26 Nisan 2024|Cuma,05:57:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5051 0,06
EURO
34,8523 0,34
ALTIN
2.440,19 0,16
BİTCOİN
$64.486 0,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
02 Nisan 2016 - 11:48
02 Nisan 2016 - 11:483 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yıldırım: “Sakarya Türkiye’ye örnek oldu”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile mülteci çocukların eğitimleri için kullanılacak binada incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “İnşallah en kısa süre içerisinde şehrimizdeki mülteci çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak bir eseri Sayın Valimizin de katkıları ile şehrimize beraberce kazandırmış olacağız” derken; Yıldırım, “Mülteci çocuklar eğitimle meşgul olmazlarsa, gelecekte ne kendilerine faydaları olur, ne de toplumumuza faydaları olur. Bunun için Sakarya’da Türkiye’ye çok ciddi bir ör

Yıldırım: “Sakarya Türkiye’ye örnek oldu”
MARMARA GÖZ


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile Karaman’da mülteci çocukların eğitimleri için kullanılacak binada incelemelerde bulundu. Vali Hüseyin Avni Coş’un da yer aldığı programda proje detayları görüşüldü. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’da bulunan mülteci çocukların eğitimi için yeni bir çalışma başlattıklarını belirtmiş, bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KADEM, İHH ve diğer paydaşların yer aldığı okul projesi için hazırlıklar başlamıştı.

Türkiye’ye Örnek
Karaman’da bulunan kalıcı iş yerlerinden birinin proje için uygun bulunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Dairesi Başkanlığı gerekli tespitleri tamamladı. Tamir ve tadilat çalışmalarının gerçekleştirileceği kalıcı iş yeri dönüşüme tabi tutulacakken, bina şehirde bulunan mülteci çocukların eğitime yönlendirilmesi açısından Türkiye’ye örnek bir proje olarak hayata geçirilecek. İnceleme gezisinde heyete proje detaylarını anlatan İHH Sakarya Şubesi Başkanı Sebahattin Aydın, Başkan Toçoğlu’na vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür etti.

Çalışmalar Devam Ediyor
Ziyaretin ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte şehrimize bulunan mültecilerin çocuklarının eğitimleri ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Karaman’da bulunan bu binayı şehrimizde bulunan mülteci çocukların eğitimlerini sürdürebilecekleri bir okul haline getireceğiz. Bugün Sayın Valimizin öncülüğünde İHH Başkanımız Bülent Bey ile okulu yerinde gördük. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa süre içerisinde şehrimizdeki mülteci çocukların da eğitimlerine katkı sağlayacak bir eseri şehrimize beraberce kazandırmış olacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Mültecilerin Eğitime Yönlendirilmeleri Şart
İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öncelikle Sakarya’da yaşayan halkımıza, Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Suriyeli, Iraklı ve Özbek mültecileri unutmadılar. Onlarla ilgili ihtiyaçlarını giderici birçok faaliyete imza attılar. Şuanda ülkemizde Suriyeli mülteci olarak 600 bine yakın çocuğumuz var. Bu çocuklar eğitim çalışmalarından mahrumlar. Bu çocukların bir kısmı da Adapazarı’nda. Kayıtlı olarak burada 6 bin 600 kadar Suriyeli mülteci var. Bu sayının 10 bin olduğu da söyleniyor. Bu çocuklar eğitimle meşgul olmazlarsa, gelecekte ne kendilerine faydaları olur, ne de toplumumuza faydaları olur. Ve belki de zararlı olabilir. Bunun için Sakarya’da çok ciddi bir örneklik gösterildi. Bütün illerimize bunun yaygınlaştırılması gerekiyor. Belediye başkanımızın ve valimizin himayesinde bu okul açılacak. İnşallah buradan bütün mülteciler faydalanacaktır.”

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç