Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:23:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3759 0,18
EURO
35,0031 0,18
ALTIN
2.326,03 0,24
BİTCOİN
$69.850 0,88
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Nisan 2016 - 13:57
04 Nisan 2016 - 13:572 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Budapeşte sokakları inek doldu

Macar süt üreticileri, süt alım fiyatlarını protesto etmek amacıyla ineklerini Budapeşte sokaklarına indirdi. Devlet kurumlarını kınayan Macar süt üreticileri sorunların giderilmesi için yardım istedi.

Budapeşte sokakları inek doldu
MARMARA GÖZ


Macaristan Süt Üreticileri Birliği tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen protesto gösterisine 6 süt ineği ile katılan Macar süt üreticileri, Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanlığı, Ulusal Gıda Güvenliği Kurumu ve son olarak da Macaristan Gümrük ve Vergi Kurumu önünde gösteri yaptı. Her 3 kuruluşa da bir niyet tasarısı veren Macar süt üreticileri, süt üretim litre fiyatının yarısına süt satabildiklerini, Avrupa Birliği ülkelerinden başta Slovakya ve Polonya olmak üzere getirilen kalitesiz sütlerin kendilerine büyük darbe vurduğunu belirttiler. Macaristan Süt Üretici Birliği yetkilileri, dış ülkelerden gelen kalitesiz sütlerin KDV oranlarının manipüle edilerek süt alım fiyatlarının aşağılara çekildiğini dile getirdi. Macar makamlarından ithal edilen sütlerin kalitesini ve vergilendirmesini ciddi bir şekilde kontrol etmesini isteyen Macar süt üreticileri, kontrollerin sık ve ciddi bir şekilde yapılmaması nedeniyle on binlerce sektör çalışanlarının iflasın eşiğinde olduğunu açıkladı.

Polis kontrolünde gerçekleşen protesto hiçbir taşkınlık olmadan sona ererken, İHA muhabirine konuşan Laszlo Robert, Budapeşte’deki protestoya katılmak üzere Macaristan’ın güney bölgesinden geldiğini, 300 süt ineği bulunduğunu, düşük süt alım fiyatları nedeniyle iflasın eşiğinde olduğunu söyledi. Robert, ‘‘Süt üretim litre maliyetim 111 forint (111 kuruş), ancak ürettiğim sütün litresini sadece 60 forinte (60 kuruş) satabiliyorum. Süt pazarına hakim olan büyük zincir marketler yurt dışından kalitesiz ya da süt tozundan yapılan ürünleri KDV ile de oynayarak çok ucuza satıyor. Macar kurumları ise bu konuda yeterli denetim yapmıyor. Bugün ineklerimizi Budapeşte’ye getirerek hem medya yoluyla, hem de halk yoluyla sorunlarımıza destek aradık. Macar makamlarından anlayış bekliyoruz. Aksi takdirde süt üreten ineklerimizi kesmek zorunda kalacağız’’ diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç