03 Haziran 2024|Pazartesi,14:11:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.06.2024
DOLAR
32,1937 0,12
EURO
34,9279 0,07
ALTIN
2.413,39 0,05
BİTCOİN
$68.858 1,98
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
20 Mayıs 2024 - 10:23
20 Mayıs 2024 - 10:233 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Tour Of Sakarya son etabında da nefes kesti

Büyükşehir Belediyesi Bike Fest kapsamında 3 ayrı günde, 3 etap halinde koşılan Tour Of Sakarya son etabında da nefes kesti.

Tour Of Sakarya son etabında da nefes kesti
Yön Bul Akademi


Şehirde bisiklet fırtnası estiren dünyanın en prestijli yarışında şampiyonlar belli oldu. Sporseverler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda önce yarış, sonra ise İkilem Grubu konseriyle büyük bir coşku yaşadı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Sakarya Bisiklet Fesivali (Sakarya bike fest) ile şehirde bisiklet fırtınası esiyor.

Dünya izledi

Tour Of Sakarya yol bisikleti yarışları 3 ayrı günde 3 etap şeklinde şehrin kalbinden geçerek büyük bir heyecana sahne oldu. Sırasıyla Adapazarı, Kaynarca, Karasu ve Serdivan’ın kalbinden geçen dünyanın en yetenekli pedalları, şehrin cennet güzelliğini 128 ülkede aynı anda yapılan canlı yayınla dünyaya tanıttı.

Nefes kesen mücadele

3’üncü ve son etap ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda start aldı. Yıldız sporcular Adapazarı, Kaynarca, Ferizli ve Karasu ilçelerindeki Koşucular, Nasuhlar, Işıklar, Sarı Gazi, Acarlar Longozu ile Denizköy’den geçerek nefes kesen bir mücadele ortaya koydu. 9 ülke ve 15 takımdan 66 pedal, tam 137 kilometre boyunca podyum için ter döktü.

Podyumda Sakarya imzası

Zorlu 3’üncü etabın birincisi Kazakistanlı Orken Slamzhanov olurken, ikinciliği ise Sakarya Büyükşehir’in sporcusu Burak Abay yerleşerek ülkesine büyük bir gurur yaşattı. 3’üncülüğü de Çinli Xianjing Lyu göğüsledi.

Tour Of’un şampiyonu

Tour Of Sakarya’nın şampiyonu ise Çin takımından Jakobus Whillem Smith oldu ve bisiklet alanında en prestijli başarıyı elde etti.  Şampiyon sporculara madalyalarını büyükşehir belediyesi Başkanvekili Burak Erken ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar takdim etti.

Tribünde ay-yıldızlı bayraklar

Avrupa’nın en donanımlı tesisi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne akın eden sporseverler, Gençlik ve Spor Bayramı’nda tribünleri ay yıldızlı bayraklarıyla süsledi. Yarış sonunda izleyiciler arasından 25 kişiye çekilişle bisiklet hediye edildi.

Konser damga vurdu

Sakarya bike fest’in ilk haftasının finaline ise İkilem Grubu konseri damga vurdu. Şarkıları milyonlarca kişi tarafından dinlenen müzik grubu, sahne performansıyla katılımcara unutulmaz bir hatıra yaşattı. Şarkılar hep bir ağızdan söylendi, bayram coşkusu konserle son buldu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç