$66.770 1,59
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
13 Mart 2016 - 10:13
13 Mart 2016 - 10:135 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Bakan Ünal açıkladı: 'Sahile sivil asker'

Turistik bölgelerde ve havalimanlarındaki askerler üniforma yerine sivil kıyafet giyecek.

Bakan Ünal açıkladı: 'Sahile sivil asker'
Yön Bul Akademi


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yurda ayak basan turistlerin havalimanında makineli tüfekli asker görünce tedirgin olduğunu dile getirdi. Bakan, “Biz, askerin turizm bölgesinde bu kadar görünür olmasını doğru bulmuyoruz. O yüzden güvenliği üniforma ile değil de sivil kıyafetle sağlayacağız” dedi. Ünal planlama, pazarlama, tanıtım ve THY ile iş birliği yaparak 4 adımda turist sayısını artıracaklarını da söyledi.

Bakan Ünal, turistlerin silahlı asker görmekten tedirgin olduklarını belirterek “Biz, askerin turizm bölgelerinde bu kadar görünür olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. O yüzden biz güvenliği üniforma ile değil sivil kıyafetle sağlayacağız” dedi.

Mahir Ünal, Almanya dönüşü Damla Peker’in sorularını cevapladı.

Turizm bölgelerinde asayiş, sivil kıyafetli askerlerle sağlanacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Uluslararası Berlin Turizm Borsası dönüşünde yaptığı açıklamada, Paris’teki saldırı sonrasında elinde makineli tüfekli askerler ve tanklar gördüklerini, bununla “Asayiş berkemal, güvenlik sorunu yok, gördüğünüz gibi asker ve güvenlik güçleri duruma hakim” mesajı verilmek istendiğini belirterek, “Ama biz, askerin turizm bölgelerinde özellikle bu kadar görünür olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. O yüzden biz, bunu üniforma ile değil de sivil kıyafetle bunu sağlamaktan yanayız” dedi. Turistlerin güvenlik önlemlerinden rahatsız olmadıklarını, tersine, güvenlik önlemlerini gördüklerinde, kendilerini güvende hissettiklerini belirten Ünal, “Ünlü bir CEO Türkiye’deydi. Güvenlik konusu gündeme geldiğinde ‘Türkiye’yi son derece güvenli buluyorum. Ben şimdi İngiltere’ye gideceğim. Havalimanına indiğimde ellerinde makineli tüfekli insanlar göreceğim. Türkiye’deki hiçbir havalimanında elinde makineli tüfek olan insan görmedim.’ dedi. Şehirlerimizin suç oranlarını istatistiksel olarak diğer ülkelerle karşılaştırıldığında alındığında, şehirlerimiz inanılmaz güvenli” diye konuştu. Turizm sektörünü yakından takip ettiklerini, zira cari açığın yaklaşık yüzde 49’unu turizm sektörünün oluşturduğunu belirten Ünal, “Yani 30 milyar doların üstünde bir hacmi var. Tedarikçileri ile birlikte düşünüldüğünde bu 100 milyar doları buluyor. Böyle bir sektörde ortaya çıkacak herhangi bir sorun, kaçınılmaz olarak Türkiye’de makroekonomik dengeler açısından da sorun çıkaracak” dedi. Turistlerin en doğru varış noktasına taşınması gerektiğini, THY’nin varış noktalarını yeniden planlaması gerektiğini ifade eden Ünal, şu açıklamalarda bulundu:

“2 ay önce ben bütün sektörü seferberliğe davet etmiştim, bu çağrı karşılığını bulmuş. Kimisi ile ortak kampanya yaptık, kimisi ile beraber Instagram fenomenlerini getirdik, kimisinin bloggerler getirmesini sağladık. Fransız ünlü hikayeci Judith Liberman ile anlaşma yaptık. Şimdi ona hikayeler yazdırıyoruz. Çünkü insanlar hikayelerle ilgileniyor. Hikayeyi okuyor, zihninde canlandırıyor, sonra hikayenin geçtiği yeri görmek istiyor.”

İSPANYA’DA 2 GÜN, TÜRKİYE’DE 8 GÜN

“Almanya, Türkiye pazarının yerine başka bir pazar ikame edecek durumda değil. Çünkü, Türkiye’yi tercih eden 5,5 milyon turistin, Türkiye’nin onlara sunduğu imkanları başka bir yerde bulmaları mümkün değil. İspanya’daki 2 gün için ödedikleri para ile Türkiye’de 8 gün kalabiliyorlar. Deniz, kum, güneşi tercih eden turistlerin tamamını alıyoruz. Bu segmentin özelliği, orta ve alt gelir grup segmenti. Orta ve orta üst gelir grubuna hitap edecekse o zaman kültür sanat etkinliklerini ve kültür ekonomisini turizminizin bir parçası haline getirmeniz gerekiyor. Müzelerden tutun da Mardin’de 9 gün boyunca sürecek olan opera günleri bunların ilgisini çekecek. Opera günlerinin yanına muhteşem Mardin ambiyansını koyduğunuz zaman, o ambiyansın yanına bazı hikayeleri de eklediğinizde, rahat bir ulaşımı da THY sağladığı zaman siz bunu iyi bir fiyata satabiliyorsunuz. 6 bin dolardan 110 bin kişinin gelmesini, 750 dolardan 2,5 milyon kişinin gelmesine tercih ederiz.” 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç