Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,18:45:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3770 0,18
EURO
35,0282 0,11
ALTIN
2.326,00 0,24
BİTCOİN
$69.346 2,63
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Nisan 2016 - 15:33
08 Nisan 2016 - 15:334 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Davutoğlu: 'Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını 3 ay içinde gerçekleştiriyoruz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Yükselen Türkiye'nin önemli bir adımı olan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını 3 ay içinde gerçekleştiriyoruz' dedi.

Davutoğlu: 'Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını 3 ay içinde gerçekleştiriyoruz'
MARMARA GÖZ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haziran sonu itibariyle Avrupa'ya vizesiz seyahat imkanının sağlanacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki 3 ay içinde hayata geçirilecek olan reformlarla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, yeni anayasanın takvimini öne aldıklarını belirterek, “AK Parti bünyesinde oluşturduğumuz Anayasa komisyonu kısa sürede yazımı tamamlayacak. Yeni Anayasa için vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz. Türkiye'nin hızını kesen değil, önünü açan, yerli, milli, sivil bir Anayasa'yı hep birlikte yazacağız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladı. Haliç Kongre Mezkezi'nde düzenlenen programa Başbakan Yardımcıları Lütfü Elvan, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğllu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki 3 ay içinde hayata geçirilecek olan reformlarla ilgili açıklama yaptı.

“TÜRKİYE UZAY AJANSI'NIN KURULMASINI 3 AY İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Başbakan Davutoğlu, “Bu reformlarımızı herhangi bir gecikme olmadan zamanında yerine getiren bir başbakan olarak huzurunuza çıkacağım. Demokratikleşme alanında, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun etkinliğinin artırılması, Temyiz Mahkemeleri'nin alt derece mahkemeler üzerindeki hukukilik denetiminin ötesine geçen yetkilerinin sınırlandırılması, iş mahkemelerinin yapısı ve işleyişinin gözden geçirilmesiyle ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Siber güvenliğe ilişkin yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi, yönündeki çalışmalar bu dönemde tamamlanacak. Eğitim fakültelerinin yeniden yapılanması çalışmalarını da 3 ay içinde tamamlayacağız. Aile hekimliği uygulamasını yeniden yapılandıran yeni bir sağlık reformu üzerinde çalışıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele eylem planındaki adımları atacağız. Vergi usul kanununun güncellenmesi, mali mevzuatta yer alan dönemsel artışları belirli bir göstergeye başlayan düzenlemelerin gözden geçirilmesi çalışmaları devam ediyor. İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için yatırımda bürokrasinin azaltılması , Uluslar arası doğrudan sermayenin ülkemize çekilmesi, çalışma ruhsatlarında basitleştirme, turkuaz kart sisteminin oluşturulması, yurtdışında yaşayan nitelikli insan gücünün ülkemize kazandırılması önümüzdeki 3 ay içinde tamamlanacak. Yükselen Türkiye'nin önemli bir adımı olan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını 3 ay içinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

“HAZİRAN SONU İTİBARIYLA VİZESİZ SEYAHAT İMKANI SAĞLANACAK”

Davutoğlu vizelerin kaldırılmasıyla ilgili tarih vererek, “ Vize muafiyeti çerçevesinde 72 gerekliliğin 43'ünü tamamladık. Geriye kalan idari ve yasal düzenlemeler kısa sürede tamamlanacak. Haziran sonu itibarıyla vizesiz seyahat imkanı sağlanacak” dedi.

“ANAYASA VAADİMİZİN TAKVİMİNİ ÖNE ALDIK”

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1 yıllık takvim öngörmüştük ancak komisyon çalışmaları, özellikle CHP nedeniyle akamete uğradı. Anayasa vaadinin takvimini öne aldık. En kısa sürede tüm kesimlerin kabul edeceği sivil bir milli anayasa yapacağız inşallah. 78 milyon vatandaşımızı dikkate alarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Milleti değil devleti tanımlayan bir Anayasa yapacağız. Her hafta akademisyenlerle, siyasilerle, devlet tecrübesine sahip arkadaşlarla sürekli toplantılar halindeyiz. Milletimizin beklentisini karşılamaya dönük özel çalışmalar planladık. AK Parti bünyesinde oluşturduğumuz Anayasa komisyonu kısa sürede yazımı tamamlayacak. Ortaya çıkan taslağı yetkili kurullarımızla olgunlaştırdıktan sonra meclisimize en kısa sürede sunmuş olacağız. Yeni Anayasa için vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz. Türkiye'nin hızını kesen değil, önünü açan, yerli, milli, sivil bir Anayasa hep birlikte yazacağız inşallah. Hukukun üstünlüğünü benimsemiş, özgürlüklerin kısıtlanmasını bir Türkiye hayaliyle yola çıkıyoruz. Söz verdik yaptık. Bütün vaatlerimizi 3 ayda yerine getirdik. AK Parti hükümetleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sözünün eri olacak. Reformlarla Türkiye ekonomisinin ikinci atılım yapmasını sağlayacağız”. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç